ΕΠΟ

Κλάτενμπεργκ: "Δίνουμε στη δημοσιότητα τα ηχητικά του VAR, κάτι που εκτιμά ο κόσμος"

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κατά την υπογραφή του ως ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ κατά την υπογραφή του ως ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ ΙΝΤΙΜΕ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ φιλοξενήθηκε στο Monday Night Club του BBC Radio 5 για να σχολιάσει τις αποφάσεις στο Τότεναμ - Λίβερπουλ και σημείωσε πως στην Ελλάδα ο ίδιος δίνει στη δημοσιότητα τα ηχητικά του VAR.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα (20/12) στο Monday Night Club στο BBC Radio 5 Live για να σχολιάσει τις αποφάσεις του Τίρνεϊ στο Τότεναμ - Λίβερπουλ και κυρίως τη μη αποβολή του Κέιν αλλά και την κόκκινη του Ρόμπερτσον.

Ο Άγγλος διαιτητής που υποστήριξε πως μεγαλύτερη ευθύνη είχε το VAR για τη μη αποβολή του διεθνή Άγγλου φορ στάθηκε στο γεγονός πως στην Ελλάδα οι διάλογοι του VAR βγαίνουν στη δημοσιότητα και αυτό είναι κάτι που εκτιμά ο κόσμος.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Στην Ελλάδα δίνουμε στη δημοσιότητα τα ηχητικά ντοκουμέντα της ενδοεπικοινωνίας του διαιτητή με τον VAR. Ο κόσμος το εκτιμά αυτό. Μπορεί να μη συμφωνούν πάντα, αλλά το εκτιμούν", συμπλήρωσε και καταλήγοντας επισήμανε: "Πιστεύω πως θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε τι λέγεται, μπορεί να μη συμφωνούμε, αλλά τουλάχιστον θα καταλαβαίναμε".

Όσο για την επίμαχη φάση στο Τότεναμ - Λίβερπουλ ο Κλάτενμπεργκ επανέλαβε όσα είχε πει και στη "Daily Maily": "Νομίζω ότι το τάκλιν του Κέιν είναι χειρότερο από του Ρόμπερτσον, το να ακούω ότι ο Ρόμπερτσον πρέπει να μην σηκώσει το πόδι του με τρομάζει, γιατί αν το κάνει αυτό δεν θα περπατήσει αυτά τα Χριστούγεννα".

Και συνέχισε λέγοντας: "Αν δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος για τον Κέιν, δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας. Νομίζω ότι εμείς, ως διαιτητές, μερικές φορές είμαστε ένοχοι που γνωρίζουμε τους νόμους του παιχνιδιού, αλλά δεν καταλαβαίνουμε το παιχνίδι".

Ο Κλάτενμπεργκ συμπλήρωσε: "Το VAR δεν μπορεί να το κάνει λάθος. Οι διαιτητές μπορούν, γιατί έχουν κλάσματα του δευτερολέπτου. Το VAR έχει όλες τις γωνίες, έχει όλη την αργή κίνηση, μπορεί να δει το σημείο επαφής. Αν λένε ότι πρέπει να έχει το πόδι στο έδαφος, που είναι καινούργιο για μένα, αντί για να είναι το πόδι του ψηλά, έδειχναν τα καρφιά, είναι απερίσκεπτο. Για μένα έχει θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του αντιπάλου.

Ο Ρόμπο είναι τυχερός σήμερα που εξακολουθεί να περπατάει. Πρέπει να καταλαβαίνουμε τους ποδοσφαιριστές περισσότερο γιατί δεν πρόκειται να αφήσει το πόδι του εκεί, γιατί να το κάνει; Δεν θα θέλει να σπάσει το πόδι του και να βάλει σε κίνδυνο την καριέρα του".

TAGS ΕΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΤΕΝΑΜ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ