ΑΕΚ

Κιουμέντο ο αντι-Σκόκο, Μουλεμό στα μπακ!

Κιουμέντο ο αντι-Σκόκο, Μουλεμό στα μπακ!
Κιουμέντο

Πρώτοι στόχοι της Ένωσης από Ελβετία και Βέλγιο, οι Ντάβιντε Κιουμέντο και Λαντρί Μουλεμό αντίστοιχα (videos!)

Αν και τα πλέι οφ δεν έχουν ακόμα τελειώσει η ΑΕΚ δείχνει αν μη τι άλλο οργάνωση και προγραμματισμό, προχωρώντας στην εύρεση παικτών που θα καλύψουν τυχόν απώλειες στο ρόστερ, προκειμένου να είναι έτοιμη στην προετοιμασία με όλα της τα "όπλα" και να μην φτάσουμε πάλι τέλη Αυγούστου προκειμένου να έρθουν βασικοί ποδοσφαιριστές και να χαθεί ακόμα μια σεζόν στις... δικαιολογίες.
"Ντελ Πιέρο της Ελβετίας"


Πρώτο όνομα στη λίστα για τη θέση του επιτελικού χαφ, ο Ντάβιντε Κιουμέντο της Λουκέρνης. Ο 26χρονος Ελβετοιταλός, προέχεται από τα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους (2000-2004) και στη συνέχεια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την "Μεγάλη Κυρία" αλλά δεν κατάφερε να πάρει θέση στην πρώτη ομάδα και δόθηκε δανεικός κατά σειρά σε Σιένα (14 συμμετοχές), Λε Μαν (18 συμμετοχές) Γιανγκ Μπόις (17 συμμετοχές) με το συμβόλαιο του να τελειώνει και να υπογράφει το 2007 στην Λουκέρνη μέχρι σήμερα.

Στα χρόνια του στην Ελβετία ξεχώρισε για την άριστη τεχνική του κατάσταση και την οξυδέρκεια του με την μπάλα στα πόδια, κερδίζοντας το παρατσούκλι "Ντελ Πιέρο της Ελβετίας". Τον παίκτη παρακολούθησε ο Άρναρ Γκρέταρσον και φαίνεται πως έχει ξεχωρίσει στη λίστα που παρέδωσε στους Αδαμίδη-Μπάγεβιτς για τη θέση του αντι-Σκόκο (εφόσον πουληθεί).

Ο Κιουμέντο μένει ελεύθερος καθώς αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του έκανε η ομάδα του και αποτελεί πολύ καλή λύση, τουλάχιστον οικονομικά, καθώς το κασέ του δεν ξεπερνά τις 250-300 χιλ. ευρώ και δεν θα χρειαστούν χρήματα σε ομάδα.

Είναι διεθνής με την ελπίδων της Ελβετίας (11 συμμετοχές) και τώρα ο Χίτσφελντ τον κάλεσε στην προεπιλογή των Ελβετών διεθνών για το Μουντιάλ. Για την περίπτωση του έχουν ενδιαφερθεί η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Αλεμάνια Άαχεν και η Μόναχο 1860.

Ο Κονγολέζος Μουλεμό


Μια από τις θέσεις που πονάει η ΑΕΚ εδώ και χρόνια, είναι αυτή του αριστερού μπακ. Μια από τις λύσεις του Ισλανδού τεχνικού διευθυντή της Ένωσης, είναι αυτή του Λαντρί Μουλεμο της γνώριμης μας τη φετινή χρονιά, Σταντάρ Λιέγης. Ο 24χρονος αριστερός μπακ, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Σταντάρ και το κασέ του είναι στα ίδια επίπεδα με του Κιουμέντο.

Ο διεθνής (πολιτογραφημένος) Βέλγος, έχει φέτος 23 συμμετοχές εκ των οποίων τα 3 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον παίκτη μίλησε πρόσφατα ο Γκρέταρσον, στο ταξίδι του στο Βέλγιο.

Ο Μουλεμό που δεν αγωνίστηκε σε κανένα φετινό ματς με αντίπαλο τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ήταν διεθνής με την εθνική Νέων και την εθνική Ελπίδων του Βελγίου και μάλιστα έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

Κανελλόπουλος: "Ξανά σε χέρια απατεώνων η ΑΕΚ εάν..."


Επιστολή-παρέμβαση του Τάκη Κανελλόπουλου προς την εφημερίδα, "ΕΝΩΣΙΤΙΚΗ", με την οποία επαναφέρει το θέμα για τη λαϊκή βάση στον δικέφαλο, προβλέποντας πως αν δεν γίνει κάτι τέτοιο η ΑΕΚ σύντομα θα επιστρέψει σε χέρια απατεώνων. Φυσικά, δεν γίνεται καμία αναφορά στα χρέη της ΠΑΕ που ισοδυναμούν στο ποσοστό του και τα οποία θα μπορούσε να αποπληρώσει, όπως οι κύριοι Γκούμας- Χατζηιωάννου.

Απόσπασμα από την επιστολή:

"Είναι ολοφάνερο και λυπηρό ότι η ΑΕΚ διανύει αγωνιστικά ίσως την χειρότερη περίοδο στην ιστορία της. Χαρακτηριστικά, δεν έχουμε καμία ομάδα, σε κανένα άθλημα πάνω από την 4η θέση της βαθμολογίας. Πως θα γίνει να θυμηθούμε επιτέλους το όνομα μας; Είμαστε η μόνη ομάδα με το όνομα ΕΝΩΣΗ, και μόνο αυτό δεν είμαστε. Θα μου πείτε, και πως να ξαναγίνουμε Ένωση; Εδώ που έχουμε φτάσει, πιστεύω ότι δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μπορεί να μας ενώσει καθώς, όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με την ΑΕΚ έχουμε τραυματισμένη εικόνα. Η έλευση κάποιου αρχικά άφθαρτου αντιμετωπίζεται με περίσσια καχυποψία, καθιστώντας τον σύντομα «μια από τα ίδια.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα η ΑΕΚ να κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά ζητώντας την συμμετοχή της βάσης της, των φιλάθλων της. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ενώ θεωρητικά όλοι σχεδόν οι Ενωσίτες συμφωνούν με μια τέτοια εξέλιξη, λίγοι πιστεύουν ότι μπορεί να υλοποιηθεί. Η υλοποίηση απαιτεί έμπνευση, η οποία μπορεί να προέλθει μόνο από μια πολυσυλλεκτική ηγετική ομάδα ανθρώπων η οποία θα οδηγήσει την ΑΕΚ στην νέα εποχή. Η ηγετική αυτή ομάδα θα πρέπει να μελετήσει και να υλοποιήσει μεθαύριο μακροχρόνια λύση για την ΑΕΚ σε συνεργασία, και όχι σε αντιπαράθεση, με τις διοικήσεις των ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτεχνικής.

Είμαι δυστυχώς βέβαιος ότι το νοσηρό κλίμα που αποπνέει σήμερα η ΑΕΚ θα την ξαναοδηγήσει, αργά ή γρήγορα, σε χέρια απατεώνων. Η μοναδική πρωτοβουλία που μπορεί ν' αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη είναι η δημιουργία της «Ενωσίτικης Συμμετοχικότητας», μιας οργάνωσης βασισμένης στον ρεαλισμό και την δύναμη που μπορεί να επιφέρει η συμμετοχή των ΑΕΚτζήδων σε όλα τα επίπεδα".





Κιουμέντο προθέρμανση...



Κιουμέντο εν δράσει...



































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ