ΓΑΛΛΙΑ

Κασάπα:"Σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο"

Κασάπα:"Σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο"
Κασαπα

Σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Κλαούντιο Κασάπα.

Ο πρώην αμυντικός της Λιόν αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του και γαλλικό δημοσίευμα έφερε τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του.
Ο ίδιος δεν φάνηκε να έχει αποφασίσει ακόμη και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον των "πρασίνων", είπε:

" Eγιναν κάποιες συζητήσεις. Όπως με τη Γαλατασαράι και τον Ολυμπιακό. Σύντομα θα ξεκαθαρίσει. Έχω ακόμη μερικές μέρες για να αποφασίσω αλλά δεν θα καθυστερήσω. Την επόμενη σεζόν θα είμαι σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο".

Ο Κασάπα βρίσκεται στην Βραζιλία με την οικογένεια του πάντως δήλωσε ότι δεν αγχώνεται σχετικά με το που θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά καθώς έχει πολλές προτάσεις .

"Θα ήθελα να έχει διευθετηθεί αλλά δεν αγχώνομαι. Πολλοί σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για μένα αλλά εγώ είμαι εκείνος που θα αποφασίσω. Δεν βιάζομαι. Θα χρειαστώ χρόνο για να μελετήσω τις προτάσεις.

Δεν μετάνιωσα που έφυγα από την Λιόν. Κράτησα πολλούς φίλους από εκεί. Παράλληλα όμως διέψευσε ότι αντιμετωπίζει με τη φυσική του κατάστασγ που οδήγησαν και στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την Τζένοα που είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση του. Η Τζένοα ενδιαφέρθηκε για μένα.

Σχεδόν φτάσαμε σε συμφωνία αλλά χάλασε την τελευταία στιγμή. Πως έχουν αμφιβολίες γι΄αυτό από τη στιγμή που είμαι σε διακοπές. Έπρεπε να περιμένουν να περάσω από ιατρικές εξετάσεις για να το διαπιστώσουν. Είχα κάποια προβλήματα την περασμένη σεζόν αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν".

Τέλος αναφέρθηκε και στις προτάσεις που απέρριψε και την πιθανή επιστροφή στην Βραζιλία , λέγοντας :"Ήδη απέρριψα προτάσεις(σ.σ η μία από το Κατάρ) ενώ είχα δύο από την Βραζιλία. Η επιστροφή θα είχε πλεονεκτήματα για τον γιο μου".



Λάτρης της τακτικής ο Πεσέιρο

Μπορεί η προπόνηση του Παναθηναϊκού ακόμα και τα πρωϊνά να περιλαμβάνει πολλή μπάλα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού αναλώνονται σε ανούσια οικογενειακά διπλά, με γέλια και ατεϊσμούς.

Αντιθέτως, όπως είπε και ο Παπαδόπουλος, ακόμα δεν έχουν παίξει διπλό χωρίς περιορισμούς. Κάθε άσκηση με τη μπάλα είναι ένας μικρός καθρέφτης ενός επίσημου δυνατού αγώνα και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι για να τη βγάλουν σε πέρας. Οι πλάκες των διπλών δεν υφίστανται και κάθε μέρα περιμένουν μέχρι το τέλος και της απογευματινής προπόνησης.

Σήμερα το πρωί λοιπόν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, δεν πήραν τα βουνά και τα λαγκάδια, αλλά δούλεψαν με μεγάλη ένταση και ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ στη συνέχεια έπαιξαν παιχνίδια πέντε εναντίον πέντε με μικρά τέρματα με σκοπό να μπορούν να τα βγάζουν πέρα σε κλειστούς χώρους και να ανταπεξέρχονται σε συνθήκες πίεσης. Ταυτόχρονα όμως έπρεπε όλοι να πιέζουν και να μην αφήνουν κανέναν ελεύθερο. Συνεπώς είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την πίεση που αντιμετωπίζουν οι τριφυλλοφόροι.

Εξάλλου ο Φίλιππος Δάρλας και ο Θανάσης Τσίγκας ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Ατάκες παικτών για το πρώτο φιλικό

Στο πρώτο φιλικό της χρονιάς ο Παναθηναϊκός σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, κατάφερε και ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην σαφώς πιο έτοιμη Άρτζες Πιτέστι και άφησε μερικά καλά δείγματα γραφής, τα οποία σίγουρα όμως δεν ενδείκνυνται για ασφαλή συμπεράσματα. Πιο πολύ το φιλικό ήταν για να ξεφύγουν λίγο οι ποδοσφαιριστές από την πίεση των προπονήσεων.

Ας δούμε όμως μερικές χαρακτηριστικές ατάκες και συμπεράσματα των πράσινων πρωταγωνιστών στην εφημερίδα Πράσινη.

Σαλπιγγίδης: "Για πρώτο φιλικό πήγαμε καλά. Δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσουν οι εππίσημες υποχρεώσεις. Ήταν θετικό ότι δείξαμε διάθεση και γυρίσαμε το ματς."

Καραγκούνης: "Κάναμε ένα ωραίο παιχνίδι σε ένα γήπεδο που δεν μπορούσες να παίξεις ποδόσαφιρο. Αλλάξαμε τη μπάλα, είχαμε κυκλοφορία, στοιχέια που θέλει ο προπονητής. Είχαμε καλή κατοχή και πετύχαμε δύο γκολ. Κρατήσαμε κάτω τη μπάλα και αποφύγαμε τις ψηλές μπαλιές. Δεν παίζαμε στην τύχη."

Εντογέ: "Κάναμε καλό παιχνίδι, είχαμε διάθεση. Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά και είμαι αισιόδοξος για την ομάδα. Μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα."































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ