ΑΓΓΛΙΑ

"Κολλημένοι με τη μπάλα" οι Άγγλοι φίλαθλοι

"Κολλημένοι με τη μπάλα" οι Άγγλοι φίλαθλοι
© GETTY IMAGES

Μετά την τρομερή προσέλευση την εορταστική περίοδο, το φίλαθλο κοινό στο Νησί τίμησε και με το παραπάνω τους αγώνες για τον 3ο γύρο του FA Cup. Διαβάστε για το απίστευτο ρεκόρ 35ετίας που σημειώθηκε.

Στα 30 ματς για την Premier League που έλαβαν χώρα από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι και την 1η Ιανουαρίου, ο αριθμός των θεατών που βρέθηκε στις εξέδρες ήταν συγκλονιστικός καθώς ξεπέρασε το 1.100.000.

Όσοι νόμιζαν όμως ότι οι φίλαθλοι στο Νησί θα... ξεκουράζονταν το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου είχε αγώνες για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας "γελάστηκαν", με την προσέλευση να θυμίζει κανονική αγωνιστική της Premier League.

Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια που κόπηκαν σε σύνολο 29 αναμετρήσεων (εκκρεμούν τρία ακόμα ματς για να συμπληρωθεί το "παζλ" των 32 ομάδων που θα κονταροχτυπηθούν στην επόμενη φάση) ήταν 548,907.

Αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο βρέθηκαν 18.297 σε κάθε γήπεδο, αριθμός που συνιστά ρεκόρ για αυτή τη φάσης της διοργάνωσης από τη σεζόν 1979-1980.

Όσον αφορά στη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, αυτή σημειώθηκε στο "Ολντ Τράφορντ", με 73.190 θεατές να παρακολουθούν διά ζώσης την πρώτη νίκη στην ιστορία της Σουόνσι στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που σήμανε ταυτόχρονα και τον αποκλεισμό των "κόκκινων διαβόλων" από τη συνέχεια.

Από εκεί και πέρα, κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και στο "Emirates Stadium" όπου 59.476 έκοψαν εισιτήριο για το μεγάλο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου μεταξύ της Άρσεναλ και της Τότεναμ, ενώ 44.103 είδαν στο "Άνφιλντ" το Λίβερπουλ-Όλνταμ και 32.110 παρακολούθησαν από κοντά το Ντέρμπι-Τσέλσι.

Πηγή: Daily Mail

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ