ATHENS KALLITHEA

Kαραδήμος: "Ήταν άθλος η άνοδος"

Kαραδήμος: "Ήταν άθλος η άνοδος"
καραδημος

Ευτυχές ήταν το τέλος στην φετινή περιπέτεια της Καλλιθέας στο Νότιο όμιλο της Γ΄Εθνικής

Η οικονομική εξυγίανση ήταν από το ξεκίνημα της χρονιάς ο βραχνάς στην προσπάθεια των ανθρώπων του συλλόγου να ορθοποδήσει η ομάδα. Το εμπόδιο ξεπεράστηκε και η Καλλιθέα πανηγύρισε την άνοδο.
Η αγωνιστική σταθερότητα όλη την σεζόν της έδωσε το δικαίωμα να τα παίξει όλα για όλα στο ματς με τον Βύζαντα. Η χρησιμοποίηση πολλών νέων παικτών αποτελούν την βάση για μία πετυχημένη πορεία και στην Β' Εθνική.

Η πίεση δεν έλειψε προς τους νέους σε ηλικία παίκτες που ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Σημαντικό μερίδιο ανήκει τόσο στην διοίκηση που βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, αλλά και τον προπονητή Στάθη Σταθόπουλο που ανέλαβε μία προβληματική ομάδα και πέτυχε στο έργο του.

Ο Λουκάς Καραδήμος μιλώντας στο Sport24.gr μίλησε για δικαίωση των κόπων των παικτών της Καλλιθέας, που είχε μία σταθερή πορεία όλη τη σεζόν και στο τέλος "φόρτσαρε" προς τον τίτλο.

" Στο τέλος δείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Αντίθετα, στην αρχή του πρωταθλήματος το σημαντικό ήταν η οικονομική εξυγίανση της ομάδας και να προσθέσουμε νέα παιδιά στο ρόστερ. Στο δεύτερο γύρο και ενώ διατηρούμασταν κοντά στην κορυφή, το πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε. Στα τελευταία παιχνίδια ήμασταν συγκεντρωμένοι και η διαφορά από τον Βύζαντα ήταν πάρα πολύ μικρή ώστε να κυνηγήσουμε τη νίκη στο μεταξύ μας ματς όπως και κάναμε".

Μπορεί πριν το ματς με τον Βύζαντα να υπήρχε άγχος, ωστόσο, η σιγουριά και η πίστη των παικτών της Καλλιθέας αποδείχτηκε αποφασιστικός παράγοντας για τη νίκη: " Το σημαντικό ήταν ότι φτάσαμε να παίζουμε την άνοδο στο τελευταίο ματς κόντρα στον Βύζαντα. Επίσης, η παρουσία του κόσμου έδωσε ώθηση ομάδα για να κερδίσουμε τον αγώνα. Σταθήκαμε τυχερή στις πρώτες φάσεις και προηγηθήκαμε 2-0 στο ημίχρονο. Μετά όλα ήταν εύκολα".

Tα εύσημα σε Σταθόπουλο

Σημαντικές ήταν οι εκτός έδρας νίκες και η παρουσία του Στάθη Σταθόπουλου στον πάγκο της Καλλιθέας, όπως παραδέχεται ο Λουκάς Καραδήμος: " Eίχαμε σταθερή απόδοση όλη τη σεζόν. Σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος βρεθήκαμε πίσω αλλά ανακάμψαμε γρήγορα. Από τον Δεκέμβρη και μετά παραμείναμε κοντά στην κορυφή. Καταφέραμε να κερδίσουμε πολλα εκτός έδρας ματς και τα τελευταία πέντε καθοριστικά παιχνίδια πετύχαμε μόνο νίκες, γεγονός που αποδείχτηκε καθοριστικό.

Nα επισημάνω την παρουσία του Στάθη Σταθόπουλου στην ομάδα. Μεσούσης της περιόδου, χωρίς προετοιμασία και παρά το νεαρό της ηλικίας της ομάδας μας, που εύκολα μπορεί να ενθουσιαστεί αλλά και να απογοητευτεί, βοήθησε σημαντικά να πετύχουμε τον στόχο μας. Μείναμε σε τροχιά ανόδου και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή και στους συνεργάτες του

".

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες της Γ΄Εθνικής εμφανίστηκαν φέτος και στην Καλλιθέα. Η ψυχολογία παίζει αποφασιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Καθημερινά οι παίκτες αντιμετώπιζαν οικονομική αβεβαιότητα: " "Τα οικονομικά προβλήματα από την περσινή σεζόν συνεχίστηκαν και φέτος. Οι προσφυγές ήταν μόνιμος βραχνάς. Κάθε εβδομάδα είχαμε από μία. Στο κομμάτι αυτό ήταν δύσκολη η σεζόν.

Και εγώ προσπαθούσα από την πλευρά μου. Υπήρχαν ημέρες που λέγαμε ότι δεν πρόκειται να κατέβουμε να αγωνιστούμε. Τόσο ο κ. Σαλευρής και ο κ. Καρακασίδης κατάφεραν να διατηρήσουν την ομάδα σε ανταγωνιστικά πλαίσια και δεν την άφησαν στο έλεος της

".

Τόπο στα νιάτα

Η επένδυση στους νέους παίκτες είναι το κέρδος της Καλλιθέας την φετινή σεζόν, όπως παραδέχεται ο 35χρονος παίκτης: " Πιστεύω πρέπει να επενδύσουμε στους νέους παίκτες. Είχαμε μία άκρως ελληνική ομάδα και αυτό ήταν το κέρδος μας. Δημιουργήσαμε ομάδα με νεαρούς και φιλόδοξους παίκτες. Θεωρώ ότι η Καλλιθέα αποτελεί παράδειγμα. Η ομάδα πόνταρε σε παιδιά που έχουν δίψα να διακριθούν".



Aναφορικά με το μέλλον του ο Λουκάς Καραδήμος, τόνισε ότι δεν εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο: "Θέλω να συνεχίσω του χρόνου αλλά πρώτα πρέπει να συζητήσω με την διοίκηση. Πρέπει να γίνουν προσεχτικές κινήσεις, με σιγουριά και πιστεύω ότι ξημερώνει μια καινούργια ημέρα. Η ομάδα πρέπει να βάλει βάσεις για το μέλλον και να δημιουργήσει υποδομές. Κακά τα ψέματα μία ομάδα σαν την Καλλιθέα δεν μπορεί να αγοράζει ξένους παίκτες. Τα μπάτζετ στην κατηγορία είναι χαμηλά και θα πρέπει να επενδύσει στους νέους παίκτες όπως έκανε φέτος".



Τέλος, ο Λουκάς Καραδήμος δίνει τα εύσημα στον κόσμο της ομάδας, κρατώντας στην μνήμη του την παρουσία τους στο ματς με τον Βύζαντα που έφτασε τις 4.000: "Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη του. Λιγότερος στην αρχή περισσότερος στην συνέχεια. Πιστεύω ότι θα τους διατηρήσουμε"


















TAGS ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ