ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα-Εργοτέλης 5-1

Σαρωτική η Κέρκυρα σκόρπισε τον αδιάφορο Εργοτέλη νικώντας τον με σκορ 5-1, διατηρώντας ακέραιες ελπίδες παραμονής

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κέρκυρα(Μπάμπης Τεννές):Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Σίκοφ, Ντα Σίλβα (46' Καγκιούζης), Καραδήμος (54' Τζαβέλλας), Γκουστάβο, Σκούφαλης (73' Τόσκας), Ντακόλ, Γκουέλα, Καρβάλιο, Φούφουλας
(Νίκος Καραγεωργίου):Δασκαλάκης, Τάσιτς, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Νατσέφσκι, Ογκνιένοβιτς (37' Μπούντιμιρ), Κοιλιάρας, Μίλαντιν (46' Κεφαλούκος), Φραγκουλάκης, Ζαπρόπουλος (46' Ίαντσουκ)

Διαιτητής:Αργυρόπουλος (Καστοριάς)
Βοηθοί:Παπαδόπουλος (Θεσσαλονίκης), Μαυρόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Κίτρινες:Ντα Σίλβα, Τζαβέλλας/ Φραγκουλάκης

Κόκκινη:-/ Χίμπλινγκερ

Με μια ματιά

Ο Μπάμπης Τεννές περέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για να πάρει τη νίκη που θα μπορούσε να αυξήσει τις ελπίδες παραμνής των Φαιάκων. έτσι, στο 4-3-3 είχε τερματοφύλακα τον Σιντιμπέ, τους Σίκοφ, Μοσχογιάννη στο κέντρο της άμυνας, τον Γκουστάβο δεξιά και τον Καραδήμο αριστερά.

Στο κέντρο οι Φλαβίνιο, Ντα Σίλβα και Φούφουλας ήταν οι συνδετικοί κρίκοι άμυνας και επίθεσης, με τους Γουέλα, Ντακόλ και Σκούφαλη αποτελούν τα επιθετικά όπλα του Μπάμπη Τεννέ.

Από την άλλη ο Νίκος Καραγεωργίου ήταν αναγκασμένος να παρατάξει την ομάδα του με αρκετές απουσίες. Σε ένα κλασσικό 4-4-2 είχε τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ζαπρόπουλο, Χίμπλινγκερ στόπερ, τον Κορδονούρη αριστερά και τον Μίλαντιν δεξιά.

Στο κέντρο ήταν οι Τάσιτς και Ζούνιορ, δεξιά ο κοιλιάρας και αριστερά ο Φραγκουλάκης. Επιθετικό δίδυμο οι Νατσέφσκι, Ογκνιένοβιτς.

Παράσταση για έναν ρόλο το πρώτο μέρος
Πριν ακόμα ξεκινήσει το παιχνίδι, το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο, καθώς η Κέρκυρα καιγόταν για τους βαθμούς σε αντίθεση με τον Εργοτέλη που έχει εξασφαλίσει την παραμονή του και ήδη οι άνθρωποι του καταστρώνουν τα σχέδια για τη νέα χρονιά.

Με αυτό το σημαντικό δεδομένο, οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά αλλά στα πρώτα είκοσι λεπτά απείλησε μόνο με κάποι αμακρινά σουτ καθώς οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ήταν καλά οργανωμένοι και έκλειναν σωστά τους διαδρόμους.

Το πάρτι άρχισε στο είκοσι
Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου το πάθος των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την έλλειψη κινήτρου των φιλοξενούμενων έδωσαν στο παιχνίδι άλλη εικόνα. Στο λεπτό αυτό ο Φλαβίνιο έκανε μια ωραία προσπάθεια από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γκουέλα κι ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Από το σημείο αυτό και μετά το νερό μπήκε στο αυλάκι και η Κέρκυρα δεν άφησε κανένα περιθώρι αντίδρασης στους Κρητικούς. Με λυμένα τα πόδια πλέον οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 34' ήρθε το 2-0 ως φυσική συνέπεια.

Ο Σκούφαλης από τα δεξιά έπιασε ένα δυνατό σουτ για να αποκρούσει ο Δασκαλάκης με υπερένταση, Δυστυχώς γι'αυτόν όμως η μπάλα δεν απομακρύνθηκε κι ο επερχόμενος Φλαβίνιο με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-0 δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντακόλ να χριστεί σκόρερ. Ο Βραζιλιάνος με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Δασκαλάκη.

Συνοπτική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο με γκολ και θέαμα
Το δεύτερο ημίχρονο πραγματικά έμοιαζε με αγγαρεία για τις δύο ομάδες, αφού ο Εργοτέλης δεν φαινόταν να έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση να διεκδικήσει κάτι από το απιχνίδι και την κέρκυρα να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό.

Ο Νίκος Καραγεωργίου ήδη από το ημίχρονο είχε τελειώσει με τις αλλαγές και από την έναρξη της επανάληψης όλοι στην Κέρκυρα περίμεναν τη λήξη του αγώνα, έχοντας το μυαλό στη Λάρισα, στο Καυταντζόγλειο και στο Αιγάλεω, αλλά και στο επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο οποίο με θετικό αποτέλεσμα εξασφαλίζουν την παραμονή.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα όμως ο Γκουέλα πήρε μια μεγάλη μπάλια φεύγοντας από το κέντρο στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Δασκαλάκη και έυκολα έκανε το 4-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 70'.

Η Κέρκυρα όμως προς τέρψιν των οπαδών της δε σταμάτησε ούτε εδώ καθώς στο 77' άλλος ένας παίκτης που ανήκει στον Ολυμπιακό πέτυχε γκολ-φάουλ μετά τον Ντακόλ. Ο Σίκοφ με μια εκτέλεση φάουλ από σαράντα μέτρα νίκησε ξανά τον Δασκαλάκη δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Κέρκυρας.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Εργοτέλη ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Νατσέφσκι. Ήταν ο Κοιλιάρας ο οποίος μπήκε από αριστερά γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι από όπου ο επερχόμενος Νατσέφσκι με πλασέ έκανε το 5-1...

Συνέντευξη Τύπου

Μπάμπης Τεννές
"Ο Εργοτέλης είναι ήδη σε διακοπές, σε αντίθεση με εμάς που είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε άλλες 15 ημέρες για να μάθουμε αν θα πετύχουμε το στόχο μας. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν θα μείνω ή θα φύγω. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να μείνει η Κέρκυρα στην κατηγορία".

Νίκος Καραγεωργίου
"Μάλλον οι παίκτες μου θεώρησαν πως βρίσκονται σε διακοπές προτού ακόμη πάρουν την άδεια τους. Δεν ήταν επαγγελματική η συμπεριφορά που επέδειξαν. Φταίω όμως κι εγώ γιατί δεν κατάφερα να τους πείσω για τη σπουδαιότητα των αγώνων που απομένουν ως το τέλος του πρωταθλήματος".

Όλα τα λεφτά...

Το εκπληκτικό γκολ του Σίκοφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από σαράντα μέτρα, αλλά και η εμφάνιση του Γκουέλα που πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ όντας ο ηγέτης της Κέρκυρας.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...

Την συνολική εμφάνιση των παικτών του Εργοτέλη που λόγο της έλλειψης κινήτρου, έμοιαζαν παντελώς αδιάφοροι, γεγονός που οδήγησε σε διασυρμό της Κρητικής ομάδας.

To Live του αγώνα...

Η 11άδα των γηπεδούχων Κέρκυρα
(Μπάμπης Τεννές):Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Σίκοφ, Ντα Σίλβα, Καραδήμος, Γκουστάβο, Σκούφαλης, Ντακόπλ, Γκουέλα, Καρβάλιο, Φούφουλας
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Εργοτέλης
(Νίκος Καραγεωργίου):Δασκαλάκης, Τάσιτς, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Νατσέφσκι, Ογκνιένοβιτς, Κοιλιάρας, Μίλαντιν, Φραγκουλάκης, Ζαπρόπουλος
1' Έναρξη αγώνα
3' Σουτ Κέρκυρα Φλαβίνιο
Δίπλα από το δοκάρι.
8' Σουτ Κέρκυρα Ντα Σίλβα
Πάνω από τα δοκάρια.
10' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Ντα Σίλβα
16' Σχόλιο
Πολύ μέτριο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την Κέρκυρα να έχει μπει πιο δυνατά, αλλά χωρίς να έχει βρει τους διαδρόμους για να φτάσει κοντά στο γκολ.
17' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Φραγκουλάκης
20' Γκολ Κέρκυρα Γκουέλα
Η Κέρκυρα ανοίγει το σκορ με τον Γκουέλα με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου. Δράστης ο Γκουέλα με πολύ δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Δασκαλάκη.
34' Γκολ Κέρκυρα Φλαβίνιο
Η Κέρκυρα αποκτά σαφές προβάδισμα νίκης καθώς ο Φλαβίνιο πετυχαίνει το δεύτερο γκολ των Φαιάκων. Ήταν ο Σκούφαλης από δεξιά που σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ο Δασκαλάκης, προσωρινβά όμως καθώς ο επερχόμενος Φλαβίνιο έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για να κάνει το 2-0.
37' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Μπούντιμιρ στη θέση του Ογκνιένοβιτς.
40' Γκολ Κέρκυρα Ντακόλ
Η Κέρκυρα καθαρίζει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο αφού ο Ντακόλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κάνει το σκορ 3-0.
42' Σχόλιο
Σαρωτική η Κέρκυρα κλειδώνει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Ο αδιάφορος Εργοτέλης με τις πολλές απουσίες δε μπορεί να αντισταθεί στο πάθος των παικτών της Κέρκυρας.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Καγκιούζης στη θέση του Ντα Σίλβα.
46' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Κεφαλούκος στη θέση του Μιλάντιν.
46' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
ο Ίαντσουκ στη θέση του Ζαπρόπουλου.
51' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Χίμπλινγκερ
54' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Τζαβέλλας στη θέση του Καραδήμου.
65' Σχόλιο
Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις το δεύτερο ημίχρονο, καθώς η Κέρκυρα φρόντισε από το πρώτο μέρος να έχει αυτό που θέλει και απλά τώρα έχει τον απόλυτο έλγχο του αγώνα.
70' Γκολ Κέρκυρα Γκουέλα
Ο Γκουέλα πήρε μια μεγάλη μπάλια φεύγοντας από το κέντρο στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Δασκαλάκη και έυκολα έκανε το 4-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
73' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Τόσκας στη θέση του Σκούφαλη.
77' Γκολ Κέρκυρα Σίκοφ
Ο Σίκοφ με φάουλ από σαράντα μέτρα νικάει για πέμπτη φορά τον Δασκαλάκη.
79' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Τζαβέλλας
81' Γκολ Εργοτέλης Νατσέφσκι
Ωραία ενέργεια του Κοιλιάρα από τα αριστερά γύρισε τη μπάλα και ο επερχόμενος Νατσέφσκι με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το γκολ της τιμής.
90' Λήξη αγώνα
90' Κόκκινη κάρτα Εργοτέλης Χίμπλινγκερ


























































TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ