ΝΑΠΟΛΙ

Κόντε: "Η Νάπολι δεν ξεκινάει από υψηλή θέση, πρέπει να δούμε ποιοι θα μείνουν και ποιοι πρέπει να παίξουν αλλού"

Κόντε: "Η Νάπολι δεν ξεκινάει από υψηλή θέση, πρέπει να δούμε ποιοι θα μείνουν και ποιοι πρέπει να παίξουν αλλού"

Ο Αντόνιο Κόντε θέλησε να κατευνάσει τον ενθουσιασμό που υπάρχει στις τάξεις των φίλων της Νάπολι μετά από την πρόσληψή του, τονίζοντας πως χρειάζεται πολλή δουλειά στην προετοιμασία με δεδομένο πως οι παρτενοπέι δεν ξεκινούν από υψηλή θέση.

Η Νάπολι τάραξε τα ήρεμα νερά του ιταλικού ποδοσφαίρου τη σεζόν 2022-23 όταν έφτασε στην πανηγυρική κατάκτηση του σκουντέτο και επέστρεψε στην κορυφή μετά από 33 χρόνια απουσίας, όμως πέρυσι έχυσε όλη την καρδάρα με το γάλα αφού όχι μόνο δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική αλλά τερμάτισε 10η και έμεινε εκτός Ευρώπης.

Παρόλα αυτά ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις έκανε την υπέρβαση και προσέλαβε έναν προπονητή μεγάλης εμπειρίας και στόφας, τον Αντόνιο Κόντε, στέλνοντας το μήνυμα πως οι παρτενοπέι θέλουν να επιστρέψουν για τα καλά στις υψηλές πτήσεις.

Θα τα καταφέρουν; Ο κόσμος τους είναι ξανά αισιόδοξος, με τον ίδιο τον Κόντε να θέλει από την πλευρά του να ρίξει τους τόνους και να ξεκαθαρίζει μέσω συνέντευξής του στην "Rai Sport" οτι θα χρειαστεί πολλή δουλειά για το comeback.

"Έχω δεχτεί πολλή στοργή αλλά δεν έχω κάνει ακόμη κάτι. Συνειδητοποιώ ότι θα πρέπει να κάνουμε αναδόμηση, δουλεύοντας με τα παιδιά στις προπονήσεις

Ξεκαθαρίσαμε την κατάσταση με κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι σημαντικοί για εμάν. Τώρα, αρχίζει η δεύτερη φάση όπου χρειάζεται να καταλάβουμε ποιος αξίζει για την Νάπολι και ποιος όχι.

Μετά από το πέρας της προετοιμασίας θα καταλάβουμε για το αν θα χρειαστεί να δουλέψουμε πολύ μαζί με τον αθλητικό διευθυντή. Ο κόσμος έχει ενθουσιασμό αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε περισσότερα σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν", τόνισε αρχικά ο Κόντε και πρόσθεσε:

"Δεν περίμενα κάτι συγκεκριμένο, περίμενα να κάνω εκτιμήσεις. Βλέπω ότι χρειάζεται πολλή δουλειά. Δεν αρχίζουμε από υψηλή θέση αλλά από μέτρια θέση".

Όσον αφορά στο αν είναι θετικό ή αρνητικό για τους παρτενοπέι πως δεν θα παίζουν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, θυμίζοντας την Τσέλσι του 2016-17 όπου στο φινάλε πήρε την Premier League στην πρώτη σεζόν του Κόντε στον πάγκο της, απάντησε:

"Υπάρχει ένα αβαντάζ και ένα ντισαβαντάζ. Το αβαντάζ είναι πως έχεις χρόνο να δουλέψεις για μία ολόκληρη εβδομάδα, το ντισαβαντάζ ότι δεν χτίζεις μία ομάδα που είναι ανταγωνιστική για το Champions League.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα θετικά της περίστασης και να φτιάξουμε μία καλή ομάδα. Τώρα αρχίζει η δεύτερη φάση και εμείς πρέπει να καταλάβουμε ποιοι μπορούν να μείνουν εδώ και ποιος πρέπει να παίξει αλλού".

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ