CHAMPIONS LEAGUE

Κλήρωση νέου Champions League, Γιουβέντους: Οι αντίπαλοι της "γηραίας κυρίας" στη League Phase

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με τη φανέλα της Γιουβέντους
Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με τη φανέλα της Γιουβέντους © 2024 GREGORIO BORGIA / AP IMAGES

Οι αντίπαλοι της Γιουβέντους στη League Phase του UEFA Champions League.

Η νέα μορφή του UEFA Champions League διαμορφώθηκε και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης (29/8), με τη σύσταση της League Phase.

Κάθε ομάδα έμαθε τους οκτώ διαφορετικούς αντιπάλους της, τους οποίους και θα αντιμετωπίσει σε οκτώ αναμετρήσεις από τις 17-19 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2025. Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει τις Μάντσεστερ Σίτι (εντός), Λειψία (εκτός), Μπενφίκα (εντός), Μπριζ (εκτός), Αϊντχόφεν (εντός), Λιλ (εκτός), Στουτγκάρδη (εντός) και Άστον Βίλα (εκτός).

Το νέο σύστημα διεξαγωγής

Το νέο Champions League έχει αλλάξει σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Πλέον συμμετέχουν σε αυτό 36 ομάδες αντί για 32. Οι ομάδες δεν θα μοιράζονται σε ομίλους, αλλά θα σχηματίζουν μια ενιαία βαθμολογία όλες μαζί. Κάθε ομάδα θα παίξει κόντρα σε οκτώ ομάδες, δίνοντας συνολικά οκτώ παιχνίδια, τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός έδρας.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 8η θέση θα μπουν απευθείας στους 16. Οι ομάδες των θέσεων 9 έως 24 θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες playoffs.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνονται στις έδρες των ομάδων 17-24 και οι ρεβάνς στις έδρες των ομάδων 9-16. Οι τελευταίες 12 ομάδες δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη.

Στη δομή του το φορμάτ έχει απλά την προσθήκη των αγώνων playoffs για τους "16' που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος. Ωστόσο το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η κάθε ομάδα στα νοκ-άουτ καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση που θα καταλάβει στο League Phase.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ