CHAMPIONS LEAGUE

Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μαθαίνουν σήμερα (16/12) τους αντιπάλους τους στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους.

Η ώρα της κλήρωσης έφθασε για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ. Στη 13:00, στη Νιόν της Ελβετίας, ο Ολυμπιακός θα μπει στην κληρωτίδα για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία ώρα αργότερα ο ΠΑΟΚ θα γνωρίζει τον αντίπαλο του στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και το ζευγάρι με τον νικητή του οποίου θα παίξουν στους "16" εφόσον προκριθούν.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται στο γκρουπ των αδυνάτων και δεν μπορούν να κληρωθούν με τις ομάδες που ήταν μαζί στον όμιλο (με την Παρί ο Ολυμπιακός και με την Άλκμααρ ο ΠΑΟΚ). Τα πρώτα παιχνίδια των διπλών αναμετρήσεων θα γίνουν στις έδρες των ελληνικών ομάδων.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 18/19 και 25/26 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 11/12 και 18/19 Μαρτίου. Στο Γιουρόπα Λιγκ οι πρώτοι αγώνες και οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 20 και 27 Φεβρουαρίου 2014.

Η ευρωπαϊκή πορεία των δύο ομάδων θεωρείται ήδη επιτυχημένη ενώ ο "δικέφαλος" αν ήταν λίγο περισσότερο προσεχτικός θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει αρκετά στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

O Oλυμπιακός βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και θα αντιμετωπίσει μία από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Ολυμπιακός θα παίξει στην φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "ερυθρόλευκοι" μόνο με την Μπαρτσελόνα δεν έχουν παίξει ποτέ σε επίσημο παιχνίδι, παρά μόνο φιλικό το 1962.

Στα πηγαδάκια των παικτών του Ολυμπιακού το όνομα της Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει "παίξει" αρκετά. Η φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα περισσότερο για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι η μοναδική ομάδα από τους υποψήφιους αντιπάλους, που την έχει αποκλείσει ο Ολυμπιακός και δη τόσο πρόσφατα.

Για την έτερη γερμανική ομάδα την Μπάγερν Μονάχου και τις ισπανικές ομάδες θεωρούνται απρόσιτες, όπως άλλωστε είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του Μίτσελ. Ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" θα ήθελε να αποφύγει την Μπάγερν αλλά και μία από τις Ρεάλ, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα.

Απομένει η Μάντσεστερ που φέτος μετά την αποχώρηση του Φέργκιουσον έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Η Μάντσεστερ είναι η μόνη αντίπαλος που έχει παίξει δύο φορές ο Ολυμπιακός στην φάση των ομίλων και έχει χάσει και στα τέσσερα ματς ενώ στο "Ολντ Τράφορντ" έχει παθητικό 7-0.

Η Τσέλσι του Μουρίνιο, ομάδα με ταλέντο και λύσεις μάχεται για το αγγλικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είχε κληρωθεί μαζί της το 2008 στην φάση των "16" φέρνοντας 0-0 στο Φάληρο και 3-0 στο Λονδίνο. Ο Ολυμπιακός στην Αγγλία έχει 11 ήττες σε ισάριθμα ματς.

Οι πιθανότητες κλήρωσης του Ολυμπιακού ανά αντίπαλο είναι: Μπάγερν(17,3%), Ντόρτμουντ(17,3), Μάντσεστερ Γ.(17,3), Τσέλσι(17,3), Ρεάλ(10,26), Ατλέτικο(10,26), Μπαρτσελόνα(10,26). Ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει στο "Ντα Λουζ" στη Λισαβώνα στις 24 Μαϊου.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Αν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει την Αλκμάαρ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων θα είχε περισσότερες πιθανότητες για μια πιο βατή κλήρωση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι οι: Φιορεντίνα, Τότεναμ, Βαλένθια, Ρούμπιν Καζάν, Σεβίλλη, Λιόν, Νάπολι, Μπενφίκα, Σαχτάρ, Τραμπζόνσπορ, Λουντογκόρετς, Σάλτσμπουργκ, Άιντραχτ, Γκεντ και Βασιλεία

Σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι να μην δεχτεί γκολ στην έδρα του καθώς δέχεται συνέχεια γκολ στην Τούμπα μετά το 0-0 με την Τότεναμ στη φάση των ομίλων την σεζόν 2011-12. Ανάμεσα στις πιθανές αντιπάλους είναι και η Μπενφίκα που έπαιξε ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τετράδα των ομάδων που συμμετείχαν στο Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζουν στο Γιουρόπα δείχνει απρόσιτη. Η Νάπολι αποκλείστηκε με 12 βαθμούς στον όμιλο της με αντιπάλους τις Άρσεναλ, Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ. Η Μπενφίκα έμεινε έξω στην ισοβαθμία από τον Ολυμπιακό έχοντας 10 βαθμούς. Η Σαχτάρ, με πολλούς βραζιλιάνους, έχει πάντα μεγάλη δυναμική ενώ η Βασιλεία κατάφερε να κερδίσει δύο φορές την Τσέλσι.

Από τις υπόλοιπες αντιπάλους η Βαλένθια και η Λιόν έχουν χάσει την λάμψη τους αλλά παραμένουν ομάδες που δεν είναι στις επιθυμητές για τον ΠΑΟΚ. Η Σεβίλλη που είναι ιδιαίτερα ασταθής και οι πάντα επικίνδυνες Ρουμπίν Καζάν, Τραμπνζόνσπορ, η φιλόδοξη Σάλτσμπουργκ που σημείωσε έξι νίκες στον όμιλο της, η γερμανική Άιντραχτ και η βελγική Γκενκ. Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί στις 14 Μαϊου στην "Αρένα" της Γιουβέντους στο Τορίνο.

Τέλος, καμία ελληνική ομάδα δεν έχει προκριθεί στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τελευταία φορά ήταν την σεζόν 2002-03 όταν έφθασε στους "8" του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστηκε από την Πόρτο του Μουρίνιο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ