CHAMPIONS LEAGUE

Κλήρωση νέου Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των Γάλλων στη League Phase

PSG's Ousmane Dembele during the Champions League semifinal second leg soccer match between Paris Saint-Germain and Borussia Dortmund at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Tuesday, May 7, 2024. (AP Photo/Lewis Joly)
PSG's Ousmane Dembele AP

Οι αντίπαλοι της Παρί Σεν Ζερμέν στη League Phase του UEFA Champions League.

Η νέα μορφή του UEFA Champions League διαμορφώθηκε και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης (29/8), με τη σύσταση της League Phase.

Κάθε ομάδα έμαθε τους οκτώ διαφορετικούς αντιπάλους της, τους οποίους και θα αντιμετωπίσει σε οκτώ αναμετρήσεις από τις 17-19 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2025. Η Παρί Σεν Ζερμέν θα αντιμετωπίσει τις Σίτι, Μπάγερν, Ατλέτικο, Άρσεναλ, Αϊντχόφεν, Σάλτσμπουργκ, Ζιρόνα, Στουτγκάρδη.

Εντός έδρας θα αντιμετωπίσει τις Σίτι, Ατλέτικο, Αϊντχόφεν, Ζιρόνα. Εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει τις Μπάγερν, Άρσεναλ, Σάλτσμπουργκ και Στουτγκάρδη.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής

  • Πλέον συμμετέχουν σε αυτό 36 ομάδες αντί για 32. Οι ομάδες δεν θα μοιράζονται σε ομίλους, αλλά θα σχηματίζουν μια ενιαία βαθμολογία όλες μαζί.
  • Κάθε ομάδα θα παίξει κόντρα σε οκτώ ομάδες, δίνοντας συνολικά οκτώ παιχνίδια, τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός έδρας.
  • Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η μέχρι και την 8η θέση θα μπουν απευθείας στους 16
  • Οι ομάδες των θέσεων 9 έως 24 θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες playoffs. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνονται στις έδρες των ομάδων 17-24 και οι ρεβάνς στις έδρες των ομάδων 9-16.
  • Οι τελευταίες 12 ομάδες δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη.
  • Το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η κάθε ομάδα στα νοκ-άουτ καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση που θα καταλάβει στο League Phase.
Κλήρωση νέου Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των Γάλλων στη League Phase
Η μορφή των νοκ-άουτ σε Champions League, Europa League και Conference League UEFA
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ