ΑΡΗΣ

Καρατζιοβαλής: "Θα μπούμε στα πλέι οφ"

Καρατζιοβαλής: "Θα μπούμε στα πλέι οφ"
Καρατζιοβαλής

Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής πιστεύει πως η ομάδα θα καταφέρει να μπει στα πλει οφ μέχρι το τέλος της σεζόν

Ο 34χρονος τερματοφύλακας μίλησε στο "Yellow" για τα συναισθήματά του τη στιγμή που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μιχάλη Σηφάκη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, για την προσπάθεια της ομάδας να εξασφαλίσει την συμμετοχή στα πλέι οφ και για την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του στον Αρη.
" Η δική μου δουλειά είναι να προπονούμαι και να είμαι πάντα έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα. Δεν έχει σημασία αν είμαι βασικός ή όχι. Ο τερματοφύλακας πρέπει να βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Οταν αποβλήθηκε ο Μιχάλης και μου δόθηκε η εντολή να μπω στο παιχνίδι δεν αισθάνθηκα ψυχολογική πίεση. Αντιθέτως, σκέφτηκα ότι η συμμετοχή μου στον αγώνα, ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, αποτελεί ευκαιρία για να δείξω ότι είμαι χρήσιμος στην ομάδα. Το άγχος είναι άγνωστη λέξη για μένα. Οταν αγωνίζομαι είμαι πάντα ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στην δουλειά μου".

Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής δεν ευθύνεται ασφαλώς για την βαριά ήττα του Αρη. Για τον ίδιο όμως, σημασία έχει ότι η ομάδα έφυγε ηττημένη από την Τρίπολη και όχι ότι η απόδοσή του σχολιάστηκε θετικά. " Εντάξει, κάθε ποδοσφαιριστής προσπαθεί για το καλύτερο και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά δεν γίνεται να είσαι χαρούμενος όταν η ομάδα σου έχει χάσει και μάλιστα με τόσο βαρύ σκορ. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι είχαμε πολύ κακή αμυντική λειτουργία. Επαιξε ασφαλώς ρόλο και η αποβολή, αλλά ακόμη κι έτσι έπρεπε να λειτουργήσουμε καλύτερα. Προσωπικά, έκανα μεγάλη προσπάθεια και έσωσα σε κάποιες φάσεις την εστία μου αλλά, όπως είπα και πριν, το θέμα δεν είναι αν εγώ έπαιξα καλά. Το θέμα είναι ότι η ομάδα έχασε και αυτό μας στενοχώρησε όλους".

Ο γκολκίπερ του Αρη αναγνωρίζει ότι η ομάδα δεν έχει κάνει, έως τώρα, την πορεία που αντιστοιχεί στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών της. " Η πορεία μας δεν είναι ικανοποιητική. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με όνειρα και θέσαμε υψηλούς στόχους, αλλά τα πράγματα πήγαν στραβά από την αρχή, με τον αποκλεισμό από τη Σλάβεν. Νομίζω ότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα φέτος εντοπίζεται στην επίθεση. Δεν είμαστε όσο παραγωγικοί ήμασταν τα δύο προηγούμενα χρόνια μολονότι η ομάδα έχει ταλέντο. Οταν μιλώ για επίθεση δεν αναφέρομαι μόνον στους επιθετικούς παίκτες αλλά στην συνολική λειτουργία της ομάδας. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, άλλωστε, όλη η ομάδα αμύνεται και όλη επιτίθεται. Αυτό που με κάνει πάντως να αισιοδοξώ είναι ότι στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες με ποιότητα σε όλες τις γραμμές. Υπάρχει δηλαδή η βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και, έστω σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, να παίξουμε όπως μπορούμε. Η διάθεση είναι δεδομένη και νομίζω ότι η προσπάθειά μας θα ανταμειφθεί".

Η διαφορά με τη Λάρισα παρέμεινε αμετάβλητη και ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής πιστεύει ότι η ομάδα θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ. " Η Λάρισα έχει αυτή τη στιγμή ένα προβάδισμα τριών βαθμών αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε. Εμείς βέβαια δεν έχουμε το μυαλό μας στα αποτελέσματα των άλλων. Κοιτάμε το δικό μας πρόγραμμα και πιστεύω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας. Εχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε όλα τα ματς, εντός και εκτός έδρας. Από την άλλη, πιστεύω ότι η Λάρισα θα έχει κάποιες απώλειες. Δεν νομίζω ότι, με το πρόγραμμα που έχει, μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς να χάσει βαθμούς".

Το παιχνίδι με την Ξάνθη είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ο τερματοφύλακας των "κιτρίνων" υπογραμμίζει τη σημασία που έχει για την ομάδα η συμπαράσταση του κόσμου. " Η Ξάνθη είναι καλή ομάδα και το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή ώστε να ανοίξουμε την άμυνά της και να πάρουμε τη νίκη. Σε ό,τι με αφορά, έχω άλλη μια ευκαιρία να δείξω ότι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Το γεγονός ότι δεν αγωνίζομαι συχνά στα επίσημα παιχνίδια δεν με έχει επηρεάσει. Δουλεύω πολύ σκληρά στις προπονήσεις και η δουλειά αυτή αποδίδει. Οσον αφορά τον κόσμο, είναι πάντα κοντά στην ομάδα, ανεξάρτητα από την αγωνιστική συγκυρία και τη θέση της στη βαθμολογία. Η βοήθεια που μας προσφέρουν οι φίλαθλοί μας είναι πολύ μεγάλη και είμαι σίγουρος ότι η ατμόσφαιρα θα είναι "ζεστή" και στο ματς με την Ξάνθη. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι η υποστήριξη του κόσμου μπορεί να αγχώσει την ομάδα και να προκαλέσει ψυχολογική πίεση στους παίκτες. Αντίθετα, πιστεύω ότι η συμπαράσταση των οπαδών μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίζουμε τα παιχνίδια στο Χαριλάου αλλά και εκτός έδρας".

Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής δεν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από την ομάδα, μολονότι πιστεύει ότι άξιζε περισσότερες ευκαιρίες. Οπως εξηγεί, άλλωστε, η επιλογή του να φορέσει τη φανέλα του Αρη υπαγορεύτηκε από το συναίσθημα και όχι από το επαγγελματικό συμφέρον. " Αγαπώ αυτήν την ομάδα και δεν το έκρυψα ποτέ. Οταν ήρθα στον Αρη είχα προτάσεις από άλλες ομάδες με διπλάσια χρήματα αλλά δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ηθελα να παίξω στον Αρη και μόνον στον Αρη. Αυτό το "δέσιμο" είναι που με κράτησε ζεστό όλα αυτά τα χρόνια παρότι αγωνίζομαι ελάχιστα. Δεν μετανιώνω για την επιλογή μου και δεν θέλω να φύγω από τον Αρη. Θέλω να μείνω και να κλείσω την καριέρα μου φορώντας αυτή τη φανέλα. Η σχέση μου με τον Αρη δεν είναι μόνον επαγγελματική γι' αυτό και οι αποφάσεις μου δεν λαμβάνονται με γνώμονα το επαγγελματικό συμφέρον. Είναι το συναίσθημα που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Θα συνεχίσω λοιπόν να προσπαθώ ώστε να είμαι ανά πάσα στιγμή χρήσιμος στην ομάδα".

Ενσωματώθηκε ο Βιτόλο

Όπως αναμενόταν σύμφωνα και με το ιατρικό δελτίο της Δευτέρας ο Βίκτορ Βιτόλο βρέθηκε με την σειρά του στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Κατά τα άλλα ο Ιομάρ Μαζίνιο στην διάρκεια του οικογενειακού διπλού έδειξε ότι προτίθεται να παρατάξει το σύνολό του με 4-2-3-1 και τον Καρατζιοβαλή κάτω από τα δοκάρια αντί του τιμωρημένου Σηφάκη.

Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Γιάχιτς και Ρομπέρζ με τον Καράμπελα να επανέρχεται στα αριστερά και τον Νέτο στα δεξιά. Στα χαφ οι Γκαρσία και Μπατιόν έχοντας μπροστά τους τον Ρεγκέιρο σε ρόλο οργανωτή με τον Κάλβο στα αριστερά του και τον Χαβίτο στα δεξιά του ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κόκε.

















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ