ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Κολλημένος" με το "τριφύλλι" ο Έκι

"Κολλημένος" με το "τριφύλλι" ο Έκι
Γκονζαλες

"Κολλημένος" με τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο δήλωσε σε συνέντευξη του ο Έκι Γκονζάλες

Ο Αργεντινός μέσος μίλησε και για την εμπειρία που είχε με τον διπλό τραυματισμό του, ανέδειξε τις διαφορές που υπάρχουν στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι, ενώ ήταν κάθετος ως προς την εμπιστοσύνη του στην ομάδα και την αξία του.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Έκι

Ολοένα και περισσότεροι Αργεντινοί έρχονται να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι Αργεντινοί, αισθάνομαστε πολύ ωραία στην Ελλάδα. Σίγουρα η νοοτροπία του κόσμου είναι πολύ κοντά στην δική μας, οπότε μπορείς να συνηθίσεις γρήγορα τον τρόπο ζωής και να εγκλιματιστείς στο ελληνικό περιβάλλον. Θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι ένα βήμα για την Ευρώπη, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα, είναι ένας φανταστικός σύλλογος, όπως είναι καλοί και οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Πιστεύω οτι είναι καλύτερο να παίζεις σε μια τέτοια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, παρά σε μια μεσαία ομάδα του ισπανικού ή του αγγλικού πρωταθλήματος. Πολλοί απο την ομάδα μας πιστεύουν το ίδιο.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο πρόσωπο σου βλέπουν τον ηγέτη. Αγχώνεσαι με αυτό;

Οχι. Ξέρω τι μπορώ να δώσω και να προσφέρω σε μια ομάδα ωστόσο για να το κάνω αυτό καλά πρέπει τα πόδια μου να είναι και αυτά σε υγιή κατάσταση. Εγώ προσπαθώ πάντα να γίνομαι όλο και καλύτερος, να ακούω τον προπονητή μου και να δίνω στην ομάδα μου οτι καλύτερο μπορώ.

Κεφάλαιο “τραυματισμός”. Πόσο δύσκολη ήταν η επιστροφή στην αγωνιστική δράση έπειτα απο τόσο καιρό;

Ήταν δύσκολο να μην μπορώ ν' αγωνιστώ για τόσο πολύ καιρό. Για δυο χρόνια έπρεπε κάθε μέρα να κάνω την δουλειά που χρειαζόταν για να γίνει καλά το γόνατο μου χωρίς να μπορώ να παίξω μπάλα. Ήταν ακόμη πιο δύσκολο επειδή έκανα δυο επεμβάσεις. Στην πρώτη ειδικά, το γόνατο μου ήταν πολύ χάλια και ήθελε δουλειά. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ήδη, σε κάθε ματς που συμμετέχω αισθάνομαι ολοένα και καλύτερα. Πιο δυνατός, πιο έτοιμος.

Έπειτα απ' όλα αυτά πως βρίσκεις κίνητρο;

Το παν είναι αυτό που κάνεις να σου αρέσει. Το μοναδικό μου κίνητρο είναι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Είναι αυτό που αποφάσισα να κάνω στην ζωή μου, που μου αρέσει και πρέπει να κάνω για να νιώσω ευχαριστημένος. Ουσιαστικά, είναι η ίδια μου η ζωή. Η προπόνηση για μένα είναι ευλογία. Γι' αυτό και όταν είχα τραυματιστεί ήταν τόσο δύσκολο για μένα. Πλέον, πιστεύω οτι ήταν περισσότερο στο μυαλό μου, λόγω άγχους, παρά στο γόνατο μου. Δεν μπορούσα να το χωνέψω οτι δεν έπαιζα.

Ποιο θεωρείς οτι είναι το δυνατό σου ποδοσφαιρικό σημείο και που θα ήθελες να βελτιωθείς;

Το μόνο που θα ήθελα αυτή την στιγμή είναι ένα δυνατό αριστερό γόνατο. Μόνο αυτό.

Φέτος ο Παναθηναϊκός είναι σοβαρός υποψήφιος για το πρωτάθλημα. Γιατί φέτος και όχι τις προηγούμενες σεζόν;

Η μεγάλη διαφορά που υπάρχει φέτος είναι η ποιότητα της προπόνησης που κάνει ο κ. Πεσέιρο. Ένα ακόμη στοιχείο είναι οτι τα προηγούμενα χρόνια πολλοί παίκτες της ομάδας δεν είχαν εμπειρίες και ματς της πρώτης κατηγορίας στα πόδια τους, σε αντίθεση με φέτος. Έπρεπε να “ανδρωθούν”. Τώρα είναι πλέον πολύ καλύτεροι και γι' αυτό είμαστε πιο δυνατοί και παλεύουμε για το πρωτάθλημα.

Καλό ήταν το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μην μου πεις όμως οτι δεν σου λείπει το Champions League...

Φυσικά και μας λείπει. Θέλουμε να παίξουμε εκεί του χρόνου. Γι' αυτό και φέτος προσπαθούμε τόσο σκληρά για να καταφέρουμε να αγωνιστούμε εκεί. Μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό πρέπει πάντα να παίζει σε τέτοια διοργάνωση.

Ποιος είναι ο καλύτερος φίλος σου στην ομάδα;

Σίγουρα ο Ρομέρο και ο Γιόσου (σ.σ. Σαριέγκι). Γίναμε καλοί φίλοι κυρίως επειδή μιλάμε την ίδια γλώσσα. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν έμαθα οτι ο Παναθηναϊκός πήρε τον Τσιρόλα. Βέβαια, έχω με όλους τους παίκτες καλή σχέση, αφού όλοι είμαστε λίγο-πολύ φίλοι. Απλώς με κάποιους κάνεις περισσότερη παρέα.

Σου αρέσουν τα video games; Ποιο είναι το αγαπημένο σου; Παίζεις στην Παιανία με τους άλλους;

Δεν είμαι τύπος που παίζει video games. Εντάξει, στην Παιανία έχουμε Playstation 2, αλλά δεν παίζω συχνά. Καμιά φορά μπορεί να παίξω, αλλά όταν το κάνω, να ξέρεις οτι κερδίζω. Αυτός που είναι πολύ καλός στο Playstation 2 απο όλη την ομάδα είναι ο Δημούτσος. Κερδίζει τους πάντες!

Δέκα μέρες εκτός ο Σέριτς

Στον αγώνα με τον ΟΦΗ ο Ζοσέ Πεσέιρο θ' αλλάξει πρόσωπο στην αριστερή πλευρά της άμυνας, καθώς ο Νίκος Σπυρόπουλος θα επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, όμως ο Άντονι Σέριτς δεν θα είναι στην αποστολή, καθώς ο Κροάτης υπέστη θλάση.

Ο μπακ του "τριφυλλιού" υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις που έδειξαν οτι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον αριστερό ορθό μηριαίο μυ και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 10 μέρες.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του "τριφυλλιού" επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το ρεπό της Τρίτης, ωστόσο τα προβλήματα δεν έλειψαν για τον Πορτογάλο αμυντικό. Ο Μάλαρτζ δεν προπονήθηκε καθώς ταλαιπωρείται απο αμυγδαλίτιδα, ο Σέριτς έκανε θεραπεία λόγω του τραυματισμού του, ο Γκούμας στο τελευταίο τέταρτο της προπόνησης ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ ατομικά προπονήθηκαν οι Φύσσας, Ν'Ντόι, Λεοντίου και Ρομέρο.

Οι υπόλοιποι παίκτες ξεκίνησαν με ζέσταμα, ασκήσεις στις πάσες και τις ταχύτητες. Στην συνέχεια έπαιξαν παιχνίδι με έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα δουλεύοντας στα σουτ, σε ασκήσεις ένας εναντίον ενός και παίζοντας δίτερμα.

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια με ΟΦΗ

Παράλληλα, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον ΟΦΗ: "Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι από σήμερα Τετάρτη 2 Απριλίου θα διαθέτει στους φιλάθλους της, εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα, της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος εναντίον του ΟΦΗ, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 06/04/2008 και ώρα 19:00, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Τα εισιτήρια, τα οποία θα διατεθούν ονομαστικά στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού κοστίζουν 25 ευρώ και η διάθεση τους θα γίνεται από:

1. Μινωταύρου 4 στο Ηράκλειο (μπουτίκ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (Green Corner) τηλ: 2810222797, ώρες καταστημάτων.

2. Αμνισου 5 Ηράκλειο (Παγκρήτια Λέσχη Φίλων Παναθηναϊκού) τηλ: 2810285282, 6936646755, 18:00 έως 21.30 καθημερινά, 09:00 εώς 15:00 το Σάββατο 05/04/2008 και την ημέρα του αγώνα

Υπενθυμίζεται ότι τόσο για την αγορά του εισιτηρίου όσο και για την είσοδο στο Στάδιο, είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου".




































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ