ΙΝΤΕΡ

Κόκκινη κάρτα σε Μοράτι!

Inter Milan's club president Massimo Moratti lifts the trophy alongside players following the team's Champions League final soccer match victory against Bayern Munich at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, May 22, 2010.      REUTERS/Stefano Rellandini (SPAIN  - Tags: SPORT SOCCER)
Inter Milan's club president Massimo Moratti lifts the trophy alongside players following the team's Champions League final soccer match victory against Bayern Munich at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, May 22, 2010. REUTERS/Stefano Rellandini (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Αποκλεισμός από τη διοίκηση της Ίντερ για τρεις μήνες επιβλήθηκε στον πρόεδρο των πρωταθλητών Ευρώπης, Μάσιμο Μοράτι, επειδή συζήτησε το ενδεχόμενο μεταγραφής με τον -υπό τιμωρία- ιδιοκτήτη της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι.

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ ότι στον Μοράτι επιβλήθηκε η συγκεκριμένη τιμωρία, επειδή μίλησε στον Πρετσιόζι για τις (περυσινές) μεταγραφές των Ντιέγκο Μιλίτο και Τιάγκο Μότα, μολονότι στον «ισχυρό άνδρα» της Τζένοα είχε απαγορευθεί να εκπροσωπεί τον σύλλογο.

Στο μεταξύ, επιβλήθηκε ακόμη ένας αποκλεισμός έξι μηνών στον Πρετσιόζι, ο οποίος έχει τιμωρηθεί πολλάκις για τον τρόπο διοίκησης της Τζένοα, παρότι στο παρελθόν τού είχε επιβληθεί πενταετής αποκλεισμός για διάφορες παραβάσεις, όταν ασχολείτο με τα διοικητικά της Κόμο.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας από τη Γένοβα αγνοεί σε μεγάλο βαθμό τις ποινές που του επιβάλλονται και συνεχίζει να ασχολείται με τα διοικητικά, καθώς ξέρει ότι πολύ δύσκολα η ιταλική ομοσπονδία θα καταφέρει να εφαρμόσει την τιμωρία του και πως η μόνη επιπλέον επίπτωση που θα μπορούσε να έχει θα ήταν η αύξηση του χρονικού διαστήματος της τιμωρίας του.

Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί και στην περίπτωση του Μοράτι, ο οποίος μπορεί να αναθέσει κάποιες αρμοδιότητες σε στελέχη της διοίκησης των «νερατζούρι», ωστόσο παραμένει ο de facto πρόεδρος της Ίντερ, δεδομένου ότι η ομοσονδία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, προκειμένου να περιορίσει τις δραστηριότητές του αναφορικά με τον σύλλογο.

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ