ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα-ΑΕΛ 3-3

Καβάλα-ΑΕΛ 3-3
καβαλα αελ

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι, Καβάλα και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο "Ανθή Καραγιάννη"

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τις ομάδες τους ήταν οι Ντιέ και Μετίν αντίστοιχα, που πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τους Βραζιλιάνους Ρινκόν και Ζέσους.
Η αρχή έγινε στο 11ο λεπτό, με τον Ντιέ να νικάει με εκτέλεση φάουλ τον Βιέρα, αλλά δύο γκολ του Μετίν στο 31' (με πέναλτι) και στο 39' ανέτρεψαν την κατάσταση. Νωρίτερα (στο 37') ο Ονουάτσι είδε τον Βιέρα να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε.

Στο 47' ο Ντιέ και πάλι ισοφάρισε σε 2-2, ενώ η "χρυσή" αλλαγή του Ντε Μος, ο Ρινκόν έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 3-2 στο 70ό λεπτό. Στο 84' ο Κωνσταντινέας έκανε ένα τραγικό λάθος, καθώς απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γκβοζντένοβιτς για φάουλ που έκανε ο Σιόντης στον Μπλάζεκ, με τον Σέρβο να μην έχει καμία ανάμιξη στη φάση. Ως εκ τούτου, δύο λεπτά αργότερα, από εκτέλεση φάουλ του Ζέσους, η ΑΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από το "Ανθή Καραγιάννη".
Οι συνθέσεις των ομάδων
Καβάλα (Ντε Μος): Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Ντουκρόκ (58' Ντομπρασίνοβιτς), Μουρ, Ντουγκλάο, Ντιέ, Παβίτσεβιτς, Ονουάτσι, Σόσιν (81' Σιόντης), Σμολάρεκ (46' Ρινκόν), Ορούμα

ΑΕΛ (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης (73' Σκάτσελ), Τριποτσέρης, Μετίν, Ρομέου (79' Ζέσους), Κουζέν, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός (64' Ραντοσάβλιεβιτς), Μπλάζεκ

Κίτρινες κάρτες: Γκβοζντένοβιτς, Ντουκρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ - Τριποτσέρης, Βελάσκο, Μπλάζεκ

Κόκκινη κάρτα: Γκβοζντένοβιτς

Διαιτητής:
Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Α. Νικολακόπουλος (Αθηνών)
Με μια ματιά
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 11ο λεπτό ο Ντιέ, όπως είχε κάνει και πριν δύο εβδομάδες με τον Άρη, νίκησε με ωραία εκτέλεση φάουλ τον Βιέρα, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ, αφού η μπάλα έφυγε από τα χέρια του.

Δύο λεπτά αργότερα η Καβάλα βρέθηκε κοντά στο 2-0, αλλά η κεφαλιά του Σμολάρεκ έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βιέρα. Για περίπου 15 λεπτά που ακολούθησαν, οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν καλό θέαμα, με τους φιλοξενούμενους ιδιαίτερα να μην επιχειρούν πολλές ενέργειες στην επίθεση.

Ωστόσο σε μία από αυτές στο 30ό λεπτό, ο Μπλάζεκ απέφυγε εξαιρετικά τον Γκβοζντένοβιτς από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Σέρβο αμυντικό. Ο διαιτητής Κωνσταντινέας έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, ο Μετίν ανέλαβε την εκτέλεση και δεν δυσκολεύτηκε να "ψαρέψει" τον Ιτάνζ για το 1-1.

Στο 35ο λεπτό ήταν η σειρά των "αργοναυτών" να κερδίσουν πέναλτι, όταν ο Ορούμα μπήκε στην περιοχή, δέχθηκε μια αγκωνιά από τον Τριποτσέρη και ο διαιτητής καταλόγισε και πάλι την εσχάτη των ποινών. Ο Ονουάτσι τοποθέτησε την μπάλα απέναντι από τον Βιέρα, που αυτή τη φορά είχε το ρόλο του ήρωα για την ομάδα του, καθώς έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε, ενώ με δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνε την μπάλα πριν ο Σόσιν προλάβει να τη στείλει στα δίχτυα.

Τελικά η μπάλα τιμώρησε τους γηπεδούχους, αφού λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 39', ο Κουζέν βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Μετίν, ο οποίος απέφυγε τον Ιτάνζ και σε κενή εστία "έγραψε" το 1-2, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά και της ομάδας του.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ντιέ αποφάσισε πως θέλει αυτός να είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και στο 47' με σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε σε 2-2, αφού η μπάλα πέρασε από σχεδόν όλους τους παίκτες που βρίσκονταν μέσα στην περιοχή και μετά από μια στραβοκλωτσιά του Κατσιαρού.

Το 20λεπτο που ακολούθησε είχε τρελό ρυθμό, με τον Ρομέου να σημαδεύει με φοβερό σουτ το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ στο 56ο λεπτό, αλλά και την Καβάλα από την πλευρά της να χάνει σημαντικές ευκαιρίες με τους Ονουάτσι και Ρινκόν.

Τελικά ο Βραζιλιάνος, που αντικατέστησε τον Σμολάρεκ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή για τον Ντε Μος, καθώς στο 70' εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των "βυσσινί" μετά το κόρνερ του Ντιέ και με κοντινό πλασέ σημείωσε το 3-2.

Στο 84ο λεπτό ο διαιτητής Κωνσταντινέας έκανε ένα σημαντικό λάθος που έπαιξε ρόλο στα εναπομείναντα λεπτά, καθώς έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκβοζντένοβιτς αντί για τον Σιόντη για μαρκάρισμα του δεύτερου στον Μπλάζεκ. Ο Σέρβος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα χωρίς καν να έχει συμμετοχή στη φάση!

Δύο λεπτά αργότερα έγινε το αναπόφευκτο για τους γηπεδούχους που με παίκτη λιγότερο είδαν τον Ζέσους, που κι αυτός αποτέλεσε "χρυσή" αλλαγή για τον προπονητή του, να εκτελεί φάουλ, η μπάλα να βρίσκει στον Ντουγκλάο και να γίνεται το 3-3, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, δίνοντας ένα σημαντικό βαθμό στους φιλοξενούμενους, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Συνέντευξη Τύπου
Άαντ Ντε Μος (προπονητής Καβάλας): " Η ομάδα μου ήταν καλή σήμερα. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου. Σήμερα, μετά και τα άλλα αποτελέσματα των άλλων ομάδων τελειώσαμε τους στόχους μας στο πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Αρη, το οποίο είναι τελικός. Τόσο εγώ, όσο και ο Κούπερ δεν θα ανεχτούμε στο παιχνίδι της Πέμπτης να υπάρξει τέτοια διαιτησία, όπως και σήμερα. Δεν θέλουμε να δούμε ξανά τέτοια διαιτησία".

Γιάννης Παπακώστας (προπονητής ΑΕΛ): " Ξέραμε καλά ποια είναι η Καβάλα. Έχει φτάσει τόσο ψηλά, πράγμα που περίμεναν οι άνθρωποί της από την αρχή. Για εμάς ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένα παιχνίδι ωραίο για τον κόσμο, όχι όμως για τους προπονητές. Δεν είναι δυνατόν να βάζεις τρία γκολ σε μια τέτοια ομάδα και σε τέτοια δύσκολη έδρα και να μην κερδίζεις. Το ματς ήταν ανοιχτό και από τις δύο πλευρές. Ο ένας έκανε ευκαιρίες κι ο άλλος έβαζε γκολ.

Δεχτήκαμε τρία γκολ από έλλειψη συγκέντρωσης. Στο 2-2 είχαμε δοκάρι και αντί να προηγηθούμε, βρεθήκαμε να χάνουμε. Έγινε ωραίο παιχνίδι. Κρατάμε τον πόντο, ο οποίος ίσως αποδειχθεί πολύτιμος για εμάς. Είναι δύσκολη η συνέχεια, χρειάζεται πολύ προσπάθεια. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Για την Καβάλα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη συνέχεια και να φτάσει στον τελικό

".
Όλα τα λεφτά...
Ο εξαιρετικός ρυθμός που είχε κάποιες στιγμές το παιχνίδι, αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση από τον Σερζ Ντιέ, που πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε άλλο ένα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το μεγάλο λάθος του Κωνσταντινέα με την αποβολή του Γκβοζντένοβιτς.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Ντουκρόκ, Μουρ, Ντουγκλάο, Ντιέ, Παβίτσεβιτς, Ονουάτσι, Σόσιν, Σμολάρεκ, Ορούμα
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης, Τριποτσέρης, Μετίν, Ρομέου, Κουζέν, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ
1' Έναρξη αγώνα
8' Σουτ ΑΕΛ Κουζέν
Γυριστό σουτ του Κουζέν μέσα από την περιοχή, η μπάλα περίπου ένα μέτρο μακριά από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ
11' Γκολ Καβάλα Ντιέ
Εκτέλεση φάουλ του Ντιέ, η μπάλα χαμηλά, ξεγελάει τον Βιέρα και καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας του
13' Κεφαλιά Καβάλα Σμολάρεκ
Σέντρα του Ορούμα από αριστερά, ο Σμολάρεκ παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βιέρα
28' Σχόλιο
Μέτριο το θέαμα στα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής
30' Πέναλτι ΑΕΛ
Ανατρποή του Γκβοζντένοβιτς στον Μπλάζεκ και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι για την ΑΕΛ
30' Κίτρινη κάρτα Καβάλα Γκβοζντένοβιτς
31' Γκολ ΑΕΛ Μετίν
Ο Μετίν στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ιτάνζ και ισοφαρίζει σε 1-1
35' Πέναλτι Καβάλα
Αγκωνιά του Τριποτσέρη στον Ορούμα και πέναλτι για την Καβάλα
35' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Τριποτσέρης
37' Ευκαιρία Καβάλα Ονουάτσι
Ο Ονουάτσι εκτελεί, ο Βιέρα πέφτει στην αριστερή του γωνία και αποκρούει και με δεύτερη προσπάθεια απομακρύνει την μπάλα
38' Κίτρινη κάρτα Καβάλα Ντουκρόκ
39' Γκολ ΑΕΛ Μετίν
Εξαιρετική κάθετη του Κουζέν στον Μετίν, ο Τούρκος αποφεύγει τον Ιτάνζ και κάνει το 1-2
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Ο Ρινκόν στη θέση του Σμολάρεκ
47' Γκολ Καβάλα Ντιέ
Χλιαρό σουτ του Ντιέ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα περνάει απ' όλους, ο Κατσιαρός κάνει μία στραβοκλωτσιά και η μπάλα καταλήγει αργά και βασανιστικά στα δίχτυα
50' Ευκαιρία Καβάλα Ονουάτσι
Μπαλιά του Ορούμα για τον Ονουάτσι, που δοκιμάζει απευθείας ένα σουτ, αλλά ο Βιέρα είναι σε σωστή θέση και μπλοκάρει εύκολα
56' Δοκάρι ΑΕΛ Ρομέου
Δυνατό σουτ του Ρομέου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι
58' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Ο Ντομπρασίνοβιτς στη θέση του Ντουκρόκ
62' Σουτ Καβάλα Ρινκόν
Διαγώνιο σουτ του Ρινκόν μέσα από την περιοχή, ο Βιέρα αποκρούει
64' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Ο Ραντοσάβλιεβιτς στη θέση του Κατσιαρού
66' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Βελάσκο
69' Κίτρινη κάρτα Καβάλα Ντομπρασίνοβιτς
70' Γκολ Καβάλα Ρινκόν
Εκτέλεση κόρνερ του Ντιέ από δεξιά, η μπάλα περνάει απ' όλη την άμυνα της ΑΕΛ και ο Ρινκόν από κοντά πλασάρει για το 3-2
73' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Ο Σκάτσελ στη θέση του Κυριακίδη
79' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ
Ο Ζέσους στη θέση του Ρομέου
81' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Ο Σιόντης στη θέση του Σόσιν
83' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Μπλάζεκ
84' Κόκκινη κάρτα Καβάλα Γκβοζντένοβιτς
Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκβοζντένοβιτς από λάθος του Κωνσταντινέα, καθώς το μαρκάρισμα στον Μπλάζεκ έκανε ο Σιόντης
86' Γκολ ΑΕΛ Ζέσους
Εκτέλεση φάουλ του Ζέσους, η μπάλα βρίσκει στον Ντουγκλάο και καταλήγει στα δίχτυα
89' Κίτρινη κάρτα Καβάλα Ντιέ
90' Λήξη αγώνα
































TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ