ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2
Σέζαρ

Μέσα σε ένα δίλεπτο, ο Ολυμπιακός "καθάρισε" την Κέρκυρα (2-0) και πλέον σκέπτεται τη Σαχτάρ

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα, αν στην επανάληψη δεν κατέβαζαν ταχύτητα, σκεπτόμενοι την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Σαχτάρ την Τρίτη (5/12).

Έτσι, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος με 33 βαθμούς και 11 νίκες σε 13 παιχνίδια. Πάλεψε η Κέρκυρα, αλλά η διαφορά κλάσης ήταν εμφανέστατη στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου του νησιού. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους Φαίακες.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Γκουστάβο, Βαρτζιώτης, Μοσχογιάννης, Καραδήμος, Τόσκας (85' Πελαγίας), Φούφουλας, Καγκιούζης (89' Μπούρμπος), Γκουέλα, Σκούφαλης (53' Κουτσουρές), Ζαχαρόπουλος.

Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοβ, Ανατολάκης, Σέζαρ, Ντομί, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Οκκάς (86' Καφές), Μπόρχα (64' Μπαμπανγκίντα), Καστίγιο (74' Μάριτς).

Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Νικολακόπουλος (Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Μαζαράκος (Άρτας)

Κίτρινες κάρτες: Σκούφαλης, Καραδήμος (Κέρκυρα), Καστίγιο, Σέζαρ (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -
td> Με μια ματιά
Ο Τροντ Σόλιντ δεν ξεκούρασε κάποιον βασικό παίκτη του και παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα (βάσει των απουσιών που είχαν οι Πειραιώτες), στο σύνηθες 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Νικοπολίδης, με τον Ζεβλάκοβ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ντομί στο αριστερό. Ανατολάκης και Ζούλιο Σέζαρ σύνθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στολτίδης και Τζόρτζεβιτς ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Ριβάλντο σε ελεύθερο ρόλο στο κέντρο. Ο Μπόρχα αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Οκκά δεξιά και τον Καστίγιο αριστερά.

Από την πλευρά του, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την Κέρκυρα με ενισχυμένο κέντρο και σύστημα 4-5-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Σιντιμπέ, με την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά να απαρτίζεται από τους Γκουστάβο, Βαρτζιώτη, Μοσχογιάννη και Καραδήμο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ οι Τόσκας, Φούφουλας. Επιτελικό ρόλο είχε ο Καγκιούζης, με τον Γκουέλα αριστερά στο κέντρο και τον Σκούφαλη δεξιά. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ζαχαρόπουλος. "Σκιά" του Ριβάλντο ήταν ο Τόσκας, που ακολουθούσε τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ σε κάθε του κίνηση.

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τους γηπεδούχους, που είχαν ως πρώτο στόχο να αμυνθούν και να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους. Συμπαγές κέντρο και με τον Τόσκα να αναλαμβάνει ρόλο "καταστροφέα" του Ριβάλντο, η Κέρκυρα προσπάθησε να μη δώσει χώρο στον αντίπαλό τους. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες με το μέρος τους, αλλά η αστοχία τους και ο Σιντιμπέ μέχρι το 37' δεν επέτρεψαν το άνοιγμα του σκορ.

Η κλασικότερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 13', αλλά ο Σιντιμπέ είπε "όχι" στον Καστίγιο σε τετ α τετ και στον Μπόρχα στο 23', όμως, μέσα σε δύο λεπτά, προς το φινάλε του πρώτου μέρους, οι νταμπλούχοι πέτυχαν ισάριθμα τέρματα και ουσιαστικά "καθάρισαν" τη νίκη.

Στο 37', ο Σέζαρ με μία εξαιρετική ενέργεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή από δεξιά, πέρασε τον Φούφουλα και με ένα δυνατό σουτ "κάρφωσε" την εστία των γηπεδούχων, με τον Σιντιμπέ να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Με τη σέντρα, ο Καστίγιο τροφοδότησε από τα δεξιά τον Στολτίδη, που με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-0 στο 38'. Εύκολα κι απλά!

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν εμφανώς το μυαλό τους στον αγώνα με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, στην αυλαία του φετινού Champions League, ο οποίος και θα κρίνει την πρόκριση στους "32" του κυπέλλου UEFA.

Πάντως, αν οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, αλλά στο 63' ο Μπόρχα σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 88' ο Σιντιμπέ "νίκησε" τον Μπαμπανγκίντα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Στον αντίποδα, η Κέρκυρα στο 59' βρέθηκε κοντά στη μείωση του σκορ, όταν ο Καραδήμος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Νικοπολίδη, αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος. Το τελικό 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού έμεινε μέχρι το τέλος...
td> Συνέντευξη Τύπου
Τροντ Σόλιντ (προπονητής Ολυμπιακού): " Μετά τα δύο γκολ που πετύχαμε σε καθοριστικά χρονικά σημεία κρίθηκε ο αγώνας. Είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε περισσότερα, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε.

Το ματς με την Κέρκυρα δεν ήταν τεστ για την Σαχτάρ. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο αγώνων. Ο αγώνας με την Σαχτάρ είναι σαν τελικός για μας. Αντιθέτως, το πρωτάθλημα δεν θα τελείωνε στον αγώνα με την Κέρκυρα. ’Ολοι οι παίκτες μου είναι σε καλή κατάσταση και το μόνο που φοβόμουν σε αυτό το ματς ήταν κάποιοι τυχόν τραυματισμοί. Ευτυχώς έγινε καθαρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και δεν συνέβη κάτι.

Η περίπτωση του Ντ' Ακόλ εξαρτάται απόλυτα από την περίπτωση του Οκκά και το ενδιαφέρον της Μπλάκμπερν. Αν ο Οκκάς φύγει, θα θελήσουμε παίκτη και το πλεονέκτημα του Ντ' Ακόλ είναι ότι ξέρουμε τι παίκτης είναι και πως μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Είναι πιθανό να τον φέρω πίσω



".

Μπάμπης Τεννές (προπονητής Κέρκυρας): " Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παίξαμε σαν ίσος προς ίσο τον αντίπαλο, έχοντας στο μυαλό μας την άμυνα, ώστε να μη δώσουμε ευκαιρίες στους ποιοτικούς παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός να δημιουργήσουν καταστάσεις. Δυστυχώς σε ένα δίλεπτο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και οι μεγάλες ομάδες δεν τα συγχωρούν αυτά.

Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά και τον κόσμο. Αυτό που πήραμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σε συνεννόηση με τον Ντ' Ακόλ και ξέροντας ότι θα είναι σε δύσκολη θέση, αποφασίσαμε να τον αφήσουμε εκτός παιχνιδιού. Περίμενα ο Ολυμπιακός να σκέφτεται το ματς με τη Σαχτάρ, αλλά, δυστυχώς, σκεφτόταν αυτό με εμάς

".

Γιάννης Οκκάς (παίκτης Ολυμπιακού): " Πετύχαμε δύο γκολ στο χρονικό σημείο που είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Νομίζω πως η νίκη μας ήταν δίκαιη. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, σε ένα κακό γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο κρατήσαμε δυνάμεις για τον αγώνα με τη Σαχτάρ, αφού το 2-0 μα έδινε το προβάδισμα για τη νίκη. Είμαστε στην κορυφή και στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τη διαφορά ή και να την αυξήσουμε".

Παύλος Βαρτζιώτης (παίκτης Κέρκυρας): " Πιστεύω ότι δεν ήμασταν κακοί. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, απλά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στο κρίσιμο διάστημα των δύο γκολ. Όταν παίζεις με αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός, αυτά τα λάθη τα πληρώνεις ακριβά. Κοιτάμε μπροστάω και το πολύ κρίσιμο ματς με Εργοτέλη. Θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα οπωσδήποτε. Και αυτό θα το κάνουμε αν πάμε χωρίς άγχος στην Κρήτη".
td> Όλα τα λεφτά...
Η κλάση του Ζούλιο Σέζαρ και η ατομική του προσπάθεια, που άνοιξε το δρόμο της επιτυχίας. Στο 37', ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός (η πιο αποδοτική μετεγγραφή του καλοκαιριού) έσπασε το αμυντικό τείχος της Κέρκυρας με μία προσωπική ενέργεια που θα ζήλευε ακόμα και ο Ριβάλντο! Μετά, όλα ήταν πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό, που στο 38' κατάφερε να "κλειδώσει" την πολύτιμη νίκη. Σε δύο λεπτά κρίθηκαν τα πάντα στο Εθνικό Στάδιο της Κέρκυρας.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
*Την αψιμαχία Καραδήμου-Καστίγιο στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης.

*Τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο στο Εθνικό Στάδιο της Κέρκυρας.
td> To Live του αγώνα...
90'+3': Τέλος του αγώνα. Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2.

93':

Πλασέ του Καραδήμου μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ.

89': Τρίτη αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Μπούρμπος αντικατέστησε τον Καγκιούζη.

88': Ο Σιντιμπέ αντέδρασε θετικά στο τετ α τετ που είχε με τον Μπαμπανγκίντα, καθώς ο Νιγηριανός πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα από το Μάλι.

87': Σουτ στην κίνηση του Στολτίδη, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σιντιμπέ.

86': Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Καφές αντικατέστησε τον Οκκά.

85': Δεύτερη αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Πελαγίας πήρε τη θέση του Τόσκα.

74': Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μάριτς αντικατέστησε τον Καστίγιο.

70': Σέντρα του Τζόρτζεβιτς από τα δεξιά, ο Μπαμπανγκίντα έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Νέα καλή στιγμή για τους νταμπλούχους.

69': Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Διαγώνιο σουτ του Οκκά, απέκρουσε σε κόρνερ ο Σιντιμπέ.

67': Κίτρινη κάρτα στον Σέζαρ.

66': Σουτ του Ζαχαρόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.

65': Αδύναμο σουτ του Μπαμπανγκίντα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Σιντιμπέ.

64': Ο Μπαμπανγκίντα αντικατέστησε τον Μπόρχα. Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό.

63': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ντομί ελίχθηκε υπέροχα από τα αριστερά, πάσαρε στον Μπόρχα, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κτύπησε στο δεξί δοκάρι του Σιντιμπέ.

59': Νέα καλή ευκαιρία για την Κέρκυρα. Πάλι σε αντεπίθεση, ο Καραδήμος πέρασε στο σπριντ τον Ανατολάκη, έκανε το αριστερό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

57': Καλή στιγμή για την Κέρκυρα. Αντεπίθεση των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στον Καραδήμο, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά κόντραρε στον Ανατολάκη και κατέληξε κόρνερ.

53': Πρώτη αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Κουτσουρές αντικατέστησε τον Σκούφαλη.

50': Νέο σουτ για την Κέρκυρα με τον Ζαχαρόπουλο, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

47': Μακρινό σουτ του Γκουέλα, δεν ανησύχησε ο Νικοπολίδης. Η μπάλα άουτ.

46': Έναρξη της επανάληψης με τους παίκτες του Ολυμπιακού στη σέντρα.

45'+2': Τέλος πρώτου μέρους. Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2.

44':

Κίτρινη κάρτα στους Καστίγιο και Καραδήμο, για μεταξύ τους διαπληκτισμό.

42': Μακρινό σουτ του Καγκιούζη, μπλόκαρε εύκολα ο Νικοπολίδης.

39': Κίτρινη κάρτα στον Σκούφαλη.

38': ΓΚΟΛ! Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2! Ο Ριβάλντο πάσαρε στον Οκκά από τα αριστερά, ο Κύπριος έκανε τη σέντρα, ο Καστίγιο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Σιντιμπέ απομάκρυνε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Καστίγιο πάσαρε στον Στολτίδη, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

37': ΓΚΟΛ! Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-1! Εξαιρετική ενέργεια του Ζούλιο Σέζαρ, ο Βραζιλιάνος στόπερ μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, πέρασε τον Φούφουλα και με δεξί δυνατό σουτ "νίκησε" τον Σιντιμπέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

35':



Ο ρυθμός της αναμέτρησης έχει πέσει στα τελευταία λεπτά.

29': Μακρινό σουτ του Καστίγιο, η μπάλα ψηλά άουτ.

27': Σουτ του Καγκιούζη από πλάγια θέση, μπλόκαρε εύκολα ο Νικοπολίδης.

24': Νέα καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ριβάλντο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπόρχα έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

23': Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ατομική ενέργεια του Μπόρχα, ο οποίος έκανε το σουτ έξω από μεγάλη περιοχή, αλλά ο Σιντιμπέ απομάκρυνε σε κόρνερ.

20': Ο Ολυμπιακός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

15': Καλή έμπνευση του Τζόρτζεβιτς, που επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Νωρίτερα, σέντρα-σουτ του Ριβάλντο, απομακρύνθηκε με γροθιές από τον Σιντιμπέ.

13': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Αντεπίθεση των Πειραιωτών, ο Ριβάλντο πάσαρε στον Καστίγιο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Σιντιμπέ, έκανε το πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας από το Μάλι απέκρουσε την μπάλα και κράτησε το μηδέν.

11': Εξαιρετική ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Οκκά στον Μπόρχα, ο Σιντιμπέ πρόλαβε τον επιθετικό από το Εκουαδόρ και μπλόκαρε την μπάλα.

10': Καλός ο ρυθμός του αγώνα, αν και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είναι κάκιστη.

5': Καλή εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από την αριστερή γωνία του Σιντιμπέ.

3': Πρώτη καλή στιγμή για την Κέρκυρα. Ο Γκουστάβο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φούφουλας έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα.

1': Έναρξη του αγώνα με τους παίκτες της Κέρκυρας στη σέντρα.











































































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ