ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Kερδισμένος και στο στοίχημα

Kερδισμένος και στο στοίχημα
zaxarop

Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος μίλησε στο SPORT 24 για τη νίκη και το "χαρτζιλίκι" που έβγαλε από το στοίχημα

Όπως εξομολογείται στο «SPORT 24» : « Επαιξα διότι ήμουν σίγουρος ότι δεν θα χάσουμε. Ημασταν σε καλή κατάσταση και είχαμε συγκρατημένη αισιοδοξία και τελικά δικαιωθήκαμε» λεει ο έμπειρος επιθετικός που μη φανταστείτε ότι είναι μανιώδης παίκτης.

« Το αντίθετο. Απλά παίζω λίγο όπως όλος ο κόσμος, αλλά ήταν πρόκληση να ποντάρω στην ομάδα μου που την πίστευα». Και γιατί να μην την πιστεύει, αφού και στην παρθενική της εμφάνιση στην A’ εθνική πριν από μια διετία είχε και πάλι επικρατήσει των «πρασίνων» που δεν έχουν ούτε ισοπαλία στο «νησί των Φαιάκων».

Παράδοση κόντρα στον ΠΑΟ
Και αν η παράδοση της Κέρκυρας με τον Παναθηναϊκό είναι καλή τι πει κανείς για αυτήν του Γιώργου Ζαχαρόπουλου ; « Αρχικά είχαμε πάρει ισοπαλία όταν έπαιζα στη Χαλκηδόνα, ενώ πέρυσι με τον Ατρόμητο είχα δώσει την πάσα στον Κορακάκη που σκόραρε στο 90ο λεπτό, όταν νικήσαμε τον Παναθηναϊκό με 1-0» μας θυμίζει ο στράικερ της Κέρκυρας, που...τρίτωσε το καλό και με τη νέα του φανέλα.

Αντίθετα σταμάτησε το κακό σερί με τους μεγάλους, μετά τις ήττες από ΑΕΚ (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός) για τους νησιώτες.

Πετύχαμε την ανατροπή
« Με την ΑΕΚ αν και προηγηθήκαμε δεν πήγαμε καλά, αφού μας στοίχισε το γεγονός ότι μείναμε από νωρίς με 10 παίκτες και πιστεύω ότι η έκταση στο τελικό σκόρ (4-1) μας αδικεί ως ομάδα. Κόντρα στον Ολυμπιακό, σταθήκαμε καλύτερα, αλλά πληρώσαμε ακριβά τη στιγμιαία αδράνειά μας, όταν δεχτήκαμε δύο γκολ σε ένα δίλεπτο. Με αυτές τις ομάδες όταν βρεθείς δύο γκολ πίσω είναι δύσκολα να αντιδράσεις» επισημαίνει και εξηγεί πως αυτή τη φορά πέτυχαν την ανατροπή.

« Στο ημίχρονο, μόλις βρεθήκαμε στα αποδυτήρια, αν και ήμασταν πίσω στο σκόρ με 1-0, είπαμε ότι δεν μπορεί να χάσουμε. Δεν παίζαμε άσχημα και ήταν θέμα χρόνου να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Αυτή τη φορά ευτυχώς συνδυάσαμε την καλή εμφάνιση με την ουσία, αφού είχαμε χάσει στο τσακ από τον Ηρακλή και δεν νικήσαμε τον Εργοτέλη παρά τις πολλές και καλές χαμένες ευκαιρίες μας».

Οταν τον ρωτάμε αν θα άλλαζε αυτή τη νίκη με μια επιτυχία κόντρα σε ομάδα με ίδιους στόχους, απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη:

Δεν αλλάζω τη νίκη με τίποτα
« Οχι με τίποτε. Εντάξει μπορεί να είναι και αυτή μια νίκη που δίνει 3 πόντους, όμως παράλληλα εκτός από πρεστίζ, μας προσφέρει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για τη συνέχεια. Επίσης επιτεύχθηκε επί ενός μεγάλου αντιπάλου που δύσκολα θα κάνει ανάλογες ήττες, συνεπώς μας δίνει προβάδισμα εν όψει των ομάδων με τις οποίες παλεύουμε για τον ίδιο στόχο».

Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος λοιπόν, που έδωσε το προβάδισμα στην Κέρκυρα και ουσιαστικά τη νίκη, ντύθηκε πρόωρα...Αγιος Βασίλης για το νησί, αλλά όπως λεει:

« Η νίκη είναι μέρος του συνόλου και όλοι κερδίζουμε από αυτήν. Είναι μεγάλη υπόθεση που ακολουθεί η διακοπή γιατί θα μας βοηθήσει να προσγειωθούμε πολύ πιο καλά στο έδαφος, από το οποίο πάντως δεν φεύγουμε εύκολα, αφού έχουμε έναν προπονητή πολύ προσγειωμένο, αλλά και έναν πρόεδρο εξίσου χαμηλών τόνων και αυτό μας βοηθάει τα μέγιστα».

Οσο για το πόσο κοντά είναι πλέον η παραμονή ;

Far away so close
« Οσο και μακριά παράλληλα ! Το πρωτάθλημα εφέτος είναι αρκετά αμφίρροπο και βλέπουμε μεγάλες εναλλαγές και πολλά διαφορετικά αποτελέσματα. Η Ξάνθη από ουραγός είναι πλέον 5η και το ίδιο ανεβαίνει και ο Ηρακλής. Θεωρώ πως μετά τις πρώτες θέσεις, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει την τελική κατάταξη. Για την κορυφή δίνω ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα στον Ολυμπιακό, που έχοντας μείνει εκτός Ευρώπης, χωρίς να το θέλει πάντως, θα έχει ένα έξτρα κίνητρο για τον τίτλο, καθώς και αυτοσυγκέντρωση μόνο για αυτόν».

Τι κρατά όμως ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος από αυτή τη νίκη ; « Τους τρεις πόντους και την εφήμερη ευφορία. Δεν μένουμε όμως εκεί γιατί αν πέσεις για παράδειγμα, κανείς δεν θα θυμάται αυτή τη νίκη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα όπως είχε γίνει πρόπερσι. Ομως η ομάδα εφέτος έκανε μεταγραφές ουσίας και κινείται πολύ πιο «διαβασμένη» από την πρώτη φορά. Ο στόχος είναι η διάρκεια και να αποποιηθεί η ομάδα τον τίτλο του «ασανσέρ». Θα πρέπει για να το πετύχουμε να συνεχίσουμε το ίδιο σοβαρά και με χαμηλούς τόνους και στον δεύτερο γύρο».

Κλείνοντας με ευχές για τις γιορτινές ημέρες, ο Γιώργος εύχεται υγεία για όλους και για τον ίδιο και την ομάδα του και ακόμα καλύτερες μέρες για την ομάδα του, που αποτελεί ήδη από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.





























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ