ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Κληρώνει" για Νενέ

"Κληρώνει" για Νενέ
Νενέ

Ο Νενέ στο επίκεντρο της ερυθρόλευκης επικαιρότητας. Μέχρι τη Δευτέρα (6/8) η απάντηση της Θέλτα

Αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις μέχρι το βράδυ της Κυριακής (5/8), τότε σίγουρα το θέμα θα ξεκαθαρίσει για τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα (6/8), είτε θετικά είτε αρνητικά. Σύντομα, λοιπόν, ο σύλλογος της Γαλικίας αναμένεται να δώσει την οριστική του απάντηση στον πρωταθλητή Ελλάδας, που ως γνωστόν κατέθεσε και δεύτερη επίσημη πρόταση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την πρώτη άρνηση που εισέπραξε από τους Ισπανούς (σε προσφορά 4,7 εκατομμυρίων ευρώ), δείχνοντας πόσο πολύ θέλει να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον 26χρονο ποδοσφαιριστή.
Στο μεγάλο λιμάνι, η αισιοδοξία είναι διάχυτη, καθώς η επίσημη προσφορά των Πειραιωτών στη Θέλτα είναι εξαιρετική. Μπορεί να μην καλύπτει τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο συνεργασίας της ισπανικής ομάδας με τον Βραζιλιάνο αριστερό μέσο (έξι εκατομμύρια ευρώ), όμως, όπως και να το κάνουμε, η πρόταση του Ολυμπιακού (5,5 εκατομμύρια ευρώ) κρίνεται (και είναι) άκρως ικανοποιητική και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητη.

Στο σημείο όπου έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους, δύσκολα θα "χαλάσει" μία μετεγγραφή για 500.000 ευρώ, όπως υποστηρίζει την Κυριακή (5/8) και ο Τύπος της Γαλικίας, ο οποίος τονίζει πως η διαφορά που χωρίζει Ολυμπιακό και Θέλτα είναι μισό εκατομμύριο ευρώ.

Αν ο Ολυμπιακός "ανέβει" ακόμα περισσότερο και ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις των Ισπανών, τότε το θέμα θα έχει σίγουρα αίσιο τέλος όπως γίνεται αντιληπτό, όμως δεν αποκλείεται και με την υπάρχουσα προσφορά της πειραϊκής ομάδας να ολοκληρωθεί η σπουδαία μετεγγραφή.

Στα υπέρ της ομάδας του μεγάλου λιμανιού είναι και η πίεση που ασκεί ο ίδιος ο παίκτης στον πρόεδρο της Θέλτα, Μανουέλ Κάρλος Μουρίνιο, άσχετα αν ο Νενέ παρουσιάζεται... διπλωματικός στις δηλώσεις του, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Ο Άντερσον Λουΐς Ντε Καρβάλιο δεσμεύεται με συμβόλαιο (έως το καλοκαίρι του 2011) και δεν μπορεί να εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Το σίγουρο είναι, πάντως, πως ο Βραζιλιάνος αριστερός μέσος θέλει να "πιάσει" λιμάνι και είναι ικανοποιημένος από τα χρήματα που του προσφέρει ο σύλλογος του Πειραιά. Υπομονή, λοιπόν, λίγες ώρες...

Κάτι τελευταίο που ίσως παίξει σημαντικό ρόλο... Το Σάββατο (4/8), ο προπονητής της Θέλτα, Χρίστο Στόιτσκοφ, δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή της ισπανικής ομάδας τον Νενέ για τα φιλικά προετοιμασίας στην Πορτογαλία (Τσάβες), ύστερα από αίτημα του Βραζιλιάνου άσου, που θέλει να έχει άμεση επαφή για τις εξελίξεις γύρω από το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Χωρίς Γκαλέτι με Πανιώνιο

Τη Δευτέρα (6/8, 22:00, ΝΕΤ) είναι προγραμματισμένο το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού εντός συνόρων και το πέμπτο συνολικά, μετά τα τέσσερα τεστ προετοιμασίας στην Αυστρία. Στο πλαίσιο του τουρνουά που διοργανώνει ο πρωταθλητής Ελλάδας (με τη συμμετοχή του Πανιωνίου και της Οσασούνα), η ομάδα του Τάκη Λεμονή θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τον κόσμο να δίνει βροντερό "παρών" στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου, έστω κι αν βρισκόμαστε στο μήνα των διακοπών.

Τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ είναι πολλά και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ανυπομονούν να δουν από κοντά την καινούρια ομάδα που δημιουργείται. Πάντως, όσοι βρεθούν στις εξέδρες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Λουτσιάνο Μαρτίν Γκαλέτι, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα αγωνιστεί ούτε στο φιλικό παιχνίδι με την Οσασούνα την προσεχή Τετάρτη (8/8).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών (εκτός των Γκαλέτι και πιθανότατα Κοβάτσεβιτς), με την προσοχή να στρέφεται κυρίως στον Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος είναι το τελευταίο (μέχρι το επόμενο) μετεγγραφικό απόκτημα των πρωταθλητών Ελλάδας και ο κόσμος ανυπομονεί να δει το "λύκο" αγωνιζόμενο με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.

*Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν την Κυριακή (5/8) στις 19:00. Ο Τοροσίδης προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα, ενώ ο Γκαλέτι ακολούθησε πρόγραμμα που περιελάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γήπεδο και το γυμναστήριο. Από την προπόνηση απουσίασε με άδεια ο Κοβάτσεβιτς προκειμένου να τακτοποιήσει κάποια έγγραφα που χρειάζονται για την άδεια εργασίας στη χώρα μας. Ο Σέρβος επιθετικός, εκτός απροόπτου, θα απουσιάσει από το φιλικό ματς με τον Πανιώνιο. Τη Δευτέρα (6/8), οι ερυθρόλευκοι θα συγκεντρωθούν στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη στις 19:00 και ακολούθως θα αναχωρήσουν για το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου στις 22:00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της αναμέτρησης με τους Νεοσμυρνιώτες.
















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ