ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καραγκούνης:"Αντίπαλος ο εαυτός μας"

Καραγκούνης:"Αντίπαλος ο εαυτός μας"
Καραγκούνης

Ο Γ. Καραγκούνης μίλησε για το πιο δίκαιο πρωτάθλημα της τελευταίας 10ετιας και την καριέρα του

Απόσπασμα από όσα είπε ο 33χρονος άσος του Παναθηναϊκού στην εφημερίδα GoalNews.
Για το πως αισθάνεται με το νταμπλ, τόνισε:

" Είναι ιδιαίτερη χαρά και για μένα είναι η πρώτη φορά που σηκώσω εγώ και τα δύο τρόπαια. Σαφώς κι αισθάνομαι υπερήφανος γιατί είμαι και πολλά χρόνια στην ομάδα κι έτυχε τώρα σαν πρώτος αρχηγός να πάρουμε το νταμπλ..

Είναι δικαίωση ως προς το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Γιατί η δικαίωση στο ποδόσφαιρο έχει έρθει με το Euro που πήραμε και γενικά με την καριέρα μου μέχρι τώρα. Αλλά επειδή δεν είχαμε σηκώσει πρωτάθλημα και Κύπελλο -πολύ άδικα κατά τη γνώμη μου- και είχαμε ονομαστεί, όπως είχαμε ονομαστεί(σ.σ. λούζερς), ζώντας άσχημες στιγμές, αποδείχθηκε ποικιλοτρόπως μετά ότι όλα αυτά ήταν άδικα. Δεν δικαιωθήκαμε λοιπόν μόνο τώρα, αλλά και νωρίτερα όταν πήραμε το Euro και ήμασταν μέσα τόσοι παίκτες από την ομάδα που έλεγαν ότι δεν ήμασταν... νικητές".

"Θα μας αδικήσει ο διαιτητής, μας είχε πει ο Κυράστας στο ματς με στην Πάτρα"

Για το αν άξιζε άλλον ένα τίτλο το 2000, είπε:

" Τότε που είχαμε τη μεγάλη ομάδα και θα μπορούσαμε να το έχουμε πάρει τότε... Αλλά ξέρετε, δεν είναι μόνο ότι βάζεις αυτή τη χρονιά ή την άλλη. Ακόμη και σε μία χρονιά που μπορεί να ήμασταν κατώτεροι, δεν σημαίνει ντε και καλά ότι θα χάναμε το πρωτάθλημα. Αν παίρνεις δηλαδή πρωταθλήματα, αυτομάτως δημιουργείται πίεση στον αντίπαλο. Αυτό που είχαμε εμείς φέτος. Για μένα φέτος δεν υπήρχε κανένας αντίπαλος. Μόνο εμείς ήμασταν "αντίπαλοι". Η πίεση... Οπως και αποδείχθηκε.

Είναι σημαντικό να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και να ξέρεις ότι τουλάχιστον δεν θα σε αδικήσει ο διαιτητής. Οπως συνέβη φέτος. Τότε δεν το είχαμε σε καμία περίπτωση εμείς. Εμπαινες μέσα προκατειλημμένος... Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Κυράστα, που ήταν πάντα με ένα τηλέφωνο με γεμάτη μπαταρία και με μία δεύτερη στο χέρι. Εβαζε τη μία κι έβγαζε την άλλη! Μιλούσε συνεχώς για να ξέρει τι γίνεται και δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το παιχνίδι στην Πάτρα (σ.σ.: περίοδος 1999-00), αυτό το περιβόητο παιχνίδι, που μας έλεγε ?ο επόπτης και ο διαιτητής θα μας αδικήσει, ο αριστερός επόπτης θα είναι 50%-50%...?. Τρομερά πράγματα!"

Για το ποια ματς έκριναν τον τίτλο, ο Γιώργος Καρακούνης είπε:

" Ο τίτλος κρίνεται πάντα στο δεύτερο γύρο. Το καλό ξεκίνημα στην αρχή ήταν πολύ σημαντικό, γιατί δεν κυνηγούσαμε τους αντιπάλους μας, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Κάναμε συνεχόμενες νίκες και μόνο μία ισοπαλία στην Καβάλα, μείναμε πίσω στο ντέρμπι, αλλά και πάλι κάναμε ένα σερί παιχνιδιών πολύ καλό. Το πιο σημαντικό ήταν ότι οι αντίπαλοί μας είχαν πολλές απώλειες σε αντίθεση με εμάς. Ο αγώνας στη Λάρισα ήταν πολύ σημαντικός, διότι διατηρήσαμε τότε το προβάδισμα που είχαμε, ενώ το ίδιο σημαντικό θεωρώ πως ήταν και το ματς στην Τρίπολη".

" Στόχος είναι το πρωτάθλημα και όχι να κερδίσεις τον Ολυμπιακό"

Για το γεγονός ότι δεν κέρδισαν τον Ολυμπιακό φέτος, είπε:

" Έπειτα από τόσα χρόνια χωρίς τίτλο ο στόχος μας ήταν "το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με οποιονδήποτε τρόπο". Οταν έχεις τόσα χρόνια να πάρεις το πρωτάθλημα, δεν σκέφτεσαι τίποτα. Δεν το λέω αυτό επειδή δεν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Απλά δεν το σκέφτεσαι με τίποτα. Αυτό που έπρεπε να κάνει η ομάδα ήταν να πάρει το πρωτάθλημα. Κι αν μπορούσε και το Κύπελλο. Από τη στιγμή που επιτεύχθηκε αυτό -με οποιονδήποτε τρόπο κι αν γινόταν- είναι η ουσία... Βέβαια, αν μπορούσες να το κάνεις αυτό κερδίζοντας και τα ντέρμπι και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, θα ήταν το τέλειο πακέτο. Ολοι θέλουν να κερδίζουν τα ντέρμπι. Αλλά στο τέλος δίκιο έχει πάντα αυτός που κερδίζει την κούπα".

"Τα βρήκαμε σε δυο ώρες με τον κ. Μήτσου"

Για την επιστροφή του στο "τριφύλλι", δήλωσε:

" Η πρώτη κουβέντα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ήταν στις αρχές Ιουνίου του 2007, όταν είχα έρθει στην Ελλάδα για δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro. Με είχε πάρει ο τότε πρόεδρος τηλέφωνο, ο Αργύρης Μήτσου. Μου είπε ότι ήθελαν να με δουν κι έγινε αυτό το ραντεβού με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον Μήτσου και τον Βέλιτς, στο σπίτι του Μήτσου. Εγώ είχα συμβόλαιο ενός έτους ακόμη με την Μπενφίκα. Εκεί τα είπαμε για περισσότερο από δύο ώρες.



Είχα πει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως θα μιλήσω εγώ με την Μπενφίκα. Και αν χρειαζόταν να πληρώσει η ομάδα, θα μιλούσαμε και πάλι. Τότε είχα το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Μπενφίκα και ήξεραν οι άνθρωποι της Μπενφίκα ότι δεν ήμουν χαρούμενος στην Πορτογαλία για οικογενειακούς λόγους.



Και γενικά ήταν πολύ καλές οι προϋποθέσεις για μένα και με ένα συμβόλαιο πολύ μεγάλο. Συμβόλαιο που δεν μπορούσε να προσεγγίσει με τα τότε δεδομένα του ο Παναθηναϊκός. Μίλησα με την Μπενφίκα και είπα ότι θα ήταν προτιμότερο από το να πληρώσουν περίπου 2 εκατ. ευρώ σε μένα για ένα χρόνο και να μην είμαι χαρούμενος, να μην καθίσω άλλο και να τους χαρίσω αυτά τα λεφτά".

"Είχα πρόταση από Ολυμπιακό και ΑΕΚ"

Για το αν είχε προτάσεις από άλλες ομάδες από την Ελλάδα, είπε

" Είχα κι από τον Ολυμπιακό, όταν ήμουν στην Ιντερ ακόμα, αλλά δεν ήθελα καν να το σκεφτώ. Είχα κι από την ΑΕΚ. Δεν ήθελα να πάω σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Κι όπως είπα με έπεισε το πλάνο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τη δημιουργία μίας νέας καλής ομάδας, αλλά και με το δικό μας γήπεδο. Δυστυχώς όμως το δεύτερο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη. Εχουμε φτάσει τώρα στον τρίτο χρόνο και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτό είναι μεγάλο πλήγμα για τον Παναθηναϊκό".

"Ο Σωτήρης είναι πολύ συνεσταλμένος για την ηλικία του"



Για τον Σωτήρη Νίνη ο αρχηγός του "τριφυλλιού", είπε:

" Οταν είσαι πολύ μικρός και δεν έχεις εμπειρίες, δεν είναι πολύ εύκολο. Αλλά εντάξει, ο Σωτήρης είναι συνεσταλμένος, είναι σοβαρό και έξυπνο παιδί και τα πάει καλά σ’ αυτόν τον τομέα. Οπως είπα, δεν είναι εύκολο και μπορεί να πάρουν τα... μυαλά σου αέρα. Να κάνεις πράγματα που δεν πρέπει και διάφορα άλλα. Θέλεις ιδιαίτερη μεταχείριση και βοήθεια. Ο Σωτήρης πάντως είναι πολύ σοβαρός. Αντίθετα, έβλεπα τις προάλλες ένα άλλο πολύ μεγάλο ταλέντο, τον Μπαλοτέλι της Ιντερ, και δεν μπορούν να βρουν άκρη μαζί του. Και έβλεπα προχθές μία ολόκληρη εκπομπή στην ιταλική τηλεόραση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο.

Πέτυχε πολλά πράγματα σε τόσο νεαρή ηλικία. Τώρα στην Ελλάδα πολλές φορές μεγεθύνουμε πολλά πράγματα, αλλά επειδή γενικά σε μικρούς ηλικιακά παίκτες δεν ?πιστεύαμε? πολύ τα προηγούμενα χρόνια, θεωρώ ότι είναι τυχερός".

"Καραγκιοζιλίκια τα όσα λέγονται για διαχωρισμό Ελλήνων με ξένους"

Για το επεισόδιο με Λέτο και τις φήμες για διαχωρισμό Ελλήνων με ξένους, τόνισε:

" Και στην Ιντερ που ήμουν οι Αργεντινοί ήταν μαζί και έκαναν μπάρμπεκιου συνέχεια. Και στην Μπενφίκα οι Βραζιλιάνοι έκαναν παρέα μεταξύ τους και εγώ ήμουν με τον Μίκολι επειδή μιλούσαμε ιταλικά. Αυτό τι πάει να πει, ότι ήμασταν κλίκα; Αλλο με ποιον κάνεις παρέα και άλλο τι κάνεις μέσα στο γήπεδο. Αυτά τα καραγκιοζιλίκια μόνο εδώ λέγονται.

Υπήρξε αυτό το επεισόδιο, αλλά ήταν λάθος όσα ακολούθησαν, γιατί ειπώθηκε ότι εγώ έβγαλα τον Λέτο από την ενδεκάδα. Ποιος εγώ! Που από τα 10 ματς που είχαμε δώσει ως τότε με τον Νιόπλια στα 6 είχα γίνει αλλαγή. Αν είχα τόση δύναμη να βγάζω παίκτη, δεν θα έβγαζα τον εαυτό μου? Ακούστηκαν τρομερά πράγματα. Πολλές φορές τα πράγματα μεταφέρονται τελείως διαφορετικά κι αυτό είναι λάθος. Υπήρξε ένας εκνευρισμός και πολλές φορές άμα δω κάτι που θεωρώ ότι δεν είναι σωστό και σαν αρχηγός και σαν πιο παλιός θα θελήσω να προστατέψω την ομάδα. Αυτό έγινε. Μετά μεταφέρθηκε λάθος το όλο θέμα με αποτέλεσμα να μη βγει σωστά προς τα έξω. Με τον Λέτο δεν έχω κανένα πρόβλημα".

"Πιο διαβασμένος ο Νιόπλιας από τον Τεν Κάτε"

Για τους Τεν Κάτε και Νιόπλια, ο Καραγκούνης είπε:

" Ηταν λίγο απότομος (σ.σ. Τεν Κάτε) και όπως είπα του πήρε χρόνο να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα. Εκανε πολλές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι και γενικά έχασε χρόνο. Επιπλέον, για την περσινή αποτυχημένη χρονιά στην Ελλάδα έπαιξε ρόλο το κακό ξεκίνημα, συν ότι εκεί που πηγαίναμε να πλησιάσουμε υπήρχαν σημεία του παιχνιδιού που ο Ολυμπιακός "βοηθιόταν" όταν έκανε "κοιλιά". Και εκεί που πλησίαζες και θα αποκτούσες ένα έξτρα κίνητρο, πάλι έμενες πίσω και ερχόταν η απογοήτευση.

Την περσινή σεζόν μας κράτησε μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου κάναμε τρομερά πράγματα και μία απίστευτη ανατροπή στους ομίλους. Και μετά στους "16" θα μπορούσαμε να έχουμε περάσει εμείς τη Βιγιαρεάλ. Θεωρώ ότι αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες και σε μία άτυχη στιγμή του διαιτητή. Οχι μόνο στο δικό μου φάουλ που πέρασε τη γραμμή και δεν μέτρησε, αλλά και στο πέναλτι που έδωσε, ενώ έχει γίνει πρώτα επιθετικό φάουλ στον Βαβζίνιακ. Κι εκεί πάντως, αν θέλετε τη γνώμη μου, επειδή έχει γίνει μία πολύ βατή κλήρωση με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, που είναι καλή ομάδα, με μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά δεν είναι μεγαθήριο, θα έπρεπε να ενισχυθούμε. Με έναν παίκτη μεγαλύτερης πείρας πίσω.

Ας πούμε στη θέση του Βαβζίνιακ. Πήραμε έναν παίκτη, που ήταν πολύ καλό το παιδί, αλλά δεν έχει εμπειρίες. Είναι άλλο να παίζεις στο πρωτάθλημα Πολωνίας και άλλο στους ?16? του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη φάση του πέναλτι είναι φάουλ καθαρό. Αλλά κι εκεί διώχνεις γρήγορα την μπάλα και την τελειώνεις. Αυτές είναι λεπτομέρειες που κρίνουν μία πρόκριση".

Για τον Νίκο Νιόπλια, τόνισε:

" Είχε καλύτερο τρόπο επικοινωνίας κι έβγαλε περισσότερα πράγματα από τους παίκτες. Πάντως και βάσει αποτελεσμάτων η ομάδα δεν τα είχε πάει άσχημα και πιο πριν, είχε μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα και ήταν μέσα στους στόχους της.

Ο Τεν Κάτε κάποια δύσκολα παιχνίδια τα προετοίμαζε ξεχωριστά. Με τον Νιόπλια ήμασταν σίγουρα πιο διαβασμένοι, γιατί ήξερε καλύτερα τους αντιπάλους, ήμασταν πιο οργανωμένοι στο γήπεδο και σίγουρα αρκετοί παίκτες ένιωσαν απελευθερωμένοι".

" Όταν έρχεται ένας παίκτης στην Ελλάδα τον κάνετε και πιστεύει πως ήρθε στην Ουγκάντα"



Για τον Τζιμπρίλ Σισέ, είπε:

" Στην Ελλάδα κάνουμε ένα λάθος. Το κάνετε κι εσείς αυτό οι δημοσιογράφοι και γενικά ο ποδοσφαιρόκοσμος. Ερχεται κάποιος στην Ελλάδα και τον κάνετε να πιστέψει ότι ήρθε στην... Ουγκάντα. Ποια Ουγκάντα, όμως; Με την έννοια την ποδοσφαιρική, ότι εδώ είμαστε υποανάπτυκτοι και όλοι οι άλλοι που έρχονται είναι αυτοί που ξέρουν το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι λάθος. Ο Σισέ ήρθε από τη Σάντερλαντ, η οποία αν και παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ είναι μικρότερο μέγεθος από τον Παναθηναϊκό. Σαν σύλλογος, σαν ομάδα. Ο Σισέ μεμονωμένα, βέβαια, έχει ένα τεράστιο παλμαρέ και αξίζει το σεβασμό απ’ όλους μας. Οπως και τον έχει. Τα γκολ του ήταν καθοριστικά για να πάρουμε το πρωτάθλημα, απλώς χρειάστηκε λίγος χρόνος να προσαρμοστεί κι αυτός στην ομάδα κι η ομάδα σε αυτόν".

Μπορντόν: "Ανοικτός σε κάθε πρόταση"

Ο Μαρσέλο Μπορντόν με δηλώσεις του στη Sportday επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού γι' αυτόν, αλλά τόνισε πως στην παρούσα φάση προτεραιότητά του είναι η Σάλκε.









































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ