ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάρα "Δώσαμε χαρά στον κόσμο"

Κάρα "Δώσαμε χαρά στον κόσμο"
καραγκουνης

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καραγκούνης μίλησε για τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟ

-Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ

« Πιστεύαμε από την αρχή στις δυνατότητες μας. Το δείξαμε κόντρα στη Βέρντερ στο ΟΑΚΑ όπου παρά το 2-2 θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Όταν πήγαμε και κερδίσαμε μέσα στη Γερμανία το πιστέψαμε ακόμα περισσότερο. Δεν πιστεύαμε όμως ότι θα βγούμε πρώτοι.

Δεν ήταν ρεαλιστικός στόχος αυτό που θέλαμε ήταν απλά να περάσουμε. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θεωρούσαμε ότι θα παλέψουμε για να πάρουμε την δεύτερη θέση έστω σε μια ισοβαθμία την τελευταία αγωνιστική. Τα πράγματα ήρθαν ακόμη καλύτερα και γιορτάσαμε μια μεγάλη πρόκριση»



«Θεωρητικά όλοι έλεγαν ότι οι πιθανότητες θα ήταν 50-50 ανάμεσα σε εμάς και τη Βέρντερ για την 2η θέση, με τους Γερμανούς να έχουν μεγαλύτερο προβάδισμα αφού τα τελευταία χρόνια έχουν τακτικότερη παρουσία και μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς στην διοργάνωση.

Δεν θεωρώ ότι ο όμιλος ήταν τόσο δύσκολος αρχικά. Τις προηγούμενες φορές που είχαμε περάσει στην επόμενη φάση νομίζω ότι είχαμε δυσκολότερες κληρώσεις. Όμως εξελίχθηκε πολύ δύσκολα αφού είχαμε μόλις έναν βαθμό στα τρία πρώτα παιχνίδια, γι’ αυτό πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Η Aνόρθωση έδειξε ότι είναι μια καλή υπολογίσιμη ομάδα»



«Σίγουρα μετά την ήττα από την Ανόρθωση χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας ξέροντας μάλιστα και πόσο δύσκολο πρόγραμμα είχαμε στη συνέχεια. Δείξαμε όμως χαρακτήρα μεγάλης ομάδας με τις τρεις νίκες. Κάτι τέτοιο μόνο πολύ μεγάλες ομάδες μπορούν να πετύχουν»

«Στο παιχνίδι με την Ανόρθωση όπως και σε αυτό με την Ίντερ βολευόμασταν και με την ισοπαλία. Παρόλα αυτά παίξαμε για να πάρουμε τη νίκη και τα καταφέραμε και στις δυο περιπτώσεις. Βέβαια στην έδρα της Ίντερ η νίκη δεν ήταν ρεαλιστικός στόχος παρόλα αυτά τα καταφέραμε»

-Την επόμενη φάση της διοργάνωσης

«Αυτό που θέλουμε είναι να αποφύγουμε τη Μπαρτσελόνα. Όταν φτάνεις στους 16 δεν υπάρχει ομάδα που να πεις ότι την προτιμάς. Αν βρεθούμε στη καλύτερη μας μέρα όλα είναι πιθανά. Αν εξαιρέσουμε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με όλες τις άλλες ομάδες δεν θα είμαστε το φαβορί. Και όταν δεν είσαι το φαβορί είναι καλυτέρα να παίζεις το πρώτο παιχνίδι στην έδρα σου, κάτι που δεν θα γίνει όμως»

-Τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ανόρθωση

«Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο και η χαρά ήταν μεγάλη τόσο για εμάς όσο και για τους φιλάθλους. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς που τα καταφέραμε να περάσουμε μετά τα άτυχα πρώτα αποτελέσματα. Γι’ αυτό μου βγήκε αυτή η αντίδραση»


-Τα επικριτικά σχόλια που έκανε ο Ζοζέ Μουρίνιο για τον Παναθηναϊκό

«Είναι ομάδα που κοστίζει 200 εκ. ευρώ και ο προπονητής δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με αυτό τον εγωιστικό τρόπο»

-Για το διαφορετικό πρόσωπο της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη

«Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό που λένε ότι είπε ο προπονητής. Ότι διαλέγουμε δηλαδή παιχνίδια. Είναι ανέκδοτο. Δεν ξέρω αν το εννοούσε ή αν το είπε έτσι ακριβώς. Άλλο το ένα παιχνίδι και άλλο. Δεν μπορούμε να μην παλέψουμε σε ένα ελληνικό παιχνίδι όταν παίζουμε μπροστά σε τόσο κόσμο και μας δείχνει η τηλεόραση. Απλά πιστεύω ότι όταν παίζεις με ομάδες σαν την Ίντερ λειτουργείς με το ένστικτο. Δεν είσαι τόσο αγχωμένος. Αν χάσεις κανένας δεν θα σου πει τίποτα. Στην Ελλάδα αντίθετα δεν μπορείς να περιμένεις τον αντίπαλο , σε περιμένει αυτός και δυσκολεύει πολύ το παιχνίδι σου. Αυτό με το να διαλέγεις παιχνίδια δεν γίνεται πουθενά. Παίζει ρόλο και η ένταση μετά από ένα ευρωπαϊκό ματς. Δεν εννοώ ότι ήμασταν σωματικά κουρασμένοι αλλά ψυχολογικά και είναι λογικό μετά από τέτοια υπερπροσπάθεια»

-Την συχνή αλλαγή συστημάτων

«Στο Τσάμπιονς Λιγκ στα τελευταία παιχνίδια αν εξαιρέσεις αυτό με την Ίντερ στην Ιταλία παίζαμε το ίδιο σύστημα, που πιστεύω ότι μας ταιριάζει κιόλας. Στην Ελλάδα αλλάζουμε συστήματα και ο προπονητής ψάχνει το ιδανικό. Υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι παίκτες και ο προπονητής προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για την ομάδα»

-Το που αφιερώνει την πρόκριση

«Είπα ότι αν μπορέσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μετά από όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν είναι δυνατόν να χάνεται έτσι ένα παιδί. Δεν είχαμε και την καλύτερη ψυχολογία μετά από όλα αυτά και ελπίζουμε να δώσαμε λίγη χαρά»































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ