ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Κάρα": "Ο Παναθηναϊκός με καλύπτει"

"Κάρα": "Ο Παναθηναϊκός με καλύπτει"
Καραγκουνης, Μητσου

Υπερασπίζοντας τη γενιά της Ριζούπολης και με όραμα ευρωπαϊκό τίτλο, παρουσιάστηκε ο Καραγκούνης. Ανακοινώθηκε ο Καρνέζης

" Υστερα από τέσσερα χρόνια επιστρέφω σε έναν γνώριμο χώρο όπου έχουν σημειωθεί πολλές αλλαγές προς το καλύτερο. Θα χρειαστεί κι εγώ χρόνο προσαρμογής γιατί τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.

Είμαι χαρούμενος που γύρισα στην ομάδα που ανδρώθηκα με σκοπό να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της", τόνισε αρχικά ο χαμογελαστός και άνετος όπως έδειχνε Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσαν οι δημοσιογράφοι.

Για την απόφαση επιστροφής...

" Είναι μια σημαντική απόφαση για μένα. Είναι δύσκολο να αφήσει μια καριέρα στο εξωτερικό και μάλιστα σε μεγάλες ομάδες, αλλά γύρισα επειδή πίστεψα πως αυτός ο Παναθηναϊκός με καλύπτει.

Από τις πρώτες κουβέντες που έκανα με όλους πείστηκα ότι κάτι καλό, κάτι μεγάλο φτιάχνεται στον Παναθηναϊκό. Είχα συμφωνήσει εδώ κι ένα μήνα, τήρησα όλα όσα είχαμε συμφωνήσει και τώρα ελπίζω να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία".

Για την στάμπα του αποτυχημένου της ομάδας από την Ριζούπολη...

" Δεν θα σταθώ σε ένα παιχνίδι. Η τριετία εκείνη, από το 2000 έως το 2003 ήταν χρυσή τριετία για τον Παναθηναϊκό. Οι αριθμοί άλλωστε μιλάνε από μόνοι τους,. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Δύο φορές φτάσαμε στους «8» της Ευρώπης και είχαμε μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική.

Καταφέραμε λοιπόν πράγματα που δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός σε συνεχόμενα χρόνια, φέραμε περισσότερα έσοδα στον σύλλογο, προσθέσαμε στο πρεστίζ του συλλόγου και μάλιστα σε μια εποχή που έβγαιναν τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Εκείνη η ομάδα πιστεύω ότι βοήθησε σημαντικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και την παρουσία των ομάδων στην Ευρώπη".

Για τον ευρωπαϊκό τίτλο...

" Μετά την κατάκτηση του EURO της Πορτογαλίας με την Εθνική ομάδα, όνειρό μου είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος με τον Παναθηναϊκό, αν και κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μπορούμε να πάμε καλά στο UEFA, ωστόσο είναι δύσκολο να μιλάμε για κατάκτηση του κυπέλλου. Είναι πολύ σημαντικό να πάμε καλά στην Ευρώπη, γιατί τότε γίνεσαι περισσότερο ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα".

Για το κλίμα που συνάντησε....

" Συνάντησα πολύ καλό κλίμα, τόσοι οι Ελληνες όσο και οι ξένοι είναι πού καλά παιδιά. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με ποιότητα κι εύχομαι με τις κατάλληλες κινήσεις να γίνουμε ανταγωνιστικοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη".

Για το αν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του «Μεσσία»...

" Με τις εμπειρίες που απέκτησα σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πιο ώριμος από παλιά. Ενας παίκτης δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, η ομάδα κάνει τη διαφορά, η ομάδα νικάει.

Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο είναι ότι θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας μέσα στο γήπεδο κι εγώ με τις εμπειρίες μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Αλλωστε κι εγώ όταν ήμουν νέος από τους πιο παλιούς έπαιρνα παραδείγματα και εμπειρίες".

Αποκάλυψη για τους "αποτυχημένους" της Ριζούπολης...

" Όλα τα παιδιά που έφυγαν κι επειδή μ’ όλους το έχουμε συζητήσει, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα τους. Τότε, παρουσιάστηκαν κάπως ακραία τα πράγματα, ίσως και πάνω στα νεύρα και την πικρία κάποιος να είπε κάτι παραπάνω, αλλά όλοι αναγνωρίζουν τι πρόσφερε ο Παναθηναϊκός κι αυτό είναι κάτι που το είπα και στον κ. Γιάννη (Βαρδινογιάννη)"

Για το "πράσινο" όραμα...

" Μου δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα χτιστεί μια μεγάλη ομάδα. Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ σημαντικό γεγονός, ενώ διαπίστωσα πως δεν υπάρχει πρόθεση να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Για παράδειγμα δεν θα έρχονται παίκτες που θα είναι μεγάλα ονόματα, αλλά δεν θα προσφέρουν. Θα γίνουν επενδύσεις σε νέα παιδιά και πιστεύω πως αν υλοποιηθούν όλα αυτά τότε θα πάμε καλά".

Οχι άσχημα λόγια για ΠΑΟ...

" Δεν αισθάνομαι ξεχωριστός από τα άλλα παιδιά. Τότε, ο Παναθηναϊκός μου έκανε πρόταση, εγώ θεώρησα πως μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Δεν είχα άσχημα λόγια για τον Παναθηναϊκό, ίσως κάποιοι να είπαν πράγματα πάνω στα νεύρα τους".

Για ντέρμπι με Ολυμπιακό...

" Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι που το περιμένει ο κόσμος και οι παίκτες. Αυτό που θέλω είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, ο κόσμος να σεβαστεί τον αντίπαλο και να νικήσει ο καλύτερος. Δεν θέλω να γίνει το παραμικρό στην εξέδρα. Ημουν τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό, έχω καλομάθει και δεν θέλω να δω άσχημα πράγματα στην πρεμιέρα. Μια καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο δίνει αξία στον νικητή".

Αρχηγός... στο "τριφύλλι"

" Δεν το σκέφτομαι, δεν το βλέπω έτσι. Ξέρω τι πάει να πει ευθύνη, αλλά η αρχηγεία δεν είναι αυτοσκοπός μου. Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να βρίσκομαι μέσα στους πρώτους 11. Αλλωστε και ο Γιάννης (Γκούμας) είναι πιο πολλά χρόνια από εμένα κι αξίζει κι αυτός".

Να γυρίσουν όσοι πόνεσαν την φανέλα...

" Μακάρι! Το εύχομαι και το ελπίζω. Να γυρίσουν παιδιά που πόνεσαν τη φανέλα. Θα είναι καλό γιατί πρέπει οι ομάδες να έχουν πολλόύς Ελληνες. Όταν μια ομάδα έχει περισσότερους Ελληνες είναι καλύτερο και για τον κόσμο".

Το αποτέλεσμα μετράει...

" Ολοι θέλουμε να βλέπουμε τη Βραζιλία, όμως στο ποδόσφαιρο έχουν μπει τα συστήματα και οι τακτικές. Σας δίνω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε: Η ΑΕΚ πέρυσι πέτυχη την πρώτη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια μετράει μόνο μια νίκη, ενώ η Ιταλία πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα λοιπόν μετράει κι όταν μπορείς να το πάρεις πρέπει να το εκμεταλλεύεσαι".

Το μυστικό της προηγούμενης γενιάς...

" Ημασταν σύνολο, μια ομάδα. Λέγατε για ελληνική μαφία, αλλά πρέπει να σας πω ότι δεν μπορούν 25 παίκτες να πάνε μαζί για φαγητό. Το θέμα είναι να συνεργάζονται σωστά στο γήπεδο. Τότε λοιπόν υπήρχε μια φουρνιά, ήρθαν και κάποιοι μικροί που βοήθησαν όπως ο Γιούρκας. Αυτό λοιπόν το πράγμα πρέπει να... ξαναγεννηθεί στον Παναθηναϊκό. Να μη χάνει με κάτω τα χέρια".

Ανακοίνωσε Καρνέζη

Με την «γνώριμη» λιτή ανακοίνωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον ταλαντούχο πρώην τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Ορέστη Καρνέζη.

« Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ορέστη Καρνέζη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο 4 ετών» αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Απέκτησε και πούλμαν

Εστω και με αρκετά χρόνια καθυστέρηση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέκτησε το δικό της πούλμαν, εντυπωσιακό πούλμαν. Ενα καταπράσινο όχημα με ένα τεράστιο "τριφύλλι" του Παναθηναϊκού στη μέση παρουσιάστηκε σήμερα (12/7) στους εκπροσώπους του Τύπου και μάλιστα ο Γιώργος Καραγκούνης έβγαλε τις πρώωτες απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.






































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ