ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοντά στον Λούα Λούα

Συμφώνησε ο Λούα Λούα, χάνεται ο Ντελγκάδο. Πρόταση σε Σιλβέστρ λένε οι Αργεντίνοι

Οι "ερυθρόλευκοι" προσφέρουν 3 εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Δύο εκατ. στην ομάδα και ένα εκατ. στον παίκτη. Πάντως η περίπτωση του παίκτη θα προχωρήσει αν ναυαγήσει η περίπτωση του Ντελγάδο, κάτι που έχει πάρα πολλές πιθανότητες μετά και τη χθεσινή μέρα.
Ο Λομάνο Τρέζορ (θησαυρός) Λούα Λούα, γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1980 στην Κινχάσα του Κονγκό, έχει ύψος 1,73 και ζυγίζει 77 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κόλτσεστερ την περίοδο 1998/99. Με την πρώτη του ομάδα πέτυχε 15 γκολ σε 37 συμμετοχές.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις κίνησαν το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Πρέμιερσιπ και η Νιούκαστλ κατάφερε να τον αρπάξει το 2000 έναντι 2,5 εκατομμυρίων λιρών. Ο Λούα Λούα τα βρήκε λίγο δύσκολα στη νέα του ομάδα και άρχισε να βρίσκει τον καλό του εαυτό τον Απρίλιο του 2002, όταν σκόραρε εναντίον της Ντέρμπι σε μια νίκη της Νιούκαστλ με σκορ 3-2. Εκείνη τη χρονιά είχε τον φτωχό απολογισμό των τριών γκολ σε πέντε μόλις εμφανίσεις.

Η απόδοση του με τη Νιούκαστλ σταθεροποιήθηκε και με αυτόν τον τρόπο κέρδισε τη θέση του στην εθνική του Κονγκό, της οποίας έγινε και αρχηγός το 2004. Στο δεύτερο μισό του ίδιου έτους η Νιούκαστλ τον έδωσε δανεικό στην Πόρτσμουθ. Από την πρώτη στιγμή ο Λούα Λούα μπήκε στις καρδιές των "Πομπέις". Σε δέκα εμφανίσεις στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος πέτυχε τέσσερα γκολ.

Ο Χάρι Ρέντναπ εντυπωσιασμένος από τον Κονγκολέζο επιθετικόέσπευσε να τον αγοράσει από τη Νιούκαστλ έναντι του ποσού των 1,7 εκατομμυρίων λιρών. Τη χρονιά 2005/06 πέτυχε επτά γκολ για την ομάδα του, ωστόσο οι υποχρεώσεις του με την εθνική του ομάδα, αλλά και μια σοβαρή ασθένεια (μαλάρια) που τον κράτησε σε μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει αρκετά παιχνίδια.

Συνολικά πάντως στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Λούα Λούα πέτυχε 28 γκολ σε 161 συμμετοχές. Με την Κόλτσεστερ πέτυχε 15 γκολ σε 61 συμμετοχές.

Σήμα κατατεθέν του Κονγκολέζου επιθετικού είναι οι κωλοτούμπες που κάνει μετά από επίτευξη τέρματος. Βέβαια αυτό του είχε στοιχίσει σε έναν αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ, όταν με την ισοφάριση που πέτυχε ο ίδιος, χτύπησε σοβαρά στον αγκώνα την ώρα που επιχειρούσε τις περιβόητες κωλοτούμπες του.

Ένα τραγικό γεγονός που επηρέασε την ζωή του Λούα Λούα ήταν ο θάνατος του μικρού γιου του τον Ιανουάριο του 2006 από πνευμονία. Μάλιστα το χειρότερο στην υπόθεση ήταν ότι οι ιθύνοντες της Ομοσπονδία του Κονγκό απέκρυψαν το γεγονός από τον Λούα Λούα, φοβούμενοι μην αποχωρήσει από το Παναφρικανικό Κύπελλο στο οποίο αγωνιζόταν με την εθνική του ομάδα!!!

Επιβεβαίωση Ρέντναπ για φυγή Λούα Λούα


Στην αποκάλυψη ότι ο Λομάνο Λούα Λούα ζήτησε να φύγει από την Πόρτσμουθ προέβη ο προπονητής του Χάρι Ρέντναπ με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC, επισφραγίζοντας ουσιαστικά την αρχή της σχέσης του Κογκολέζου επιθετικού με τον Ολυμπιακό.

" Ο Λούα Λούα νιώθει ότι χρειάζεται μια αλλαγή" δήλωσε ο Ρέντναπ προετοιμάζοντας τους οπαδούς των "Πομπέις" για τη διαφαινόμενη μετεγγραφή.

"Ίσως θα ήθελε να αγωνιστεί σε ένα άλλο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή η επιθυμία του μπορεί να γίνει δεκτή, μπορεί και όχι. Θα περιμένουμε και θα δούμε" αποκάλυψε ο τεχνικός ηγέτης της Πόρτσμουθ, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη φυγή του 27χρονου επιθετικού, ο οποίος δεν προκάλεσε μεγάλο αντίκτυπο με τις εμφανίσεις του στο "Φράτον Παρκ", επιτυγχάνοντας 19 γκολ σε 91 ματς .

Καστίγιο: "Από πέρσι η Σαχτάρ

Στο μεταξύ με τελευταίες δηλώσεις του ο Νερι Καστίγιο αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον της Σαχτάρ υποβόσκει εδώ κι έναν χρόνο.

"Οι επαφές με τη Σαχτάρ για τη μεταγραφή μου είχαν ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο, μέχρι να έρθει τελικά η επίσημη πρόταση μετά το Κόπα Αμέρικα" τόνισε συγκεκριμένα ο νεαρός επιθετικός.

"Φουλάρει" για μεταγραφές

Τι συμβαίνει αυτόν τον Αύγουστο στον Ολυμπιακό; Κάτι πολύ απλά: Όσο παίζει φιλικά η ομάδα, όσο παρουσιάζεται στο κοινό της, τόσο περισσότερο κάνει "μπαμ" ότι χρειάζεται κάποιες συγκεκριμένες μεταγραφικές κινήσεις. Και πλέον, δεν το λέμε εμείς, δεν το λέει κανείς... ειδικός, δεν το απαιτεί κανείς φίλαθλος. Το "φωνάζουν" από μόνοι τους οι πρωταθλητές, με την παρουσία τους πάνω στο χορτάρι.

Πάρτε μια γεύση από τον Λομάνο Λούα Λούα



Απορρίφθηκε η πρόταση για Ντελγκάδο

Έμοιαζε προδιαγεγραμμένη η μοίρα του Ολυμπιακού, η οποία απλά επικυρώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Κρουζ Αζούλ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η μεξικάνικη ομάδα απέρριψε πρόταση ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ που κατέθεσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας για τον Τσελίτο Ντελγκάδο, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσουν το θέμα σε περίπτωση που οι ερυθρόλευκοι επανέλθουν.

Οι διοικούντες την Κρουζ Αζούλ δεν επιθυμούν να διακυβεύσουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας, με την φυγή του καλύτερου τους παίκτη στην έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει, όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές από το Μεξικό ότι εγκαταλείφθηκε η ιδέα πώλησης του "Τσελίτο" από την Κρουζ Αζούλ, αν καταφτάσει μια συμφέρουσα οικονομικά πρόταση.

"Κάτι που θα πείσει τους ηγέτες του ηγέτες της ομάδας και θα ικανοποιήσει και τον ποδοσφαιριστή" όπως δήλωνε ο εκπρόσωπος του Ντελγκάδο Ντανιέλ Λούτσι. Η Κρουζ Αζούλ πάντως για να χρυσώσει το χάπι του Τσελίτο, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να «εισβάλει» στην Ευρώπη, αναμένεται να επεκτείνει το συμβόλαιο του για ακόμη ένα χρόνο, όπως είχε κάνει και πέρυσι δηλαδή, με αναπροσαρμοσμένους οικονομικά όρους.

"Έγινε μια πολύ καλή πρόταση σε εμένα. Είναι μια φανταστική ευκαιρία που δεν σου εμφανίζεται καθημερινά, αλλά θα σεβαστώ την απόφαση που θα λάβει ο σύλλογος. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα γιατί νιώθω πολύ καλά εδώ" ισχυρίζεται ο Τσελίτο, την ίδια ώρα που ο Σέρχιο Μαρκαριάν ολοκληρώνει με happy end το σίριαλ Σέζαρ Ντελγκάδο. " Δεν πρόκειται να πάει πουθενά και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Περιμένω να κάνει πολλά πράγματα το Σάββατο απέναντι στους Τίγκρες".



Η κατάσταση πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει τα ξημερώματα του Σαββάτου, αν φυσικά επανέλθει ο Ολυμπιακός με την βελτιωμένη πρόταση του. Εκτός από τα χρήματα, όπλο στα χέρια των ερυθρολεύκων είναι και η απαρασάλευτη επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

Πρόταση στον Σιλβέστρ της Μπόκα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αργεντινή ο Ολυμπιακός έχει κάνει επίσημη πρόταση στη Μπόκα Τζούνιορς για την απόκτηση του αμυντικού Ματίας Σιλβέστρ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Μπόκα έλαβε την πρόταση των ερυθρόλευκων, αλλά ακόμα δεν έχεουν αποφασίσει αν θα παραχωρήσουν τον παίκτη στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Την Πέμπτη ο μάνατζερ του 22χρονου, Ρομπέρτο Τεσόνε, είπε στον Τύπο πως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο Σιλβέστρ να πακετάρει τα πράγματα του για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.Μεταξύ άλλων τόνισε πως η διοίκηση της Μπόκα τον ενημέρωσε πως δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ομάδας επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό, ωστόσο παραδέχτηκαν ότι υπάρχει τηλεφώνημα από την πειραϊκή ΠΑΕ για τον Σιλβέστρ.

Εξάλλου ο Τεσόνε διευκρίνισε πως αν η πρόταση που θα φτάσει στα γραφεία της Μπόκα είναι ικανοποιητική για τον σύλλογο, τότε ο ίδιος θα τον συμβουλέψει να πάει. Ο Σιλβέστρ είναι πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για τη Μπόκα, ιδιαίτερα μετά την πώληση δύο άλλων αμυντικών και τον τραυματισμό του Κρουπόβιεσα.

Ο νεαρός αμυντικός έχει ήδη προλάβει να κατακτήσει ένα Κόπα Λιμπερταδόρες, δύο πρωταθλήματακαι δύο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως αν ο Σιλβέστρ υπογράψει στον Ολυμπιακό θα είναι ο τρίτος Αργεντίνος κατά σειρά που θα το έχει πράξει αυτό ο φετινό καλοκαίρι.














































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ