ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καραγκούνης: "Εχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε"

Καραγκούνης: "Εχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε"
Καραγκούνης-Εθνική

"Εχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε. Πρέπει να πάμε να το χαρούμε..." είπε ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης

Για να μας ακολουθήσετε στην σελίδα μας στο twitter για το Μουντιάλ 2010 (Hellas2010)που θα ενημερώνεται καθημερινά με νέα και ειδήσεις για όλες τις ομάδες πατήστε εδώ

" Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα δούμε τις ομάδες θα τις αναλύσουμε. Είναι ενδιαφέρον. Θα μπορούσαμε να παίξουμε και πιο μετά με την αργεντινή αλλά δεν πειράζει (γέλια). Θεωρητικά το πρώτο ματς που είναι με ασθενέστερη ομάδα καλό είναι.

Αλλά πρέπει εμείς να είμαστε καλά, πρώτα. Από μόνη της η πρόκριση στο Μουντιάλ είναι μεγάλη, είχα πει και στην διάρκεια των προκριματικών ότι ήθελα να είμαι εκεί. Και τα καταφέραμε. Θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε και εκεί πολύ καλά πράγματα. Ολες οι ομάδες είναι δυνατές. Με την Αργεντινή ξέρουμε ότι είναι το φαβορί. Δεν ξέρουμε την Κορέα θα την δούμε. Πιστεύω ότι είναι ένας όμιλος που έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε.



Θα εξαρτηθούν πολλά από το ματς με την Κορέα, γιατί αν κερδίσουμε θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Αν ξεκινήσεις μια τέτοια διοργάνωση με 3 βαθμούς θεωρητικά έχεις την ψυχολογία με το μέρος σου. Αν νικήσει και η Αργεντινή στο πρώτο ματς θεωρητικά θα μας ευνοήσει.

Το θέμα είναι να είμαστε εμείς καλά. Να σας θυμίσω Πορτογαλία, Ισπανία και Ρωσία αν δεν είναι αυτός ο όμιλος του θανάτου τότε τι να πούμε. Ξέρουμε από ομίλους δύσκολους. Πρέπει να πάμε να το χαρούμε, και εμείς και εσείς.

", ανέφερε ο αρχηγός στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM".

Νίκος Νιόπλιας (μέλος της ομάδας του 1994 και τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων): " Είναι δύσκολος ένας όμιλος με 4 ομάδες. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική μπορεί να ελπίζεις. Εχω αξέχαστες στιγμές από το 94. Υπήρχε ενθουσιασμός τότε σε όλους. Ο όμιλος δεν μπορείς να πεις ότι είναι εύκολος ή δύσκολος. Δεν ξέρουμε ποια Αργεντινή θα δούμε. Αυτοί που άλλαξε 60 παίκτες σε τρία ματς ή η ομάδα που διαθέτει πλούσιο ταλέντο.

Η Αργεντινή είναι πάντα φαβορί. Κάποια ομάδα που δεν σε ξέρει, δεν την ξέρεις και εσύ. Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το πρώτο ματς και το αποτέλεσμά του. Εχει μεγάλη ιστορία, είναι δύναμη για το ποδόσφαιρο της Ανατολής η Νότιος Κορέα. Τώρα όμως μας ξέρουν και εμάς.



Οι 23 που είμασταν εκεί πρέπει να κοιταχθούμε στον καθρέπτη. Τι κάναμε στο ξενοδοχείο και ποιοι είμασταν επαγγελματίες. Πήγαμε σε 3 εκδηλώσεις μόνο, όπως είπε και ο Αντώνης Μήνου. Ηταν για μας οξυγόνο για μας. Οι Ιταλοί πήγαιναν συνέχεια, αλλά εμάς το έκοψαν. Είμασταν αναδιοργάνωτοι, αλλά τώρα είναι αλλιώς τώρα τα πράγματα. Κανείς παίκτες δεν θέλει να μιλάει για τον εαυτό του.

Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα τώρα. Η Νιγηρία είναι και αυτή μια μεγάλη δύναμη του αφρικάνικου ποδοσφαίρου. Αυτά τα τουρνουά τα ψάχνουν αυτές οι ομάδες και οι παίκτες θέλουν να διακριθούν για να φτιάξουν το μέλος τους. E

ίναι ένας δύσκολος όμιλος, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική όλα μπορούν να συμβούν και δεν θα παίξει ρόλο τι θα γίνει στο πρώτο παιχνίδι.", υπογράμμισε ο προπονητής των Ελπίδων στον "Sentra FM".

Γκέκας: "Δεν υπάρχουν εύκολοι όμιλοι"

Ο Φάνης Γκέκας υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι δεν υπάρχουν εύκολοι όμιλοι. Άποψη που τη συμμερίστηκαν και οι περισσότεροι εκ των συμπαικτών του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με δηλώσιεις τους στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM".

Αναλυτικά:

Γκέκας: " Σε όποιο γκρουπ και να πηγαίναμε θα ήταν εξίσου δύσκολο. Δεν είχα καμία προτίμηση. Περίμενα απλά να δουμε τις ομάδες. Δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι όμιλοι. Η Αργεντινή είναι το φαβορί και είναι καλό που υπάρχει στον όμιλο και βολεύει που παίζουμε την τελευταία αγωνιστική. Να είμαστε εμείς καλά και να προσέξουμε στα παιχνίδια. Κρύβει κάτι καλό...".

Παπασταθόπουλος: " Δεν είναι η καλύτερη κλήρωση για να λέμε την αλήθεια. Εξαρτάται σε τι κατάσταση θα βρεθούμε εμείς αλλά και οι άλλες ομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα από το 1994. Δεν θέλω να πω ότι χρωστάμε κάτι, άλλωστε παίζουμε με μεγάλες ομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα. Για να παίξεις στην εθνική ομάδα της Αργεντινής πρέπει να είσαι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ωστόσο όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες. Δεν είχα κάποια προτίμηση για συγκεκριμένο όμιλο απλά περίμενα μία πιο εύκολη κλήρωση. όμως έτσι ήρθαν τα πράγματα και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο από Μουντιάλ της Αμερικής".

Τζόρβας: " Υπάρχουν ομάδες που είναι στα μέτρα μας. Πολύ θετικό που ξεκινάμε με Κορέα και με Νιγηρία και όχι με κάποιο μεγαθήριο για να μας κόψει τα φτερά. Νομίζω ότι ο πιο εύκολος όμιλος ήταν ο τελευταίος. Εντάξει όμως δεν είναι όλα ιδανικά στο ποδόσφαιρο, χαιρόμαστε που είμαστε στο Μουντιάλ. Αυτά τα παιχνίδια εφιστούν την προσοχή σε όλους τους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο στον τερματοφύλακα. Να είμαστε καλά μέχρι το καλοκαίρι και θα δούμε...".

Σαλπιγγίδης: " Είναι ένας καλός όμιλος, υπάρχει ένα μεγαθήριο που είναι καλό. Στο πρώτο άκουσμα πιστεύω ότι εμείς και η Νιγηρία θα παίξουμε για τη δεύτερη θέση χωρίς να λέμε ότι η Κορέα είναι κακή ομάδα. Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη προτίμηση απλά ήθελα ένα μία εκ των Βραζιλιά ή Αργεντινή. Το πρόγραμμα είναι ιδανικό".

Κατσουράνης: " Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις, ειδικά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν είμαστε σε καλή κατάσταση, που πιστεύω πως θα είμαστε, έχουμε ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση και αυτός είναι ο στόχος. Θα προτιμούσα να είμαστε στον πρώτο όμιλο.

Έχουμε αντιμετωπίσει την Κορέα σε ένα φιλικό στην Αγγλία. Επειδή είναι το πρώτο μας ματς, θα έχει πολύ μεγάλη σημασία και αν το κερδίσουμε, θα μπορέσουμε να έχουμε καλή συνέχεια στον όμιλο. Η Αργεντινή είναι το μεγάλο όνομα και το φαβορί στον όμιλο, οπότε θεωρητικά είναι καλό που την αντιμετωπίζουμε τελευταία".

Για να μας ακολουθήσετε στην σελίδα μας στο twitter για το Μουντιάλ 2010 (Hellas2010)που θα ενημερώνεται καθημερινά με νέα και ειδήσεις για όλες τις ομάδες πατήστε εδώ



























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ