ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Καραγκούνης: "Μπράβο στα παιδιά του ΠΑΟ"

Καραγκούνης: "Μπράβο στα παιδιά του ΠΑΟ"
INTIME SPORTS

Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καραγκούνης υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός... έβγαλε υγεία στο χορτάρι του "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Τι είπε για τους διαιτητές στην Αγγλία.

Η ζωή στην Premier League θα ήταν ιδανική για τον Γιώργο Καραγκούνη, αν δεν έμενε μακριά από την οικογένεια του. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας παρακολούθησε τον αγώνα του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την Τότεναμ στο Europa League και μόνο καλά λόγια είχε να πει για την προσπάθεια των πρώην συμπαικτών του.

"H ομάδα ήταν καλή και φάνηκε σε όλο τον κόσμο ότι έβγαλε υγεία μέσα στο γήπεδο. Μπράβο σε όλα τα παιδιά, έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, αλλά η μπάλα δεν τους ήθελε. Ειδικά το γκολ της Τότεναμ στο 2-1 δεν... υπάρχει και ήρθε σε ένα σημείο που η ομάδα είχε κυριαρχήσει. Είναι κρίμα", είπε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Goal.

Ο παίκτης της Φούλαμ πλέον ζει μόνος του στην περιοχή του Τσέλσι. Παρά το γεγονός πως οι Άγγλοι δεν σταματούν να παίζουν ποδόσφαιρο τα Χριστούγεννα, ανυπομονεί για τον ερχομό της οικογένειας του.

Παραδέχεται πως " είναι δύσκολο μακριά τους. Πολλές φορές τα παιδιά μου κάνουν μούτρα. Δεν μου μιλάνε στο τηλέφωνο γιατί στενοχωριούνται που βρίσκομαι μακριά".

Εκφράζει την άποψη πως η ΕΠΟ πρέπει να απαγορεύσει τις μεταγραφές μέχρι να φτιαχτούν γήπεδα και απορεί πως " είναι δυνατό να γίνεται αγώνας όπως το Βέροια-ΠΑΟΚ σε ένα χωράφι. Έχεις τέτοιο γήπεδο; Μείον δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα. Δραστικά μέτρα! Και δεν εννοώ τις βροχές. Εδώ στην Αγγλία που όλοι λένε πως βρέχει ασταμάτητα, μιλάμε για ψιλόβροχο που δεν επηρεάζει. Στην Αθήνα δεν βρέχει συχνά, αλλά αν αρχίσει, γίνεται χαμός! Την βροχή που είδα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Προοδευτική, ακόμα και το Γουέμπλεϊ θα είχε πρόβλημα!".

Αναφέρθηκε στον τρόπο που γίνονται οι προπονήσεις στο νησί και βέβαια στους διαιτητές: " Μη νομίζετε ότι οι προπονήσεις διαφέρουν πολύ με μας. Η διαφορά είναι στα ρεπό! Εμείς έχουμε 2-3 ρεπό κάθε εβδομάδα, αλλά αν αυτό γινόταν στην Ελλάδα, όλοι θα πουν, “μα καλά, δεν δουλεύουν εκεί στην Παιανία”. Ο ρυθμός δεν αφορά στην προπόνηση. Καμία σχέση. Είναι καθαρά το πόσες φορές σφυρίζει ο διαιτητής. Στην Αγγλία δεν δίνουν φάουλ με το παραμικρό, αλλά με τα ίδια κριτήρια για κάθε ομάδα. Ο διαιτητής σφυρίζει σπάνια, γι' αυτό υπάρχει ρυθμός. Στην Ελλάδα όλο “φρου-φρου” και διακοπές, χάνεις 0-1, έχεις ένα ημίχρονο και λες “πώς θα το γυρίσω;” αφού ξέρεις ότι δεν θα υπάρξει ελάχιστον καθαρός χρόνος. Έβλεπα πριν λίγο καιρό το ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Ο Κάκος που υποτίθεται είναι ο καλύτερος διαιτητής στη χώρα, δεν σταμάτησε να σφυρίζει στο δεύτερο ημίχρονο. Πόση καθαρή μπάλα παίχτηκε; Ε αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Τις προάλλες παίξαμε οικογενειακό διπλό και είχαν έρθει διαιτητές από την Πρέμιερ Λιγκ! Ναι, γίνεται αυτό συχνά, αλλά το θέμα είναι άλλο: παίξαμε πάνω από 90 λεπτά και σε όλο το φιλικό σφύριξαν 8 φορές! Αυτό λέει πολλά".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ