ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Αδύνατο να βγούμε στο Champions League, τρώμε γκολ από χοντρά λάθη"

Ο Γιούργκεν Κλοπ δίνει συνέντευξη στον Λόταρ Ματέους για λογαριασμό της Bild
Ο Γιούργκεν Κλοπ δίνει συνέντευξη στον Λόταρ Ματέους για λογαριασμό της Bild YOUTUBE

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στον Λόταρ Ματέους πως είναι πάρα πολύ δύσκολο για την Λίβερπουλ να βγει στο νέο Champions League μέσω πρωταθλήματος, ωστόσο ξεκαθάρισε πως απολαμβάνει την πλήρη στήριξη της διοίκησης.

Η Λίβερπουλ μπήκε στην αφετηρία της φετινής σεζόν με όνειρα και προσδοκίες για την υπεράσπιση του τίτλου της μετά από την επιστροφή στην κορυφή της Premier League έπειτα από 30 χρόνια αναμονής, όμως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της είδε τα κύματα να την... καταπίνουν.

Οι απανωτοί τραυματισμοί βασικών παικτών της είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθεί μέσα σε μία τέλεια καταιγίδα από την οποία δεν μπόρεσε ποτέ να βγει και τώρα παλεύει με όχι και τόσο πολλές πιθανότητες για έξοδο στο Champions League μέσω της 4ης θέσης.

Ωστόσο, με τις Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λέστερ να έχουν ξεφύγει και την Τσέλσι να δείχνει ανεβασμένη, η Λίβερπουλ είναι το αουτσάιντερ για την έξοδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μέσω της 4ης θέσης και ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει πρόβλημα να το ομολογήσει.

"Μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα αλλά από το πρωτάθλημα είναι σχεδόν αδύνατο να πάρουμε το εισιτήριο για το Champions League με τη θέση που είμαστε τώρα", τόνισε ορθά κοφτά ο τεχνικός των κόκκινων μιλώντας στον Λόταρ Ματέους για λογαριασμό της "Bild", για να συνεχίσει:

"Στην Τότεναμ άρχισε να παίζει τώρα ο Γκάρεθ Μπέιλ και είναι και εκείνοι υποψήφιοι. Σίτι και Γιουνάιτεντ είναι πολύ μακριά ενώ είναι σε άνοδο η Τσέλσι.

Θα είναι πολύ δύσκολο να βγούμε στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος. Επίσης, δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις το Champions League σε μία χρονιά που έχεις χτυπηθεί με τόσους μεγάλους τραυματισμούς που έχουμε εμείς, το γνωρίζεις αυτό Λόταρ".

Επιπλέον, ο Γερμανός αναφέρθηκε στην έλλειψη αποτελεσματικότητας που βασανίζει φέτος την ομάδα του και που έχει παίξει ρόλο σε πολλά άσχημα αποτελέσματά της, μεταξύ των οποίων και στις έξι διαδοχικές εντός έδρας ήττες που μετράει στην Premier League στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της στο -άλλοτε απόρθητο φρούριό της- Άνφιλντ.

"Οι αντίπαλοί μας δεν χρειάζονται συνήθως πολλές ευκαιρίες εναντίον μας επειδή κάνουμε μεγάλα λάθη, τρελά λάθη, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και χονδροειδή.

Από την άλλη πλευρά, δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, στον πίνακα των "expected goals" είμαστε ακόμα δεύτεροι πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, αλλά πολύ πίσω σε σύγκριση με την Σίτι σε αυτά που πετυχαίνουμε. Αυτό το πρόβλημα υφίσταται από την αρχή της σεζόν μέχρι τώρα".

Επιπλέον, ο Κλοπ μίλησε για τις μεγάλες οικονομικές απώλειες που φέρνει στους συλλόγους η απουσία από το Champions League, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι έχει την απόλυτη στήριξη των ανθρώπων του συλλόγου καθώς υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ.

"Είμαι σίγουρος πως οποιαδήποτε ομάδα δεν μπορέσει να βγει στο Champions League και το έχει ως στόχο, θα υπάρχει αμφισβήτηση για τον προπονητή. Αυτό είναι λογικό, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, επιχείρηση.

Θα το αποδεχόμουν αμέσως, αλλά είναι διαφορετικά τα πράγματα εδώ, στην Λίβερπουλ. Οι ιδιοκτήτες μας, ο αθλητικός διευθυντής, ακόμα και οι παίκτες: ουδείς αμφισβητεί κάποιον άλλον εδώ. Έχουμε αποδεχτεί την κατάσταση για τους εαυτούς μας και συνεχίζουμε να παλεύουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Youtube

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ