ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Kαστιγιάδα...

Kαστιγιάδα...
Καστίγιο

O Νέρι δεν ικανοποιήθηκε από το διπλασιασμό αποδοχών και η... Καστιγιάδα έχει ακόμα δρόμο να διανύσει

Απογοητευμένος αποχώρησε απο τα γραφεία της Πειραΐκής ΠΑΕ, ο Νέρι Καστίγιο καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόταση των πρωταθλητών δεν τον ικανοποίησε. Πρόθεση του 23χρονου διεθνή Μεξικανού, ήταν να μείνει στον Ολυμπιακό, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, όμως τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα περίμενε.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν έδωσε το παρόν στο κρίσιμο ραντεβού και ο Μεξικανός διεθνής συναντήθηκε με τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος και έκανε την πρόταση αναπροσαρμογής των αποδοχών. Κατά την έξοδο του απο τα γραφεία του συλλόγου ο Νέρι δεν μπορούσε να κρύψει την δυσαρέσκεια του:

"Ήρθα γεμάτος χαρά και πραγματικά ηθελα να μείνω στον Ολυμπιακό, αλλά η προσφορά που μου έκαναν δεν με ικανοποίησε. Η διοίκηση μου τόνισε πως αν θέλω να φύγω θα πρέπει να φέρω πρόταση ύψους 15 εκ. ευρώ και πάνω. Το απόγευμα θα συζητήσω με τον μάνατζερ μου προκειμένου να φέρω κάποια πρόταση", δήλωσε μεταξύ άλλων ο διεθνής επιθετικός μετά την αποχώρηση του απο τα γραφεία της ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός πρότεινε νέο συμβόλαιο με διπλάσιες αποδοχές (περίπου 1 εκ. ευρώ) στον Καστίγιο, πρόταση που δεν ικανοποίησε καθόλου την πλευρά του παίκτη. Η προσφορά του διπλασιασμού ήταν στα επίπεδα που αναμένονταν σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, όμως ο Νέρι έδειξε απογοητευμένος μετά τη συνάντηση. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του πατέρα του Νέρι που εκτελεί και χρέη μάνατζερ, υπάρχουν προτάσεις για τον 23χρονο Μεξικανό και μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να δοθούν στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια πως ο Καστίγιο δεσμεύεται με άλλα τρια χρόνια συμβόλαιο με τους πρωταθλητές και αν δεν φέρει πρόταση στα επίπεδα που τον κοστολόγησε ο Ολυμπιακός, τότε το σήριαλ θα έχει και νέα επεισόδια. Οι επόμενες ώρες αναμένονται καθοριστικές καθώς ακόμα και μέσα στην ημέρα ίσως ο Νέρι φέρει πρόταση στην Πειραΐκη ΠΑΕ. Αν αυτή είναι κοντά στο ύψος των προσδοκιών των ερυθρόλευκων, τότε θα δρομολογηθεί η αποχώρηση του παίκτη.

Μέχρι στιγμής πάντως φήμες έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι και της Σαχτάρ Ντόντσεκ για την απόκτηση του Καστίγιο, όμως δεν αποκλείεται η πρόταση που θα έρθει να είναι απο κάποια άλλη ομάδα. Πληροφορίες απο την πλευρά της διοίκησης αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει πρόταση ανάλογη με τα οικονομικά δεδομένα που ζητούν οι ερυθρόλευκοι. Σε περίπτωση πάντως που ο 23χρονος επιθετικός φέρει ικανοποιητική πρόταση και φύγει απο τον Πειραιά, τότε θα αλλάξει ολόκληρο το πλάνο των πρωταθλητών για την νέα χρονιά.

Νέες δηλώσεις Νέρι
Ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο δήλωσε στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ": " Πίστευα ότι θα μου έκαναν μία πρόταση λογική, με βάση τις προτάσεις που έχω αλλά δυστυχώς δεν έγινε έτσι. Ο Ολυμπιακός μου έβαλε μία τιμή για να με πουλήσει. Μου είπαν ότι αν φέρω πρόταση 15 εκατομμυρίων ευρώ με πουλάει. Είμαι 7 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τον Ολυμπιακό να πουλάει έναν παίκτη με τόσα χρήματα. Και αυτά τα 15 εκατ. Ευρώ είναι μόνο για τον Ολυμπιακό. Από έναν παίκτη που έχει ένα συμβόλαιο δεν μπορείς να ζητήσεις τόσα χρήματα πρέπει να υπάρχει μια λογική πάντα. Πιστεύω ότι εγώ φέρθηκα καλά στον Ολυμπιακό και πιστεύω να φερθεί και ο Ολυμπιακός καλά σε μένα. Αν θέλει να με πουλήσει το σέβομαι, θα είναι καλό για μένα, αλλά θα πρέπει να κοιτάξει και την πλευρά μου λίγο".

Και συμπλήρωσε: " Την πρώτη φορά που πήγα με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος και απλά μου είπε ότι σήμερα θα ήταν εκεί. Αλλά ούτε και αυτό έγινε ήταν μόνο ο Πέτρος Κόκκαλης. Περίμενα άλλα πράγματα, περίμενα ότι θα ήταν και ο Σωκράτης Κόκκαλης όπως μου είχε πει. Μου είχε πει από το τηλέφωνο ότι θα μείνω αλλά δεν έγινε έτσι. Δεν είναι τα χρήματα που θέλω εγώ. Τώρα ο Ολυμπιακός έχει δύο προτάσεις από 13 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορεί ούτε να λέει ότι δε σε δίνουμε αλλά ούτε δε σου κάνουμε αναπροσαρμογή. Πρέπει να δουν λίγο και τη δική μου πλευρά γιατί εγώ την ομάδα την αγαπάω πολύ και έκανα πάντα ότι ήταν καλό για μένα και την ομάδα. Δεν κοίταξα ποτέ μόνο τον εαυτό μου.

Ότι είμαι ο πιο ακριβός παίκτης αυτό τα λέει όλα. Αν με πουλήσει ο Ολυμπιακός θα κερδίσει και αυτός και εγώ. Αν θα μείνω εδώ ο Ολυμπιακός θα κερδίσει και πάλι. Θα περιμένω το νέο ραντεβού. Αλλά αν έρθει
πρόταση με 15 εκατομμύρια ευρώ όπως μου είπαν θα με πουλήσουν. Μου πρότειναν 1 εκατομμύριο ευρώ. Δεν είναι ότι δε δέχτηκα αλλά υπάρχει πρέπει να υπάρχει μια λογική όταν ο παίκτης κοστίζει 15 εκατομμύρια.
Εμένα δε με νοιάζουν μόνο τα χρήματα. Τη χώρα αυτή την αγαπάω, έχω την οικογένειά μου εδώ. Ο Ολυμπιακός κοιτάει να πάρει μόνο τα 15 εκατομμύρια και όχι εμένα



".

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έχει προτάσεις... " Από την Σαχτάρ και την Μάνστεστερ Σίτι που δίνουν από 13 εκατομμύρια ευρώ. Εγώ όμως προτιμώ να μείνω στην Ελλάδα. Απλά θέλω να συζητήσουμε και αν ο Ολυμπιακός δε με θέλει και δε με εκτιμάει σαν παίκτη για αυτό που κάνω τότε πρέπει να κάνω ένα βήμα παραπάνω και να πάω σε άλλη ομάδα. Μου ζήτησαν αν έχω πρόταση 15 εκατομμυρίων ευρώ να την πάω. Είχαν βγει πολλά πράγματα που δεν ήταν αλήθεια. Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Για να ξέρει ο κόσμος, θέλω να μείνω. Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός, απλά θέλω να με εκτιμάει".

Πέτρος Κόκκαλης: "Ο Νέρι είναι παίκτης του Ολυμπιακού"

Τα πράγματα στη θέση τους, έβαλε ο διεθύνων σύμβουλος της Πειραΐκής ΠΑΕ, Πέτρος Κόκκαλης σ' ότι αφορά το θέμα Καστίγιο καθώς δήλωσε πως ο 23χρονος επιθετικός είναι παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι το 2010.

"Ο Καστίγιο είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μέχρι το 2010 και αυτό ισχύει. Του προτείναμε διπλασιασμό αποδοχών εκτιμώντας την προσφορά του στον σύλλογο", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κόκκαλης. Όταν ρωτήθηκε για το ποσό που ζήτησε ο Καστίγιο και το ποσό που θέλει η ΠΑΕ για να το αποδεσμεύσει ο διευθύνων σύμβουλος των ερυθρολεύκων αρνήθηκε να απαντήσει.

Τέλος στην ερώτηση αν περιμένουν τον Καστίγιο το απόγευμα να φέρει πρόταση ο κύριος Κόκκαλης απάντησε με νόημα: "Έχουμε με τον Καστίγιο επτά χρόνια συνεργασίας. Εδώ θα είμαστε όποτε θέλει μπορεί να έρθει".

Ίλια Ίβιτς: "Δείξαμε πως θέλουμε να τον κρατήσουμε, όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον του"

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι θέλει να κρατήσει τον Νέρι Καστίγιο με την πρόταση που του έκανε την Παρασκευή, όπως υποστήριξε ο Ίλια Ίβιτς με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Supersport Fm" από το Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Ο τεχνικός διευθυντής των πρωταθλητών ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρόκειται να ανεβάσουν την προσφορά τους προς τον 23χρονο άσο, ενώ παράλληλα επεσήμανε με έμφαση ότι έχει ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο και είναι παίκτης της ομάδας.

Πάντως αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόταση με τους οικονομικούς όρους που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στον Ολυμπιακό και πρόσθεσε ότι αν ο παίκτης επιθυμεί να φύγει και υπάρξει ικανοποιητική πρόταση, τότε οι Πειραιώτες θα την συζητήσουν, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει όρος σύμφωνα με τον οποίο το 25% από τα χρήματα της μετεγγραφής θα πάνε στον ποδοσφαιριστή.

" Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα Καστίγιο, να ανησυχεί ο Ολυμπιακός γιατί έχει ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο. Ο Ολυμπιακός αναγνωρίζει την αξία του και γι΄αυτό του πρότεινε νέο συμβόλαιο για 3-4 χρόνια με οικονομικούς όρους που θα τον φέρουν να έχει ανάμεσα στα δύο-τρία καλύτερα συμβόλαια στην ομάδα", τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

" Υπάρχει μία τέτοια πρόταση αλλά από την πρώτη μέρα ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει την διάθεση να κρατήσει τον παίκτη. Να κάνεις μία πρόταση με 100% αύξηση και να έχει ο παίκτης συμβόλαιο ακόμη για τρία χρόνια, δείχνει κάτι τέτοιο. Ο παίκτης δεν πρέπει να έχει παράπονα από την συμπεριφορά του Ολυμπιακού απέναντι του".

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ίλια Ίβιτς τόνισε:" Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάζει το συμφέρον του. Δεν μπορεί να δεχθεί όλα όσα λέει ο Καστίγιο. Μόνο αν ο παίκτης δεν θέλει να μείνει και έρθει πρόταση που να ικανοποιεί τον Ολυμπιακό, θα την συζητήσει. Το 25% από την πρόταση θα το πάρει ο Καστίγιο, αληθεύει κάτι τέτοιο, οπότε η πρόταση πρέπει να είναι πολύ καλή".

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού εξάλλου επεσήμανε ότι το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει σε διάστημα μίας εβδομάδας, ώστε να γνωρίζει και ο προπονητής της ομάδας σε ποιούς παίκτες θα στηριχθεί. " Ο προπονητής πρέπει να ξέρει σε ποιούς παίκτες να υπολογίζει. Σε μία εβδομάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα, δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τις τελευταίες εβδομάδες. Έχει άδεια για το Κόπα Αμέρικα αλλά στις 3 Αυγούστου πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία".

Σχετικά εξάλλου με τις επόμενες μετεγγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού, ο Ίλια Ίβιτς είπε:" Έχουμε κάνει αρκετές μεταγραφές. Από τα φιλικά παιχνίδια και την εικόνα που θα έχουμε θα δούμε πού πονά και αν πονά ο Ολυμπιακός και ανάλογα θα κάνουμε τις κινήσεις μας. Από μένα δεν πρόκειται να μάθετε ποιους παίκτες εξετάζουμε. Εγώ πάντα αποφεύγω να λέω τα ονόματα και όσο μπορώ τα κρατώ μυστικά, ωσότου ολοκληρωθεί μία μεταγραφή".

Τέλος για το αν υπάρχει θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού, ανέφερε:" Έτσι όπως είμαστε τώρα πιστεύω πως έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν στην άμυνα και δεν νομίζω πως είναι άμεση ανάγκη να ενισχυθούμε σε αυτή τη θέση. Από τα φιλικά παιχνίδια όμως θα δούμε αν χρειαζόμαστε ενίσχυση σε κάποια θέση".



Συνεδρίασε το Δ.Σ



"Συνεδρίασε σήμερα 27-7-07 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου κ. Γ. Λούβαρη.Κατά τη συνεδρίαση:

* Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για τις μέχρι σήμερα αποκτήσεις παικτών Ραούλ Μπράβο, Μήτρογλου, Λάτσκο καθώς και για τη διαδικασία απόκτησης του ποδοσφαιριστή Λεντέσμα.

*Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόκκαλης ενημέρωσε το Δ.Σ. για την πρόταση που υπέβαλε στον ποδοσφαιριστή Νέρι Καστίγιο για διπλασιασμό των αποδοχών του μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του το 2010 και γενικά για την υπόθεσή του.

*Αποφασίσθηκε η εφαρμογή ηλεκτρονικών πωλήσεων των εισιτηρίων της ΠΑΕ για όλους τους αγώνες της περιόδου 2007-08 καθώς και η ονομαστικοποίησή τους."
















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ