ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κόκκαλης: "Θα κάνουμε αυτό που πρέπει..."

Κόκκαλης: "Θα κάνουμε αυτό που πρέπει..."
Λουα Λουα

Καθησυχαστικός για τις μεταγραφές ο Σ. Κόκκαλης. "Θα κάνω ό,τι πρέπει". Στην Αλ Αράμπι ο Λούα Λούα

Ο μεγαλομέτοχος των νταμπλούχων Ελλάδας μετά την έξοδό του από το χώρο όπου γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Ολυμπιακού, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά για την μεταγραφική ενίσχυση τονίζοντας πως όσα ακούγονται είναι θέμα δημιουργίας ενθουσιασμού.
"Αυτό που πρέπει θα το κάνουμε. Αυτή την στιγμή λέγονται πολλά, ακούγονται πολλά, είναι θέμα δημιουργίας κάποιων εντυπώσεων. Το πρωτάθλημα, όμως, θα παιχθεί από τέλη Αυγούστου και τότε θα δούμε ποιος θα είναι καλύτερος και ποιος θα το πάρει. Και ο καλύτερος θα το πάρει", δήλωσε χαρακτηριστικα το "αφεντικό" των Πειραιωτών.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μετά την απάντηση του χαμογέλασε και ερωτηθείς για τον αν το χαμόγελο κρύβει κάτι, απάντησε: "Τι να κρύβει; κρύβει αισιοδοξία. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται, εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε για τον Ολυμπιακό θα το κάνουμε..."



Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Σ. Κόκκαλης τόνισε: "Είμαι άκρως ικανοποιημένος από τον κ. Βαλβέρδε. Νομίζω αυτήν την στιγμή ότι στα 15 χρόνια που είμαι Πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο πράγματι βλέπω ότι έχει μία σκέψη, έχει ένα πρόγραμμα. Είναι επαγγελματίας, προέρχεται από ένα μεγάλο πρωτάθλημα κι αυτό μετράει πάρα πολύ..."

Αναφορικά με την πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού, υπογράμμισε: "Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Ο Παναθηναϊκός έκανε μία κίνηση, αυτήν την στιγμή ενισχύθηκε οικονομικά, από 'κει και πέρα θα δείξει πως θα λειτουργήσει αυτό το μοντέλο, αλλά συνολικά είναι μια θετική κίνηση".



Σ' ότι αφορά τις εκλογές στον Ερασιτέχνη, ο μεγαλομέτοχος των ερυθρολεύκων είπε: "Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι η ιστορία του Ολυμπιακού. Νομίζω ότι αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται μια ανανέωση. Θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση και να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο, διότι εδώ και τόσα χρόνια έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. και θα συνεχίσει, να είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ.

Οι νέοι που θα μπουν τώρα ελπίζω να δώσουν μια καινούργια ώθηση στην προσπάθεια που ξεκίνησα εγώ με τα μέλη, διότι τα μέλη και ο κόσμος είναι η μεγάλη δύναμή του Ολυμπιακού και αυτό πρέπει να εκφραστεί πραγματικά μέσα από την συμμετοχή του στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Αλλωστε τα χρήματα που δίνονται από τα μέλη είναι για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, ο οποίος πρέπει να αναπτύξει όλα τα τμήματα, σχολές και να έχει γενικότερα μία κοινωνική παρουσία. Οι επαγγελματικές ομάδες είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα."





Ο Σωκράτης Κόκκαλης έδωσε και μια συμβουλή στον νέο πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Πέτρο Κόκκαλη: " Η συμβουλή μου είναι ότι θα πρέπει όλοι να συνεχίσουν την καλή πορεία των τμημάτων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, γιατί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει μεγάλες επιτυχίες, όπως για παράδειγμα στο στίβο, στο πόλο, στην κολύμβηση. Ο Ερασιτέχνης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πρέπει να διευρύνει την παρουσία του, γιατί ουσιαστικά αυτός είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Όλα τα άλλα ξεκινούν από εκεί".



Ερωτηθεις για τον αν χρειάζεται μεγαλύτερη συμμετοχή και πιο ενεργά μέλη και αν μπορεί κάποια στιγμή να γίνει μια γενική συνέλευση, για την οποία θα χρειαστεί να ανοίξει το Καραϊσκάκη, με όλα τα μέλη παρόντα, όπως συμβαίνει στην Μπαρτσελόνα, ο πρόεδρος των νταμπλούχων Ελλάδας τόνισε: "Κοιτάξτε, εγώ θα στηρίξω κάθε προσπάθεια που θα γίνει για τα μέλη του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Από 'κει και πέρα νομίζω ότι άνθρωποι που θα ασχοληθούν τώρα με τον Ερασιτέχνη, θα πρέπει να δουν τι πρέπει να γίνει για να έχουμε μια πολυπληθή παρουσία".

Στην Αλ Αραμπί ο Λούα Λούα

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί και τυπικά ο Τρεζόν Λομάνα Λούα Λούα καθώς συμφώνησε με την Αλ Αράμπι.

Ο Κονγκολέζος επιθετικός παρά την επιθυμία του να παραμείνει στον Πειραιά, πήρε την απόφαση και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα του Κατάρ.

Άλλωστε οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν κάνει γνωστό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στον 27χρονο άσο, πως δεν τον υπολογίζουν για την νέα χρονιά και έτσι το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο από τους Άραβες ήταν η καλύτερη λύση για τον παίκτη.

Με την ερυθρολεύκη φανέλα ο Κονγκολέζος επιθετικός πέτυχε έξι τέρματα σε 30 συμμετοχές σ' όλες τις διοργανώσεις, με κορυφαία στιγμή για τον ίδιο, το εξαιρετικής ομορφιάς γκολ με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, όπου οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 4-0.

Ο 27χρονος φορ που αγαπήθηκε και αγάπησε τον κόσμο του Ολυμπιακού θα μεταβεί στην Τουρκία στα τέλη Ιουλίου προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία της Αλ Αραμπί.

Φιλικό με την Αλ Χιλάλ


Ένα ακομά φιλικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την νέα σεζόν έκλεισε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στις 19 Αυγούστο στο στάδιο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Σαουδαραβική ομάδα Αλ Χιλάλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ώρα διεξαγωγής του αγώνα θα καθοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πέταξαν για Ολλανδία. Πρώτο τεστ με Έμεν

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει στη διάθεση του τους Έλληνες διεθνείς που είχαν πάρει άδεια μετά τη συμμετοχή τους στα τελικά του Euro 2008 όπως και τον Ζεβλάκοφ. Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής ο Κώστας Μενδρινός εξέφρασε την πίστη του ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή.

" Σαφώς και θα είναι πιο δύσκολο το δεύτερο μέρος της προετοιμασίας. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ και εκτιμώ ότι θα είμαστε. Είναι πολύ θετικό που επέστρεψαν οι διεθνείς, γιατί έτσι θα δουλέψουμε όλοι μαζί και απόλυτα συγκεντρωμένοι. Οσον αφορά στο ποιόν θα ήθελα για αντίπαλο στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ, δεν έχω κάποια προτίμηση", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας, Πάβελ Κόβατς εξάλλου μίλησε για τον ανταγωνισμό που θα υπάρξει για μία θέση κάτω από τα δοκάρια, λέγοντας:"Με την παρουσία του Νικοπολίδη, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Τώρα πάμε για την προετοιμασία, όπου πρέπει να δουλέψουμε σκληρά".

Ο Γιώργος Κατσικογιάννης εξάλλου παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι συμμετέχει στην προετοιμασία." Είμαι χαρούμενος που με κάλεσε ο προπονητής μου και στην Ολλανδία. Θέλω να δουλέψω πολύ και να αγωνιστώ σε όλα τα φιλικά. Τώρα που γύρισαν οι διεθνείς θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή", τόνισε πιο χαρακτηριστικά.

Στην αποστολή που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετέχουν οι Αντζας, Μπελούτσι, Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Κόβατς, Κοβάτσεβιτς, Λεντέσμα, Μενδρινός, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Νικλητσιώτης, Παναγόπουλος, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Σίσιτς, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ και Αλόνσο.

Στην Ολλανδία o Oλυμπιακός θα δώσει τρεις φιλικούς αγώνες και πιό συγκεκριμένα στις 19 Ιουλίου με την Έμεν (19:00), στις 23 με τη Γκρόνιγκεν (20:00) και στις 26 με την Τβέντε (16:00).

Προπονήθηκε κανονικά ο Μπελούτσι

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής την πρώτη τους προπόνηση στο Έρμελο της Ολλανδίας. Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Μπελούτσι ενώ ο Λεντέσμα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο. Ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο έκανε ο Μήτρογλου.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα προπονηθούν το πρωί του Σαββάτου στις 10.00 (τοπική ώρα) και το απόγευμα στις 18:30 (τοπική ώρα και μετάδοση από την ΕΤ1 ) θα αντιμετωπίσουν στο πρώτο τους φιλικό επί ολλανδικού εδάφους την 'Εμεν, ομάδα δεύτερης κατηγορίας του πρωταθλήματος.

Σενάρια για Σεβαντόν

Για ενδιαφερόν του Ολυμπιακού για τον Χαβιέ Σεβαντόν κάνει λόγο δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας "A Bola".

Οι ερυθρόλευκοι που βρίσκονται στην αναζήτηση δύο επιθετικών μετά την αποχώρηση του Νούνιες και του Λούα Λούα, έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο τον Ουρουγουανό επιθετικό της Σεβίλλης, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Οι πορτογάλοι κάνουν λόγο για επαφές των νταμπλούχων Ελλάδας με τους Σεβιγιάνους για τον Σεβαντόν που δεν υπολογίζεται ενόψει της νέας χρονιάς.

Η τιμή του Ουρουγουανού είναι υψηλή, όχι όμως και απαγορευτική -περίπου 6 εκ. ευρώ- και δεν αποκλείεται οι Πειραιώτες να κάνουν το μεταγραφικό "μπαμ", αποσπώντας την υπογραφή του διεθνούς επιθετικού.

Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι διατεθειμένος να φέρει ένα μεγάλο όνομα για την επίθεση και ο Σεβαντόν είναι αδιαμφίσβητητα μια ηχηρή μεταγραφή αφού πρόκειται για παίκτη εγνωσμένης αξίας με θητεία σε μεγάλα πρωταθλήματα όπως της Ιταλιάς, της Γαλλίας και της Ισπανίας.























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ