ΠΑΟΚ

Κατσαρής: "Μπορούμε να προχωρήσουμε"

Κατσαρής: "Μπορούμε να προχωρήσουμε"
Kατσαρής Γούμενος Σούπερ δίδυμο

Ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, τοποθετήθηκε για ακόμη μία φορά για θέματα που αφορούν την ΠΑΕ

" Με τη συμβολαιογραφική πράξη που έκανε ο Γιάννης Γούμενος και χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να προχωρήσουμε πλέον. Την Τρίτη να πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου.

Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στις τηλεφωνικές επαφές με την 11μελη ομάδα που επέλεξε ο Γιάννης Γούμενος για να μεταβιβάσει τις μετοχές, για να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε τις απόψεις και τις θέσεις, για να προχωρήσουν στις μεταβιβάσεις και την Τρίτη να πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Τόσο γρήγορα. Το καλύτερο απ΄ όλα θα είναι αυτό

", τόνισε, ενώ μεταξύ άλλων είπε:

" Καταρχήν πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά. Πρέπει να σταματήσουν τα σενάρια φαντασίας που ακούγονται, να σταματήσουν οι προκαταλήψεις και να μάθει όλος ο κόσμος την αλήθεια.

Πριν από 10 μέρες ο Γούμενος είχε πει ότι δέχεται να μεταβιβάσει τις μετοχές του σε 10 άτομα της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας. Εμείς λέγαμε να τις παραδώσει και να φύγει και θα βρίσκαμε λύση, όμως ο ίδιος ζήτησε να βρούμε 10 ΠΑΟΚτσήδες για τις μετοχές, επειδή πίστευε δε θα βρεθούν. Εμείς δεν προτείναμε κανέναν.

Όλοι εμφανίστηκαν αυτόβουλα μόνοι τους για να βοηθήσουν ΠΑΟΚ. Από τα 12-15 άτομα που αποφασίστηκε να πάρουν τις μετοχές, μόνο σε 1-2 τηλεφωνήσαμε επειδή κρίναμε ότι θα ήταν καλό να συμμετέχουν στην κίνηση που γίνεται. Μεταξύ αυτών ήταν και ο κ. Μαμιδάκης. Ξαφνικά ενώ εμείς περιμέναμε να προχωρήσει το θέμα της μεταβίβασης, ο Γιάννης Γούμενος προχώρησε σε παρακατάθεση μετοχών σε συμβολαιογράφο. Έτσι δεν μπορούσε να προχωρήσει η μεταβίβαση.

Για όλους όσους αγαπούν τον ΠΑΟΚ ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη από τον Γούμενο, η ανακοίνωση ότι δέχεται να μεταβιβάσει τελικά τις μετοχές σε αυτά τα 11 άτομα που επέλεξε. Όλοι αυτοί από την ομάδα των 11 είναι ΠΑΟΚτσήδες καταξιωμένοι οι περισσότεροι και ορισμένοι έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία στον ΠΑΟΚ, όπως είναι ο Νίκος Βεζυρτζής. Και ο Οικονομίδης έχει προσφέρει πολλά...

Μόλις έμαθα για την επιστολή του Γούμενου, ενημέρωσα τον κ. Καπετανάκη και τον κ. Παπαδόπουλο ώστε να επικοινωνήσουν με τους 11 και να προχωρήσουμε σε ότι αυτοί επιθυμούν. Όλα γίνονται για τον ΠΑΟΚ, και εμείς στηρίζουμε πάντα το καλό για τον ΠΑΟΚ. Εκείνο που θέλαμε έγινε. Εμείς δε θέλαμε να διαλέξουμε διοίκηση. Εμείς θέλαμε, όπως και όλος ο κόσμος να βρεθούν ΠΑΟΚτσήδες να μπουν μπροστά, να γίνει μία κυβέρνηση ενότητας για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.

Κάπου κυκλοφόρησε ότι εμείς δε θέλουμε τους 11. Όχι μόνο τους θέλουμε, αλλά και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις", εξήγησε ο Θανάσης Κατσαρής.
"Ο Βεζυρτζής θα προσφέρει ξανά στον ΠΑΟΚ










"

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον κ. Βεζυρτζή ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ δεν δίστασε να εκφράσει την αισιοδοξία του περί ενεργοποίησής του λέγοντας: " Ποιος είπε ότι εμείς δε δεχόμαστε να προχωρήσουν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ; Ο ερασιτέχνης είναι έτοιμος πάντα να βγει μπροστά. Ωστόσο ο κ. Γούμενος μας έλεγε τα δικά του.

Ευτυχώς αποφάσισε να παραχωρήσει τις μετοχές σε μία 11μελη ομάδα. Σήμερα (σ.σ.: χτες) δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Μαμιδάκη, ο οποίος τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης. Εγώ, του είπα, ότι αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τίποτα αναφορικά με την 11μελή ομάδα. Εκείνος που έχει ενημέρωση είναι ο κ. Βεζυρτζής.

Μετά, ο κ. Μαμιδάκης πήρε τηλέφωνο τον Βεζυρτζή, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι δεν έχει γίνει κάποια σημαντική κίνηση, καθώς τα 11 άτομα που επέλεξε ο Γιάννης Γούμενος δεν ήταν πλήρως ενημερωμένα.

Με το Νίκο Βεζυρτζή είμαστε τόσα χρόνια μαζί. Μετά από επαφή που είχαμε αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να μη γίνει μία συνάντηση και με την ομάδα των 11 μέσα στο σαββατοκύριακο, αλλά από Δευτέρα επειδή μπορεί κάποιοι να λείπουν. Είπαμε λοιπόν να γίνει αυτή η συνάντηση από Δευτέρα, όμως σε καμία περίπτωση δεν είπαμε όχι ούτε ήμασταν αρνητικοί στην ομάδα των 11.

Είναι δεδομένο ότι ο Νίκος Βεζυρτζής, θέλει να προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Αυτό όμως δεν εύκολο. Από συνάντηση της Δευτέρας θα βγουν πολλά συμπεράσματα. Γι' αυτό καταλήξαμε να γίνει η συνάντηση Δευτέρα, ώστε να έχουν όλοι 2-3 μέρες περιθώριο να κάνουν ορισμένες διαβουλέψεις. Ωστόσο δεν σταματάμε σε αυτούς τους 11, 15 ή 9. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βρούμε λύση..







.".

"Πρώτα η διοίκηση πρωτοδικείου"




Ο Θανάσης Κατσαρής απαντώντας σε ερώτηση για το αν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ή όχι τόνισε: "Σε ποια διαδικασία χρειάστηκε και δεν ήμασταν μπροστά; Τι να λέμε όμως; Να βγαίνουμε και να λέμε όσα κάνουμε; Εμείς προχωράμε με πράξεις και όχι με λόγια. Εμείς ήμασταν έτοιμοι και τώρα να προχωρήσουμε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Αν δε γίνει διοίκηση πρωτοδικείου, άμεσα δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Δε θα μπορέσει αλλιώς να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.

Η διοίκηση πρωτοδικείου θα τρέξει την ομάδα, να βάλει μία τάξη και να θα στρώσει την ομάδα, προχωρώντας στην εξεύρεση επενδυτή, πχ. τον Κοπελούζου. Ουσιαστικά θα δώσει χρόνο στον κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή να ψάξει τα οικονομικά της ομάδας. Μόλις γίνει η διοίκηση πρωτοδικείου, θα πάμε στον κ. Κοιπελούζο μαζί και με άλλα άτομα, για να του δείξουμε ότι υπάρχει συστράτευση.

Θα του δώσουμε όσο χρόνο θέλει, 2, 3 ή 5 μήνες για να ολοκληρώσει τον έλεγχο που θέλει και μετά να έρθει να του παραδώσουμε τη διοίκηση και τις μετοχές. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη στρατηγική. Τώρα τι να πάω να μιλήσω με Κοπελούζο, χωρίς να έχω κάτι σίγουρο. Από πρώτη στιγμή είχα επαφή μαζί του. Δεν υπάρχει λόγος, όμως, να καίμε τα χαρτιά μας



".

"Θα κάνουμε ΓΣ όταν χρειαστεί"



Για το γεγονός ότι δεν προχωράει σε μία γενική συνέλευση για να παρθούν ορισμένες αποφάσεις για το γήπεδο και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να δοθεί προς εκμετάλλευση, ο Θανάσης Κατσαρής είπε: " Αν πρέπει να κάνουμε Γενική Συνέλευση θα την κάνουμε, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή δε χρειάζεται. Διότι τι απόφαση να πάρουμε για το γήπεδο, αν δεν ξέρουμε σε ποιον θα παραχωρηθεί το δικαίωμα να προχωρήσει τις διαδικασίες για το νέο γήπεδο; Το πρωτοδικείο δεν μπορεί να επικυρώσει μία απόφαση που θα αναφέρεται στον άγνωστο "Χ".

Αυτή τη στιγμή ένα πρότζεκτ για το γήπεδο έχει κάνει μόνο ο Γιάννης Γούμενος. Το δέχθηκε κανένας; Όχι... Γιατί να κάνουμε μία δαπάνη τώρα; Εμείς δε θα κάνουμε πρότζεκτ. Εμείς θα κάνουμε μια προεργασία, μία προετοιμασία, ούτως ώστε να μπορούμε να πούμε στον επενδυτή, ότι όταν θα πάρει την ΠΑΕ, υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιήσει και το γήπεδο της Τούμπας. Στην περίπτωση του κ. Κοπελούζου, δεν τάθηκε ποτέ ως προτεραιότητα το γήπεδο.

Ο κ. Κοπελούζος θέλει να έρθει στον ΠΑΟΚ. Θα κάνει αυτός τα δικά του πλάνα. Η ΓΣ θα τον παρακαλέσει, εφόσον πάρει τελικά τον ΠΑΟΚ, να κάνει και το γήπεδο. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία για το γήπεδο. Δε θέλω να ασχοληθώ με οτιδήποτε αφορά κέρδος. Ασχολούμαι επειδή αγαπώ τον ΠΑΟΚ και ότι κάνω το κάνω για το κέρδος και το καλό του ΠΑΟΚ.







"Προσεκτικές κινήσεις"



Ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ δεν αρνήθηκε να απαντήσει ακόμη και στο ερώτημα, αν τελικά είναι... πολύς ή λίγος για τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ λέγοντας: " Το θέμα δεν είναι να πείσει κάποιος αν είναι λίγος ή πολύς.
Αν ήμουν λίγος όμως, τότε δε θα υπήρχε το γήπεδο, από την εποχή του Μπατατούδη. Δεν πήρε αυτό που ήθελε, επειδή δεν ήθελε να του το δώσει τότε ο κόσμος και η διοίκησή μας. Τα γήπεδα. Ίσως πάντα να ήμουν λίγος, αλλά πάντα προσπαθούσα για το σωστό για τον ΠΑΟΚ.

Πρώτα από όλα πρέπει να προχωρήσει η διοίκηση πρωτοδικείου για να ρολάρει η ομάδα. Η διοίκηση πρωτοδικείου δεν θα έχει ευθύνη για προηγούμενα χρέη όταν τα μέλη της προταθούν από τον ερασιτέχνη. Μετά υπάρχει το θέμα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μετά από την παράταση που θα πάρει η ΠΑΕ θα πρέπει μέχρι τις 31/12 να έχει γίνει αύξηση.

Να βρούμε 6,2 εκ. Επειδή αυτό είναι μάλλον δύσκολο, αν δεν υπάρξει κάποιος μεγάλος επενδυτής, τότε το θέμα είναι να πάρουμε την επόμενη παράταση για άλλους 6 μήνες. Κάτι το οποίο δεν είναι παράνομο, αλλά ίσως λίγο παράτυπο. Θα γίνει όμως... Και στους επόμενους 6 μήνες κάνοντας σωστές κινήσεις με επενδυτές θα βρεθεί μία λύση σε αυτό το διάστημα




".






TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ