ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καραγκούνης: "Περίμενα 10 χρόνια"

Καραγκούνης: "Περίμενα 10 χρόνια"
Παναθηναϊκός, Καραγκούνης, Σιμάο

Χαρούμενος με το πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Καραγκούνης υπογραμμίζοντας πως περίμενε 10 χρόνια

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας σε συνέντευξη του στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" μίλησε για τον δρόμο προς τον τίτλο, την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, τους παράγοντες που έφεραν τον τρόπαιο, θυμήθηκε τον Χενκ Τεν Κάτε, χαρακτήρισε ισχυρότερο ανταγωνιστή τον ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε πως είναι συνηθισμένος στις αποδοκιμασίες.
Αναλυτικά τα όσα είπε:


Για την ενδεχόμενη απαρχή δυναστείας του Παναθηναϊκού και τους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του πρωταθλήματος δήλωσε: "Δεν θέλουμε να κοιτάξουμε το αύριο, προέχει το σήμερα .Τα νέα παιδιά χάρηκαν με την καρδιά τους το πρωτάθλημα, όπως ο Νίνης και ο Λέτο, το ίδιο και εμείς οι πιο έμπειροι, γιατί ήταν πρωτάθλημα που κατακτήθηκε με πολύ κόπο, ήταν πολύ σημαντικό για μένα γιατί περίμενα δέκα χρόνια αυτή την στιγμή, δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ γιατί στο τέλος δικαιώνεσαι όπως εμείς που επιτέλους τα καταφέραμε".



Για το αν αμφέβαλε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε: "Δε φοβήθηκα μη χάσουμε τον τίτλο, γιατί ήμασταν εμείς σε καλύτερη κατάσταση, αλλά και από την άλλη οι αντίπαλοι μας στο πρωτάθλημα , είχαν πολλά προβλήματα, όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός και ουσιαστικά ο ισχυρότερος ανταγωνιστής μας ήταν ο ΠΑΟΚ. Σε έναν μαραθώνιο όλα μετράνε, ειδικά στον δεύτερο γύρο που πήραμε την διαφορά νιώσαμε ακόμα πιο σίγουροι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρόλο που αυτή μειώθηκε κάποια στιγμή, σημαντικό ήταν ότι είχαμε την κατάσταση στα χέρια μας και δεν εξαρτηθήκαμε από τους άλλους".



Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον δεύτερο γύρο: "Σίγουρα όταν χάνεις από τον Ολυμπιακό δεν είναι καθόλου καλό ειδικά στην έδρα σου , αλλά δεν φοβήθηκα για τον τίτλο γιατί ήμουν σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κατάφερνε να κερδίσει τα εναπομείναντα τρία παιχνίδια, καθώς έδειξε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τις μικρές ομάδες, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πράγμα που εμείς το καταφέραμε".

Για τους παράγοντες που οδήγησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είπε: "Το οικονομικό άνοιγμα του συλλόγου σίγουρα βοήθησε αλλά επίσης σπουδαίοι παράγοντες ήταν η ώθηση που μας έδωσε ο κόσμος μας και η στήριξη της διοίκησης και ακόμα μεγαλύτερη αξία στο πρωτάθλημα δίνει η κατάκτηση του μέσα στο ΟΑΚΑ γιατί ουσιαστικά παίζουμε δεκαπέντε παιχνίδια εκτός έδρας και δεκαπέντε σε ουδέτερο γήπεδο. Αν στο παρελθόν είχαμε την μισή βοήθεια που είχαμε φέτος από τον κόσμο, ίσως να είχαμε καταφέρει περισσότερα".

Για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη: "Δεν επιτρέπεται να αποκλειόμαστε από ομάδες όπως η Σταντάρ, ενώ πρώτα έχουμε αποκλείσει έναν σύλλογο όπως η Ρόμα, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του Καμπιονάτο, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει πολύ ψηλά".

Για τον Νιόπλια και τον Τεν Κάτε δήλωσε: "Δεν θέλω να μιλήσω για την παραμονή του τωρινού προπονητή , δεν το κάνω ποτέ . Όσο για τον Τεν Κάτε, εκ του αποτελέσματος ήταν σωστή η απομάκρυνση του , άλλα είχε και αυτός την συμβολή του στο πρωτάθλημα. Πάντως καλό θα ήταν να μένουν οι προπονητές στις ομάδες για αρκετό διάστημα και να βγάζαμε κάποια στιγμή έναν Έλληνα προπονητή στο εξωτερικό, όπως κάνουν οι Πορτογάλοι".

Για τις επικρίσεις που δέχτηκε από τον κόσμο δήλωσε: " Είμαι συνηθισμένος να ακούω της αποδοκιμασίες του κόσμου σε κάποιες περιπτώσεις , αλλά αυτό με πεισμώνει, σαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πρέπει να απαντάμε μέσα στο γήπεδο με καλές εμφανίσεις".









TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ