ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καστίγιο πενταετίας!

Καστίγιο πενταετίας!
Νέρι-Σαχτάρ

Η Σαχτάρ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Καστίγιο για τα επόμενα 5 χρόνια. ''Θα μιλήσω για όλα, όταν γυρίσω...''

Ο αγαπημένος Νέρι των φιλάθλων του Ολυμπιακού δεν μένει πια εδώ... Τη Δευτέρα (30/7), ο 23χρονος άσος ταξίδεψε στην Ουκρανία, πέρασε με επιτυχία από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του πρότεινε η Σαχτάρ Ντόνετσκ.
Το Super Deal, λοιπόν, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (31/7), όταν και η ουκρανική ομάδα μέσω του επίσημου site της, ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού (ώρα 01:13:22!).

Ο Καστίγιο υπέγραψε τελικά πενταετές (!) συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου, ολοκληρώνοντας μία από τις μεγαλύτερες και πιο δαπανηρές μετεγγραφές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της ουκρανικής ομάδας, το κόστος της μετεγγραφής έφτασε τα 20 εκατομμύρια ευρώ, 15 από τα οποία θα πάρει ο Ολυμπιακός για το 75% των δικαιωμάτων του Νέρι, ενώ το υπόλοιπο 25% θα "καρπωθεί" ο Καστίγιο (βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι του 2006 ανάμεσα στον πειραϊκό σύλλογο και τον παίκτη), ήτοι 5 εκατομμύρια ευρώ!

Εκτός από το συγκεκριμένο ποσό, ο Μεξικανός επιθετικός θα εισπράττει 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή μόνο για τον πρώτο χρόνο θα βάλει στην τσέπη του 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν Σαχτάρ και Καστίγιο πορευτούν μαζί μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όπως προβλέπει η μεταξύ τους συμφωνία, η μετεγγραφή θα κοστίσει συνολικά 32,5 εκατομμύρια ευρώ!

Το επίσημο site της ομάδας του Ντόνετσκ (www.shakhtar.com) έχει τέσσερις φωτογραφίες, σε μία από τις οποίες διακρίνεται ο Νέρι Καστίγιο μαζί με τον Σεργκί Πάλκιν (υπεύθυνο του μάνατζμεντ της Σαχτάρ) να υπογράφουν το συμβόλαιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Στην είδηση, που φιλοξενείται στον επίσημο διαδικτυακό τοπό των Ουκρανών, υπάρχει εκτενές αφιέρωμα στην καριέρα και τις επιδόσεις του 23χρονου άσου στον Ολυμπιακό, στους οκτώ τίτλους που κατέκτησε (έξι πρωταθλήματα και δύο κύπελλα) με την ομάδα του Πειραιά, ενώ τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, στη θέση που αγωνίζεται.

Νέρι Καστίγιο: "Όταν γυρίσω θα μιλήσω..."

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έφυγε τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/7) για να υπογράψει στην Σαχτάρ αλλά πριν φύγει μίλησε στην εφημερίδα GOAL και αφού τόνισε για ακόμα μια φορά πως ο Ολυμπιακός δεν τον ήθελε, δήλωσε πως θα... μιλήσει για όλα την Τρίτη (31/7).

Αναλυτικά οι δηλώσεις:


- Νέρι, είσαι έτοιμος για τη μεγάλη αλλαγή;


"Ναι... Πάω στο Ντόνετσκ για να τελειώσει το θέμα".


- Πώς νιώθεις; Ήταν δύσκολη απόφαση;


"Τι να πω, έγιναν όλα πολύ γρήγορα...".


- Ήθελες να πας ή οδηγήθηκες σε αυτήν την απόφαση;



"Παιδιά, δεν θέλω να μιλήσω τώρα, θα τα πω όλα την Τρίτη. Εγώ ήθελα να μείνω, αγαπάω τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω".


- Θέλεις να πεις κάτι στον κόσμο της ομάδας;



"Τον ευχαριστώ πολύ για την αγάπη του. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Εγώ έδειξα πως ήθελα να μείνω στην ομάδα, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή. Αν δεν υπέγραφα στη Σαχτάρ, ο Ολυμπιακός δεν θα μου έδινε αύξηση".


- Φεύγεις με παράπονο από τον Ολυμπιακό;



"Όταν γυρίσω θα μιλήσω για όλα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να με κρατήσει... Δεν είχα άλλη επιλογή".


Ο Νέρι Καστίγιο, λίγο πριν περάσει τον έλεγχο και μπει στο ιδιωτικό τζετ του προέδρου της Σαχτάρ, μίλησε και στο μεξικανικό κανάλι TV Azteca:

- Είσαι έτοιμος να πας Ουκρανία;



"Ναι, θα φύγω με το ιδιωτικό αεροπλάνο του προέδρου και θα υπογράψω στη Σαχτάρ".


- Δεν φαίνεσαι πάντως χαρούμενος...



"Όχι, όχι είμαι χαρούμενος".


- Τότε φαίνεται πως φταίει η κούραση.



"Ναι, ναι είμαι λίγο κουρασμένος".


- Εσύ δεν ήθελες να παραμείνεις στον Ολυμπιακό;



"Βεβαίως και το ήθελα, αλλά ο Ολυμπιακός με πούλησε για 15 εκατ. ευρώ και δεν έχω άλλη επιλογή από το να φύγω, γιατί αλλιώς θα μείνω εδώ χωρίς τίποτα".


- Τα 15 εκατ. είναι για σένα ή τον Ολυμπιακό;



"Για μένα είναι 12,5 εκατ. ευρώ".


- Η γυναίκα σου θα έρθει μαζί σου και το παιδί που θα γεννηθεί;



"Εγώ θα πάω να υπογράψω και θα επιστρέψω για τη γυναίκα μου και τότε θα φύγουμε μαζί".



Έξαλλος ο Έρικσον...

Στο μεταξύ, η μετεγγραφή του Νέρι Καστίγιο στην ουκρανική ομάδα εξόργισε τη Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των "Sitizens", Σβεν Γκόραν Έρικσον, σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, ήταν σίγουρος πως ο παίκτης θα πήγαινε στη Μάντσεστερ Σίτι και πως είχαν συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, από τη στιγμή που ο παίκτης... βγήκε στο σφυρί ο Σουηδός τεχνικός ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρος πως ο Νέρι θα ταξίδευε προς Αγγλία, αλλά ο... Ρινάτ Αχμέτοφ είχε άλλη άποψη.































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ