ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Καραλής: "Δεν έπρεπε να ξεκινήσει ο τελικός"

Καραλής: "Δεν έπρεπε να ξεκινήσει ο τελικός"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Καραλής έκανε λόγο σε συνέντευξή του για κατάσταση πολέμου και κλίμα τρομοκρατίας που έζησε στο ΟΑΚΑ, ενώ εξέφρασε την ευχή να ξαναφτάσει σε τελικό ο Ατρόμητος αλλά να διεκδικήσει το τρόπαιο σε ομαλές συνθήκες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο επιθετικός του Ατρόμητου, Γιάννης Καραλής, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM 103,3":


Για το πως έζησε τα γεγονότα στον τελικό κυπέλλου:

"Ήταν πρωτόγνωρα αυτά που ζήσαμε. Όχι μόνο σε τελικό κυπέλλου αλλά ούτε σε παιχνίδια ερασιτεχνικού πρωταθλήματος δεν έχουν γίνει αυτά που ζήσαμε. Ήταν ακραίες καταστάσεις.

Για μένα, το παιχνίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν. Υπήρχε πολύς κόσμος στον αγωνιστικό χώρο, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ακούγαμε τον Εθνικό ύμνο και βλέπαμε τα ΜΑΤ να κυνηγάνε οπαδούς.

Πιο πολύ θύμιζε κατάσταση πολέμου, παρά γιορτή τελικού κυπέλλου. Εμείς πηγαίναμε για μια γιορτή. Πήγαμε να το απολαύσουμε, να παίξουμε το παιχνίδι μας, αλλά από το ζέσταμα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Έβλεπα μέσα οπαδούς, ανταλλαγή φωτοβολίδων, καπνογόνα, και από την αρχή μύριζε μπαρούτι η όλη κατάσταση".


Για το εάν εκεί που έγιναν τα επεισόδια με τους παίκτες του Ατρόμητου και τους οπαδούς της ΑΕΚ, ήταν οι οικογένειες των παικτών:

"Εκεί που ήρθαν οι οπαδοί της ΑΕΚ και πετούσαν φωτοβολίδες, ήταν οι οικογένειες μας. Οι γυναίκες και τα παιδιά των ποδοσφαιριστών μας.

Όταν φτάνεις στο σημείο να βλέπεις τον άλλον να σημαδεύει με πιστόλια και φωτοβολίδες τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά και οπαδούς σου, ασυναίσθητα πρέπει να κάνεις κάτι.

Η Αστυνομία ήταν αμέτοχη και άργησε να έρθει. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να έρθουμε εμείς στα χέρια με τους οπαδούς".


Για το τι έγινε μέσα στα αποδυτήρια μετά την διακοπή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κύριο Κάκο:

"Περιμένανε ότι θα συνεχιστεί το παιχνίδι και θα τελειώσει. Δεν πιστεύαμε ότι θα γυρίσουμε το αποτέλεσμα μέσα σε οχτώ λεπτά, απλά δεν σφυρίχτηκε ποτέ η λήξη και έπρεπε να παίξουμε τα λεπτά που είχαν μείνει. Αυτό περιμέναμε όλοι. Πάντως το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ".


Για το κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια μετά την λήξη του αγώνα:

"Επικρατούσε ένα χάος. Άλλοι έτρεχαν να προστατευτούν και άλλοι είχαν χτυπήσει. Με τους ανθρώπους της ΑΕΚ είχαμε φραστικές επιθέσεις και γενικά επικρατούσε ένας χαμός".


Για το εάν συμφωνεί με την ανακοίνωση του Ατρόμητου, ότι δηλαδή, δεν άξιζε το κύπελλο να πάει στην ΑΕΚ:

"Είναι λογικό να έχει παράπονα η ομάδα μου. Όταν προηγείται η ΑΕΚ που υποτίθεται ότι είναι μια μεγάλη ομάδα με γκολ οφσάιντ, νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία για το αποτέλεσμα και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Εμείς κατεβήκαμε, με την προϋπόθεση να μην δεχτούμε γκολ. Όταν τρως ένα τέτοιο γκολ, που δεν έπρεπε να μετρήσει, αλλάζει όλη η ροή του αγώνα. Πιο πολύ, όμως, μας πείραξε αυτή η ατμόσφαιρα τρομοκρατίας που ζήσαμε".


Για το ότι ο Ατρόμητος δεν τα παράτησε και δημιουργούσε ευκαιρίες:

"Είχαμε δύο ευκαιρίες, μία με τον Μπαζίνσκι και μία με τον Αναστασάκο, που δεν χάνονται αυτά τα γκολ. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν πρώτος τελικός για εμάς και φάνηκε λίγο η απειρία. Έγιναν έτσι τα πράγματα, και τελικά χάσαμε το κύπελλο».


Για το τι είναι αυτό που συζήτησαν την επόμενη μέρα με τον Γιώργο Δώνη:

"Σηκώνουμε το κεφάλι. Αυτά ήταν τα λόγια που κυριάρχησαν. Φτάσαμε μέχρι εδώ και είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ατρόμητος έφτασε σε τελικό κυπέλλου.

Συνεχίζουμε την δουλειά και ελπίζω στο μέλλον να φτάσουμε και πάλι στο σημείο να διεκδικούμε ένα τρόπαιο. Αλλά εύχομαι να είναι ομαλές οι συνθήκες διεξαγωγής.

Αυτό θα θέλαμε, για να βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν γιορτή. Εμείς, μπορεί να είχαμε 15.000 κόσμο, αλλά είχαμε οικογένειες και παιδιά στο γήπεδο. Το είδαμε σαν μια γιορτή. Όλη η πόλη ήταν εκεί για να γιορτάσει".


Για το ποια είναι η πρόταση του, για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας:

"Υπάρχουν οι αρμόδιοι για αυτά τα θέματα. Υπάρχουν νόμοι και θα πρέπει κάποτε να εφαρμοστούν. Δεν γίνεται να τα περνάμε όλα έτσι απλά. Όλοι έλεγαν και έγραφαν για τα επεισόδια, αλλά πρέπει κάποτε να εφαρμοστούν οι νόμοι.

Αν συνεχιστεί αυτό, κάθε χρόνο θα γίνονται και χειρότερα. Ήδη τα τελευταία χρόνια, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οδεύουμε από το κακό στο χειρότερο".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ