ΣΚΩΤΙΑ

Κέρδισε και προσπέρασε την Σέλτικ η Ρέιντζερς

Κέρδισε και προσπέρασε την Σέλτικ η Ρέιντζερς
στίβεν ντέιβις

Η Ρέιντζερς κέρδισε με 1-0 την Σέλτικ στο "Old Firm" και πέρασε στην κορυφή, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος (videos)

Μεγάλος ήρωας της αναμέτρησης στο "Άϊμπροξ" ήταν ο Στίβεν Ντέιβις, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, ενώ έσωσε τους "προτεστάντες" στην καλύτερη ευκαιρία των "καθολικών" λίγα λεπτά αργότερα.
Στο 37' ο Κένι Μίλερ πήρε την μπάλα από την Κρις Μπόιντ και έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά και την σέντρα μέσα από την περιοχή στην "καρδιά" της άμυνας των φιλοξενούμενων, όπου ο Στίβεν Ντέιβις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρτουρ Μπόρουτς με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή.

Ο σκόρερ μπήκε ουσιαστικά μέσα στο τέρμα πανηγυρίζοντας, γλιστρώντας με τα γόνατα έπειτα από το πλασέ του ( photo), ενώ ο Μπόρουτς ήταν εξουδετερωμένος, καθώς είχε κινηθεί στην δεξιά γωνία του για την προσπάθεια του Μίλερ.

Στο 44' η Σέλτικ είχε εξαιρετική ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Φένεγκοορ οφ Χέσελινγκ. Ο Σουνσούκε Νακαμούρα εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Ολλανδός στράικερ πήρε την κεφαλιά και ο Στίβεν Ντέιβις έδιωξε την μπάλα ακριβώς πάνω στην γραμμή.

Ο Κρις Μπόιντ στο 60' βγήκε τετ-α-τετ με τον Άρτουρ Μπόρουτς, όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Πολωνός γκολκίπερ απέκρουσε.

Στο 76' ο Άιντεν ΜακΓκίτι έκανε σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αλεξάντερ, ενώ αμέσως μετά ο Γιώργος Σαμαράς αντικατέστησε τον Γιαν Φένεγκοορ οφ Χέσελινγκ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος στο "Άιμπροξ", έτσι η Ρέιντζερς έχει δύο βαθμούς πλέον περισσότερους από την Σέλτικ, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (play-off).

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: Αλεξάντερ, Ντέιλι, Μπουκέρα, Γουέιρ, Γουΐτακερ, Στίβεν Ντέιβις, Μέντες, Μόρις Έντου, Σμιθ (69' Λάφερτι), Μπόιντ (85' ΜακΚάλογκ), Κένι Μίλερ.
ΣΕΛΤΙΚ: Μπόρουτς, Χίνκελ, Λούβενς, Κάλντγουελ, Ο΄Ντι (81' Νέιλορ), Νακαμούρα, Χάρτλεϊ, Κρόσας, Μαλόνεϊ (62' ΜακΓκίτι), Φένεγκοορ οφ Χέσελινγκ (76' Σαμαράς), ΜακΝτόναλντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής (2η των play-off):

Πέμπτη

Χαρτς - Χιμπέρνιαν 0-1 (79 πέν. Ριόρνταν)
Νταντί Γιουνάιτεντ - Αμπερντίν 1-1 (38' Γκουντγουΐλι / 33' Μίλερ)

Σάββατο
Ρέιντζερς - Σέλτικ 1-0 (37' Στίβεν Ντέιβις)
Κιλμάρνοκ - Φόλκερκ 1-1 (67' Κάιλι / 56' Μπαρ)
Σεντ Μίρεν - Μάδεργουελ 1-3 (72' Ο'Ντόνελ / 18' Μέρφι, 32' και 60' Κλάρκσον)

Κυριακή
Ινβερνές - Χάμιλτον

βαθμολογία

Ρέιντζερς - Σέλτικ 1-0 (goal)



Ρέιντζερς - Σέλτικ 1-0 (highlights)






































TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ