ΑΡΗΣ

Κίκε Ερνάντεθ ο διάδοχος

Κίκε Ερνάντεθ ο διάδοχος
Όγιος

Ο Κίκε Ερνάντεθ θα είναι ο διάδοχος του Γκιγιέρμο Όγιος στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Το Σάββατο αναμένεται στην συμπρωτεύουσα

Ο Κίκε Ερνάντεθ ή Ενρίκε Ερνάντεθ Μαρτί όπως είναι το πλήρες όνομα του Ισπανού προπονητή πρόκειται να αποτελέσει τον διάδοχο του Γκιγιέρμο Όγιος στην τεχνική ηγεσία του Άρη με τον 48χρονο τεχνικό να αναμένεται αύριο στην Θεσσαλονίκη και την Κυριακή στην Κέρκυρα για να παρακολουθήσει αγωνιζόμενη τη νέα του ομάδα.
Ο Κίκε Ερνάντεθ γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1958 στη μικρή πόλη Άννα της περιοχής της Βαλένθια και ξεκίνησε την προπονητική το 1990 αναλαμβάνοντας την μικρή ομάδα της Γ΄ κατηγορίας ονόματι Μπενιντόρμ, ενώ τον επόμενο χρόνο πήγε στην Καστεγιόν και δεν δίστασε να δώσει ντεμπούτο σε έναν πιτσιρικά τότε 17 χρόνων σε αγώνα της Segunda Division που ήταν ο Γκαΐθκα Μεντιέτα!

Την επόμενη χρονιά ανέλαβε την Χέρκουλες από το Αλικάντε, όταν αυτή αγωνίζονταν για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στη Segunda Β (τρίτη κατηγορία) του ισπανικού ποδοσφαίρου. Την πρώτη του χρονιά εκεί έχασε την άνοδο στο τέλος, όμως την επόμενη ανέβασε την ομάδα στη Segunda Division και ο κόσμος όπως ήταν επόμενο τον αγάπησε.

Παρόλα αυτά ο Ερνάντεθ δεν έμεινε στην Χέρκουλες λόγω διαφωνιών του με τη διοίκηση της ομάδας και πήγε στη μισητή της αντίπαλο την Έλτσε όπου εργάστηκε για ενάμισι χρόνο εργάστηκε για να επιστρέψει τη σεζόν 1996-97 και πάλι στη Χέρκουλες όταν αυτή ήταν πλέον στην Primera Division.

Η δεύτερη θητεία του όμως δεν ήταν και τόσο καλή, αφού η ομάδα υποβιβάστηκε, όμως ο Ερνάντεθ παρέμεινε και για δεύτερο χρόνο εκεί κρατώντας την στη Segunda Division. Στη συνέχεια ανέλαβε την Αλμερία χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, ενώ πέρασε και από τη Γέιδα τη σεζόν 2000-01 και αφού έμεινε μέχρι τη σεζόν 2003-04 χωρίς ομάδα ανέλαβε τα ηνία της Νουμάνθια που αγωνίζονταν στη Segunda Division και την έβγαλε με άνεση στην Primera με την ομάδα να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 60 γκολ.

Την επόμενη σεζόν ο Ερνάντεθ ανέλαβε τη Ρεκρεατίβο Ουέλβα με σκοπό επίσης την άνοδο στην Primera, όμως παρότι τη διεκδίκησε μέχρι τέλους δεν τα κατάφερε στο φινάλε και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία αγωνιστική. Κοινό στοιχείο και των δύο αυτών σεζόν είναι πως τόσο η Νουμάνθια, όσο και η Ουέλβα έπαιζαν επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο, ένα στοιχείο δηλαδή που είχε ο Άρης με τον Γκιγιέρμο Όγιος στον πάγκο του.

Πέρσι ο Ερνάντεθ ξεκίνησε τη χρονιά στον πάγκο της Κόρδοβα, όμως η μέτρια πορεία των Ανδαλουσιάνων τον οδήγησαν στην αποχώρηση του. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Ισπανός τεχνικός είναι ένας προπονητής που ταιριάζει στην φιλοσοφία των "κιτρίνων" και δείχνει ικανός να βοηθήσει.

Παραμονή Αλκολέα


Από την πρώτη στιγμή που η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης είχε αποφασίσει να αναθέσει την τύχη της ομάδας στον Κίκε Ερνάντεθ βλέποντας στο πρόσωπό του τον διάδοχο του Γκιγιέρμο Όγιος είχε πάρει την απόφαση να προτείνει την παραμονή και στον Ανχελ Αλκολέα.

Η απόφασή της αυτή είχε να κάνει με το ότι ο τελευταίος έχει αφήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις με την δουλειά του, είναι ο άνθρωπος που ξέρει πάρα πολύ καλά τον τρόπο που δούλεψε η ομάδα και βεβαίως θα μπορέσει να καθοδηγήσει απόλυτα το νέο προπονητή για να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη νέα του ομάδα.

Ο Αλκολέα τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Κυριακής θα βρίσκεται στον πάγκο του Άρη στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και μαζί με τον Νίκο Πασσιαλή θα καθοδηγήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο νησί των Φαιάκων ενώ δίπλα τους θα είναι και ο Μαζίνιο.

Απολογήθηκε ο Όγιος

Παρουσία τριών δικηγόρων που συνεργάζονται με τον Λουτσιάνο Καπικιόνι εκπρόσωπο του Γκιγιέρμο Όγιος απολογήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης ο Αργεντινός τεχνικός ενώπιον των δύο αντιπροέδρων της εταιρείας, Γιάννη Γρανούζη και Νίκου Βογιατζή.

Από την πλευρά της ΠΑΕ Άρης αποδόθηκε στον Γκιγιέρμο Όγιος η κατηγορία ότι παρέβη όρους του συμβολαίου του και παράλληλα λειτούργησε επιζήμια για τον σύλλογο με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να προχωρήσει στην καταγγελία της μεταξύ τους σύμβαση.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν αποδέχτηκε την κατηγορία που του αποδόθηκε και αξίωσε την πλήρη αποζημίωση του για το υπόλοιπο της περιόδου όσο δηλαδή και η ισχύς του συμβολαίου του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Το θέμα πλέον είναι όπως γίνεται κατανοητό καθαρά οικονομικής φύσεως. Η ΠΑΕ Άρης από την πλευρά της όπως είναι λογικό δεν θέλει να πληρώσει αποζημίωση στον Γκιγιέρμο Όγιος κάτι που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα διεκδικήσει ο Νοτιαμερικανός τεχνικός.

Επί του παρόντος από την ΠΑΕ Άρης προτιμάται να τηρηθεί σιγή ιχθύος όσον αφορά το θέμα της απολογίας του Γκιγιέρμο Όγιος, το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ, την ίδια ώρα που θεωρείται δεδομένο πλέον ότι θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης με αντικαταστάτη του τον Κίκε Ερνάντεθ.

Μέχρι την στιγμή αυτή πάντως η ΠΑΕ Άρης δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση λύσης της συνεργασίας με τον Αργεντινό τεχνικό κι ενώ επιβεβαιώνεται από την πλευρά της ότι ο Κίκε Ερνάντεθ θα αποτελέσει τον διάδοχό του.

Ο 48χρονος Ισπανός προπονητής μάλιστα δεν πρόκειται τελικά να έρθει αύριο όπως αναμενόταν πρώτα στην Θεσσαλονίκη από την Βαρκελώνη και εν συνεχεία να μεταβεί στην Κέρκυρα για να παρακολουθήσει αγωνιζόμενη τη νέα του ομάδα από την κερκίδα του γηπέδου.

Το πρόγραμμά του Ερνάντεθ άλλαξε με αποτέλεσμα να μεταβεί πρώτα στο νησί των Φαιάκων μέσω Αθηνών από την πρωτεύουσα της Καταλονίας και από εκεί στην Θεσσαλονίκη όπου δεν αποκλείεται την Δευτέρα κιόλας να κάνει την πρώτη του προπόνηση ως προπονητής του Άρη.



































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ