PREMIER LEAGUE

Kληρώνει για τελικό στο FA Cup

Kληρώνει για τελικό στο FA Cup
_42360613_gilberto416

Μάχη για την 4η θέση ανάμεσα σε Άρσεναλ και Μπόλτον αλλά και τα ημιτελικά του FA Cup στην Αγγλία το διήμερο

Tα φώτα το Σαββατοκύριακο πέφτουν στους δυο μεγάλους ημιτελικούς του FA Cup που θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες και θα κρίνουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού. Στο Βίλλα Παρκ η Γουότφορντ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στο Όλντ Τράφορντ η Μπλάκμπερν περιμένει την Τσέλσι τη στιγμή που υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουμε τη φετινή σεζόν μάρτυρες μιας πολύ σπάνιας συγκυρίας.
Αν τα φαβορί επιβεβαιώσουν στα τερέν τους τίτλους τους, τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε μέσα σε 14 μέρες τρεις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θα κρίνουν τρεις τίτλους. Στις 9 Μαϊου είναι προγραμματισμένο για την Premier League, το μεγάλο ματς στο Στάμφορντ Μπριτζ που ίσως κρίνει τον πρωταθλητή, στις 19 του ίδιου μήνα θα έχουμε τον τελικό του FA Cup, ενώ την Τετάρτη στις 23 θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στην Αθήνα.

Το ενδεχόμενο να έχουμε τρεις τιτανομαχίες ανάμεσα σε Μουρίνιο και Φέργκιουσον για το τρέμπλ, κάθε άλλο παρά μακρινό είναι λοιπόν, με την αρχή πάντως για να πλησιάσουμε σε αυτή τη μοναδική συγκυρία να γίνεται τις αμέσως επόμενες μέρες με τα ημιτελικά του FA Cup που θα δώσουν τα εισιτήρια για τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Προορισμός Γουέμπλεϊ

Η σταχτοπούτα της Premiership που ουσιαστικά έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία όντας κολλημένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας θα προσπαθήσει για το θαύμα κόντρα στους μπέμπηδες με φόντο τον μεγάλο τελικό. Η Γουότφορντ έχει μοναδική ευκαιρία να κάνει την υπέρβαση στο Βίλλα Παρκ κόντρα στη Γιουνάιτεντ και όσο κι αν τα προγνωστικά είναι εναντίων της το κύπελλο έχει υπάρξει ιστορικά πεδίο μεγάλων εκπλήξεων με την ελπίδα να συντροφεύει πάντα τα αουτσάιντερ.

Οι σφήκες προέρχονται από το θρίαμβο 4-2 κόντρα στην Πόρτσμουθ στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ τη Δευτέρα του Πάσχα, ο Μπούθροϊντ δεν αντιμετωπίζει προβληματα απουσιών πλην του γνωστού που αφορά τον Μάρλον Κίνγκ και η ομάδα θα παλέψει για το θαύμα κόντρα στους κόκκινους διαβόλους. Η Γιουνάιτεντ από την άλλη προέρχεται από μια ονειρώδη βραδιά στο Όλντ Τράφορντ, συντρίβοντας τη Ρόμα με το εξωπραγματικό 7-1 και σφραγίζοντας με εμφατικό τρόπο το εισιτήριό της για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Φέργκιουσον απέδωσε διαστημικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται γερά μέσα σε όλους τους φετινούς της στόχους και παρά τα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει το τεχνικός της με τελευταίο θύμα τον Φέρντιναρντ που δίνεται αμφίβολος είναι το μεγάλο φαβορί για μια θέση στον τελικό.

Στον άλλο ημιτελικό η Μπλάκμπερν που έχει κάνει φέτος ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν μια πολύ καλή χρονιά αντιμετωπίζει στο ουδέτερ Όλντ Τράφορντ την Τσέλσι στο ματς της χρονιάς για τον Χιούζ και τους παίκτες του. Τα ρόδα μετά τις τελευταίες αποτυχίες στο πρωτάθλημα επικεντρώνονται στο FA Cup που είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχουν ευρωπαϊκή έξοδο και θα προσπαθήσουν να αφήσουν εκτός την Τσέλσι του Μουρίνιο εκμεταλλευόμενα και την κούραση των μπλε από το ταξίδι και την κοπιαστική πρόκριση στο Μεστάγια κόντρα στη Βαλένθια για το Champions League.

O special one των μπλε από την άλλη βλέπει την Τσέλσι να διεκδικεί όπως και η Γιουνάιτεντ όλα τα τρόπαια που απομένουν, είδε τις απουσίες της ομάδας να μειώνονται με την επιστροφή των Τέρι και Τζο Κόουλ και ταξιδεύει στο Όλντ Τράφορντ με στόχο τη νίκη πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Ντέρμπι για την τέταρτη θέση

Πολύ σημαντικά ματς υπάρχουν το διήμερο και για την Premier League με μεγάλες μάχες τόσο για τις προνομιούχες θέσεις που εξασφαλίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο όσο και στην ουρά. Η Άρσεναλ μετά τις τελευταίες της γκέλες στην Premiership όχι μόνο μοιάζει να έχει οριστικά χάσει κάθε πιθανότητα να πιάσει ττη Λίβερπουλ στην τρίτη θέση, αλλά έχει αρχίσει να νοιώθει καυτή την ανάσα της Μπόλτον που απειλεί να της πάρει την τέταρτη θέση που εξασφαλίζει έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Οι κανονιέρηδες βρίσκονται στους 56 βαθμούς και έχουν ένα ματς λιγότερο από τους τρότερς, όμως με τις δυο ομάδες να αναμετρώνται το Σάββατο το μεσημέρι στο Emirates ενδεχόμενη αποτυχία θα φέρει την ομάδα του Αλαρντάις σε πολυ δύσκολη θέση. Ο Αλσατός τεχνικός συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα απουσιών με τη γραμμή κρούσης της ομάδας να στερείται εδώ και καιρό τους Ανρί και Φαν Πέρσι και την Άρσεναλ να μην έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στα δυο τελευταία της ματς, ενώ παράλληλα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης για τέσσερις σερί αγώνες.

Αυτή του Αλαρντάις από την άλλη διατηρεί ένα μίνι αήττητο τριών αγωνιστικών προερχόμενη από την ισοπαλία στο Ρίμποκ κόντρα στην Έβερτον και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική πτώση των κανονιέρηδων για να πάρει αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στη μάχη της Ευρώπης αν όχι για την τέταρτη θέση έστω για την πέμπτη και την έξοδο στο κύπελλο UEFA. Πάντως τόσο η ασταθής ανασταλτική λειτουργία των τρότερς στα τελευταία ματς όσο και η παράδοση που την θέλει να έχει κερδίσει τελευταία φορά την Άρσεναλ εκτός έδρας το 1962 δεν αφήνουν και τόσα περιθώρια αισιοδοξίας στους τρότερς.

Do or die για σφυριά και λεπίδες

Το ματς της χρονιάς για τις δυο αντιπάλους θεωρείται αυτό του Σαββάτου στο Μπράμαλ Λέιν ανάμεσα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τη Γουέστ Χαμ, αφού το αποτέλεσμα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες τους για παραμονή στην Premiership. Οι λεπίδες προέρχονται από πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη και βρίσκονται πλέον εντός της επικίνδυνης ζώνης με 31 βαθμούς με τα περιθώρια να έχουν στενέψει απελπιστικά για τον Γουόρνοκ και τους παίκτες του.

Η απουσία του αρχισκόρερ της ομάδας του Σέφιλντ, Χαλς έχει κοστίσει πολύ, οι λεπίδες δυσκολεύονται χαρακτηριστικά να αποδώσουν καλά σε όλες τις τελευταίες τους αναμετρήσεις και κόντρα στη φορμαρισμένη τελευταία Γουέστ Χαμ τα πράγματα θα ναι πολύ δύσκολα. Η ομάδα του Κέρμπισλι με το ντεμαράζ των τελευταίων αγωνιστικών έδειξε πως δεν είναι ξεγραμμένη και πλέον δικαιούται να ελπίζει πως θα καταφέρει αυτό που έμοιαζε αδύνατο πριν μερικές αγωνιστικές.

Για να φτάσουν πάντως τα σφυριά στο να ελπίζουν στη σωτηρία χρειάστηκε να κάνουν τρεις σερί νίκες με την τελευταία να έρχεται με απίστευτο τρόπο και μεγάλες δόσεις τύχης στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ. Σε εκείνο το ματς ευτύχησε να σκοράρει με τον Ζαμόρα σε μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησε και να αντέξει σε ασφυκτική πίεση με τους κανονιέρηδες να χάνουν σωρεία ευκαιριων, με τη μπάλα όμως να μην καταλήγει με κανένα τρόπο στα δίχτυα της.

Από τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ξεχωρίζουν αυτό της Κυριακής στο Γκούντισον Πάρκ με την Έβερτον να προέρχεται από αήττητο έξι αγωνιστικών και να παραμένει σε τροχιά Ευρώπης και την Τσάρλτον να μετρά τον ίδιο αριθμό αγώνων χωρίς ήττα καταφέρνοντας έτσι μετά απο καιρό να βγει έστω και οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης. Το ενδιαφέρον και το κίνητρο είναι τεράστιο για τις δυο μονομάχους που παρά τις σημαντικές τους απουσίες έχουν αμφότεροι καταφέρει ένα εξαιρετικό ντεμαράζ στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Η Φούλαμ μετά το ντεμαράζ κακών αποτελεσμάτων και την αλλαγή στον πάγκο με τον Κόλεμαν να δίνει τη θέση του στον Λόρι Σάντεζ που είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Β. Ιρλανδίας θα χρειαστεί να πάρει κάτι από το ματς στο Ματζέσκι κόντρα στη Ρέντινγκ για να μη μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες απέχοντας μόλις τέσσερις πλέον βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Σε αντίστοιχη κατάσταση και η Γουίγκαν που έχει αέρα μόλις τριών βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού και υποδέχεται σε ένα πολύ δύσκολο ματς στο JJB την κουρασμένη και απογοητευμένη Τότεναμ που την Πέμπτη το βράδυ αποκλείστηκε από την κάτοχο του τροπαίου UEFA και έμεινε πλέον εκτός στόχων για τη φετινή σεζόν.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της Premier League και των ημιτελικών του FA Cup έχει ως εξής:

Σάββατο 14/4 17:00

Άρσεναλ-Μπόλτον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ
Πόρτσμουθ-Νιούκαστλ
Ρέντινγκ-Φούλαμ
Μίντλεσμπρο-Άστον Βίλλα
Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ημιτελικός FA Cup 19:30 Βίλλα Πάρκ)

Kυριακή 15/4
Γουίγκαν-Τότεναμ (15:30)
Έβερτον-Τσάρλτον (17:00)
Mπλάκμπερν-Τσέλσι (Ημιτελικός FA Cup 18:00 Όλντ Τράφορντ)













































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ