ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κατσουράνης: "Ο Ολυμπιακός στον ρόλο του κυνηγού"

Κατσουράνης: "Ο Ολυμπιακός στον ρόλο του κυνηγού"
κατσουρανης

Για το αύριο και το χθες μίλησε ο Κατσουράνης. Λέτο: "Φτιάχνουμε σπουδαία ομάδα"(vds)

Αναλυτικά αλλά και με βίντεο όλη η συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη:

- Είσαι λίγο διάστημα στην ομάδα αλλά έχεις μία εικόνα. Γύρισες στην Ελλάδα και με όσα βλέπεις ο Παναθηναϊκός λειτουργεί στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων;




"Οχι μόνο ο Παναθηναϊκός. Και οι τρεις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα πάνω-κάτω δουλεύουν όπως οι ομάδες στο εξωτερικό. Μπορεί και οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα. Κάποια πράγματα βέβαια δεν είναι ίδια. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα έχει προπονητικό κέντρο, που για μένα είναι πολύ καλό γιατί έτσι είχα συνηθίσει στο εξωτερικό, να έχει δηλαδή η ομάδα το «σπίτι» της. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουμε γήπεδο. Και αυτό θα μου λείψει. Ειδικά το συγκεκριμένο γήπεδο το «Ντα Λουζ», το οποίο είναι άλλο πράγμα να το έχεις για «σπίτι». Είναι μεγάλη υπόθεση για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή".


- Στο ΟΑΚΑ έχει παίξει πάντως...


"Ναι. Εχω πει και παλαιότερα όμως και ως παίκτης της ΑΕΚ, αλλά και της Μπενφίκα, ότι δεν το θεωρώ έδρα. Νομίζω ότι είναι μεγάλο μειονέκτημα αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό, κατά την προσωπική μου άποψη. Ο Ολυμπιακός κερδίζει τα πάντα μέσα, ενώ στο ΟΑΚΑ έρχονται με άλλη ψυχολογία οι ομάδες. Και είναι μεγάλο μειονέκτημα όπως και να το κάνουμε...".


- Αρα περιμένεις και το νέο γήπεδο...


"Σίγουρα. Το γήπεδο είναι κάτι λογικό. Στην Ευρώπη όλοι έχουν γήπεδο. Ολοι το περιμένουμε στην ομάδα και νομίζω ότι είναι βασικό".


- Για την ιστορία της μεταγραφής σου έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο. Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά.


"Τα έχω πει για την ιστορία της μεταγραφής μου, ακούστηκαν πολλά. Εχω πει την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν θέλω να αναφέρομαι συνέχεια στο παρελθόν".


- Οταν θα παίξεις κόντρα στην ΑΕΚ περιμένεις συγκεκριμένη αντίδραση από τον κόσμο; Να σε χειροκροτήσουν, να σε αποδοκιμάσουν..


"Δεν περιμένω κάτι. Δεν έχω κάποια απαίτηση. Δεν νομίζω να με χειροκροτήσουν. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο. Είναι όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας και το τι πιστεύει μέσα του ο καθένας".


- Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι γνωρίζουν ότι είσαι Παναθηναϊκός από μικρός και ήθελαν να σε δουν στα πράσινα. Δεν το έχεις κρύψει και είναι γνωστή και η ιστορία τότε με την Παναχαϊκή. Πως νιώθεις τώρα που ήρθες τελικά στον Παναθηναϊκό;


"Στη ζωή μου εγώ ψέματα δεν λέω. Παναθηναϊκός ήμουν πιτσιρικάς, αλλά η πρώτη μεγάλη ομάδα που έπαιξα ήταν η ΑΕΚ. Ήμουνα ΑΕΚ, έγινα ΑΕΚ. Με αγάπησαν και τους αγάπησαν στην ΑΕΚ και στόχος μου τώρα είναι να με αγαπήσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Και εγώ να αγαπήσω τον Παναθηναϊκό από μέσα. Νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικό το να είσαι από πιτσιρίκι οπαδός μιας ομάδας, με το να παίζεις σε μία ομάδα. Δεν έχει καμία σχέση, ό,τι και να λέμε. Γιατί όταν εγώ ήμουν πιτσιρικάς, δεν φανταζόμουν καν ότι θα φτάσω να παίζω μπάλα σε αυτές τις ομάδες".


- Οταν έφτασες να παίζεις στην Παναχαϊκή πέρασε απ' το μυαλό σου κάποια στιγμή ότι θα έρθει η ώρα να παίξεις στο «τριφύλλι»; Πριν πας στην ΑΕΚ.


"Ναι εννοείται. Τότε το μυαλό μου ήταν και στις τρεις μεγάλες ομάδες. Όταν φτάνεις σε αυτό το επίπεδο, κοιτάς πλέον αυτές τις τρεις ομάδες που είναι οι μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Ο στόχος του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να πάει σε κάποια απ΄ αυτές τις ομάδες".


- Γνωρίζεις καλά τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει κάθε ομάδα. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται πάνω απ' όλα ο Παναθηναϊκός για να πάρει το πρωτάθλημα;


"Για μένα πρέπει να μην είμαστε από την αρχή σε ρόλο κυνηγού. Πρέπει να μπούμε μπροστά. Να κάνουμε καλό ξεκίνημα και να μπει ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον ρόλο του κυνηγού. Να δούμε τότε μια φορά τι θα γίνει".


-Το πρόγραμμα στην αρχή σας δίνει αυτήν την δυνατότητα να ξεκινήσετε δυνατά...


"Ναι εντάξει. Εξαρτάται. Θα παίξουμε με όλες τις ομάδες, σίγουρα είναι λίγο καλό στην αρχή το πρόγραμμα, αλλά πρέπει να νικήσουμε τα παιχνίδια. Στα λόγια το πρόγραμμα είναι πρόγραμμα".


- Τα ρόστερ των ομάδων πως τα βλέπεις;


"Και οι τρεις ομάδες, αλλά και ο ΠΑΟΚ που έκανε πέρυσι καλή πορεία και ο Αρης που ενισχύθηκε, θα είναι δυνατοί. Νομίζω ότι θα είναι αμφίρροπο το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε στη δική μας ομάδα, να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να δούμε που θα φτάσουμε".


- Ο Τεν Κάτε μιλώντας στη ΝΕΤ είπε ότι έχει στο μυαλό του τον Κατσουράνη ως έναν προπονητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εχεις να σχολιάσεις κάτι πάνω σε αυτό; Και πως αντιλαμβάνεσαι τον Τεν Κάτε ως προπονητή;


"Εχω μικρό δείγμα. Δεν έχουμε δώσει και παιχνίδια που είναι το πιο βασικό. Νομίζω ότι προσπαθεί να περάσει αυτό που θέλει να παίξει η ομάδα και προσπάθησε να περάσει και πέρυσι. Νομίζω ότι φέτος έχοντας μία χρονιά στην πλάτη του, ξέρει καλύτερα την ομάδα. Και θα τα καταφέρει καλύτερα φέτος. Ετσι νομίζω".


- Για το σχόλιο του για σένα; Εχετε μιλήσει για το ρόλο σου στην ομάδα;


"Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για αυτό. Οι συγκεκριμένες θέσεις στο ποδόσφαιρο, του κεντρικού αμυντικού και του μέσου είναι τέτοιες που πολλές φορές ο προπονητής θέλει έναν ποδοσφαιριστή που καθοδηγεί την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Είναι φαινόμενο σε πολλές ομάδες αυτό".


- Από πλευράς φυσικής κατάστασης που βρίσκεσαι;


"Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Είμαστε πολύ κουρασμένοι. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ κουρασμένος. Εχω κάνει λίγες προπονήσεις, αλλά θεωρώ ότι σε δύο εβδομάδες θα είμαι πολύ καλύτερα".


- Σε βλέπουμε πάντως πολύ καλά σε επίπεδο προσαρμογής. Βοηθάει το ότι είσαι Έλληνας, έχεις πολλούς γνωστούς εδώ. Μοιάζει να έχεις ήδη «παλιώσει».

"Εντάξει. Μετράει και η εμπειρία πλέον. Εχω κάνει 13,14 προετοιμασίες, το εξωτερικό επίσης με βοήθησε πάρα πολύ να συνηθίζω σε καινούριο περιβάλλον και αφού και εκεί σε 20 μέρες, ένα μήνα, μπόρεσα να είμαι πολύ καλά, νομίζω ότι εδώ θα είναι πολύ εύκολο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής".


- Υπάρχει και ο Καραγκούνης...


"Καλά με τον «Κάρα» είμαστε πολλά χρόνια μαζί στην Εθνική, δεν το συζητάω. Είμαστε πάρα πολλά παιδιά από την Εθνική εδώ, είτε είναι μόνιμοι, είτε έχουν περάσει για λίγο, όπως ο Χριστοδουλόπουλος και ο Νίνης, που μπορεί να μην είναι πάντα, αλλά και αυτούς τους έχω συναντήσει στην Εθνική και τους γνωρίζω. Οι άλλοι είναι μόνιμοι. Ο Σαλπιγγίδης, ο Σπυρόπουλος, ο Βύντρα, ο Τζόρβας, οπότε ήταν πολύ εύκολο για μένα. Και οι ξένοι είναι πολύ καλά παιδιά, άρα το κλίμα είναι καλό".


- Το υλικό της ομάδας πως το βλέπεις;


"Το υλικό νομίζω ότι είναι αρκετά καλό. Η ομάδα έχει πολλούς αξιόλογους παίκτες, έκανε μεταγραφές. Το μόνο που μένει τώρα είναι να γίνουμε όλοι μαζί ομάδα. Διότι αν δεν γίνουμε ομάδα δεν θα καταφέρουμε τίποτα πάλι. Αυτό πιστεύω ότι είναι το στοίχημα αυτής της ομάδας".


- Ενα σχόλιο για το Τσάμπιονς Λιγκ και αν πιστεύεις ότι επειδή φέτος είναι δύσκολα τα προκριματικά, θα επηρεαστείτε και στο πρωτάθλημα τόσο ώστε να μην κάνετε το δυνατό ξεκίνημα που ανέφερες προηγουμένως.


"Σίγουρα η ιστορία έτσι έχει δείξει. Οτι οι ελληνικές ομάδες δύσκολα μπορούν να κρατήσουν και τα δύο. Και το πρωτάθλημα και μία πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά νομίζω ότι αν υπάρχει εμπιστοσύνη από τον προπονητή στους παίκτες και από τους παίκτες στον προπονητή, τότε πιστεύω ότι η ομάδα έχει λύσεις για να ανταποκριθεί και στα δύο. Το ζητούμενο είναι πως θα το φτιάξουμε αυτό. Είναι βέβαια και δύσκολο φέτος να προκριθείς στους ομίλους. Είναι πολύ πιο δύσκολο από πέρυσι και πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν όντως θα μπούμε σε ομίλους. Μετά η απόψή μου είναι αυτή. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και στα δύο".


- Πάντα η υπόσχεσή σου είναι ότι θα κάνεις το καλύτερο για την ομάδα σου. Εχεις να δώσεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού μία υπόσχεση που να αφορά συνολικά την ομάδα;


"Οχι. Ο κόσμος πιστεύω ότι θα είναι κοντά στην ομάδα. Πάντα έλεγα ότι η ομάδα είναι αυτή που πρέπει να φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο. Για μένα πάνω απ' όλα πρέπει να δείξει πειθαρχία, να προσπαθήσει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να φέρει ακόμα πιο πολύ κόσμο στο γήπεδο".


- Φέτος πάτε για διπλό στο Καραϊσκάκη; Γιατί είχε παρεξηγηθεί αυτή η ιστορία...


"Δεν θέλω να πω κάτι για αυτό. Στην Ελλάδα τα πράγματα παρεξηγούνται πολύ εύκολα. Καλύτερα να μη μιλήσουμε".


- Αν παίξεις στη φυσική σου θέση του αμυντικού μέσου, θα κάνεις δίδυμο με τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας. Εχεις παίξει δίπλα σε σπουδαίους παίκτες, τι περιμένεις έχοντας τον Ζιλμπέρτο δίπλα σου;


"Επαιξα με μεγάλους παίκτες και στην Μπενφίκα, οπότε περιμένω έναν συμπαίκτη που θα με βοηθήσει και θα τον βοηθήσω".


- Η αξία σου είναι αναγνωρισμένη απ' όλους αλλά δεν έχεις πάρει κανένα πρωτάθλημα. Μήπως ήρθε η ώρα να το πάρεις;


"Και αυτό το έχω απαντήσει. Οτι εάν έπαιζα τένις θα το είχα πάρει το πρωτάθλημα. Αλλά είναι ομαδικό άθλημα το ποδόσφαιρο, οπότε υπάρχουν και άλλες δυσκολίες. Ελπίζω να το πάρω, αλλά δεν «πεθαίνω». Εχω πάρει κάτι πολύ μεγαλύτερο, που δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου".


- Σε συλλογικό επίπεδο αναφέρομαι...


"Ομάδες παίζουν και όταν πήραμε το Ευρωπαϊκό. Αλλά εννοείται ότι θέλουμε το πρωτάθλημα και για αυτό ήρθαμε στον Παναθηναϊκό και παίζουμε στον Παναθηναϊκό, για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Απλά δεν είναι κάτι που μπορώ να σου πω ότι θα το πάρουμε σίγουρα. Γιατί είναι ομαδικό. Αν ήταν ατομικό θα το είχα πάρει".


- Είναι κάτι που έχεις ως απωθημένο;


"Οχι, αυτό λέω. Δεν το έχω απωθημένο. Δεν το έχω απωθημένο καθόλου. Μου έδωσε κάτι ο Θεός που είναι πολύ μεγαλύτερο από το πρωτάθλημα, από πολλά πρωταθλήματα μαζεμένα. Αλλά όλοι εδώ μέσα ήρθαμε σε αυτά τα αποδυτήρια στην Ελβετία και θα πάμε και στην Αυστρία για αυτόν τον σκοπό. Για να δουλέψουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αλλιώς δεν θα είχαμε εμφανιστεί εδώ πέρα. Οπότε, θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει".







Λέτο: Ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο"

"Δίψα" να συμμετέχει και εμπράκτως με την νέα του ομάδα έδειξε ο Σεμπαστιάν Λέτο με τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός του "τριφυλλιού" λίγα λεπτά μετά την άφιξη της αποστολής από την Ελβετία, τόνισε μιλώντας στα ελληνικά ΜΜΕ πως θα είναι έτοιμος από την επόμενη εβδομάδα να προσφέρει και εκείνος αφού ανυπομονεί να μπει στους αγωνιστικούς χώρους.

Σεμπαστιάν, είσαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε σ' αυτό το στάδιο της προετοιμασίας;

" Ναι, πολύ. Πιστεύω ότι δουλέψαμε πολύ καλά στον τομέα της φυσικής κατάστασης και παρά την κούραση δείξαμε ορισμένα πολύ καλά δείγματα και την ποιότητά μας στις προπονήσεις. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο. Φτιάχνουμε μια σπουδαία ομάδα."

- Θα είσαι έτοιμος για να αγωνιστείς στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους;

" Ναι, σίγουρα θα είμαι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Δουλεύω πολύ για να καλύψω τη διαφορά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, όμως πιστεύω ότι θα είμαι πολύ πιο έτοιμος την επόμενη εβδομάδα για να παίξω σε κάποια από τα φιλικά που θα δώσουμε. Ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο με την ομάδα."

- Νιώθεις ότι προσαρμόστηκες πλέον στον Παναθηναϊκό;

" Νιώθω καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Μέρα με τη μέρα ''δένομαι'' πιο πολύ και θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις."



































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ