ΝΑΠΟΛΙ

Κόντε: "Ούτε η Γιουβέντους μπορεί να ικανοποιείται με την 3η θέση, ούτε εμείς με το να τερματίζουμε 20 πόντους πίσω της"

Tottenham's head coach Antonio Conte shouts out as gives instructions from the side line during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between AC Milan and Tottenham Hotspur at the San Siro stadium in Milan , Italy, Tuesday, Feb. 14, 2023. (AP Photo/Luca Bruno)
Tottenham's head coach Antonio Conte shouts out as gives instructions from the side line during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between AC Milan and Tottenham Hotspur at the San Siro stadium in Milan , Italy, Tuesday, Feb. 14, 2023. (AP Photo/Luca Bruno) @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η πρωτοπόρος Νάπολι μετράει αντίστροφα για το σαββατιάτικο ντέρμπι με την Γιουβέντους και ο Αντόνιο Κόντε μίλησε για την επιστροφή του στο Τορίνο ως αντίπαλος αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με την βέκια σινιόρα ως παίκτης και προπονητής της.

Η περασμένη σεζόν ήταν καταστροφική για την Νάπολι αφού την βρήκε να τερματίζει στην 10η θέση της Serie A (την επόμενη χρονιά από την κατάκτηση του σκουντέτο) και να μένει εκτός Ευρώπης ενώ και για την Γιουβέντους ήταν άσχημη, αφού έμεινε για τέταρτη διαδοχική σεζόν μακριά από την κορυφή και βρέθηκε στο φινάλε στην 3η θέση και στο -23 από την πρωταθλήτρια Ίντερ.

Ωστόσο, η φετινή εκκίνηση βρίσκει τις δύο ομάδες να έχουν αρχίσει πολύ καλά με νέους μαέστρους να διευθύνουν την ορχήστρα, με τους παρτενοπέι του Αντόνιο Κόντε να είναι επικεφαλής της βαθμολογίας μετά από τις πρώτες 4 αγωνιστικές με 9 βαθμούς (3 νίκες - 1 ήττα) και τους μπιανκονέρι του Τιάγκο Μότα να είναι έναν βαθμό πίσω όντας αήττητοι (2 νίκες - 2 ισοπαλίες).

Το βράδυ του Σαββάτου (21/9) οι δύο ομάδες, οι οπαδοί των οποίων τρέφουν αισθήματα μίσους ο ένας για τον άλλο, τίθενται αντιμέτωπες στο "Allianz Stadium" για την 5η αγωνιστική, με τον Αντόνιο Κόντε να είναι το κεντρικό πρόσωπο της διαμάχης έχοντας υπηρετήσει την Γιουβέντους ως παίκτης αλλά και προπονητής και να μην ξεχνάει το παρελθόν του.

"Ελπίζουμε αυτό το αποτέλεσμα να έχει στο φινάλε σημασία για τις δύο ομάδες, τώρα είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι. Αρχίζουμε από διαφορετικά επίπεδα.

Πέρυσι οι δύο ομάδες είχαν διαφορά 18 πόντων (71 η Γιουβέντους, 53 η Νάπολι) και το σίγουρο είναι πως και οι δύο θα θέλουν να πάρουν εκδίκηση.

Δεν νομίζω ότι μία ομάδα όπως η Γιουβέντους μπορεί να είναι ικανοποιημένη με μία 3η θέση όπου είναι τόσο μακριά από την Ίντερ, ούτε εμείς μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι που ήμασταν 20 πόντους πίσω από εκείνη και την Μίλαν και 40 από την Ίντερ", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (19/9) ο Κόντε, για να αναφερθεί κατόπιν στο μπιανκονέρο παρελθόν του κάνοντας... σταράτες εξηγήσεις:

"Το παρελθόν μου είναι ξεκάθαρο. Ήμουν 13 χρόνια στην Γιουβέντους ως παίκτης, ήμουν αρχηγός της για πολλά χρόνια, όπου σχεδόν πήρα τα πάντα.

Είχα την ευκαιρία να προπονήσω την ομάδα για τρία χρόνια, αρχίζοντας το σερί των εννέα διαδοχικών πρωταθλημάτων. Είμαι μέρος της ιστορίας της Γιουβέντους για αυτά που έχω κάνει και που τους έχω δώσει.

Είναι ευκολότερο για έναν παίκτη να μείνει σε όλη την καριέρα του σε μία ομάδα ενώ ως προπονητής είναι απίθανο να καθορίσεις την καριέρα σου. Κοούτσαρα την Γιουβέντους για τρία χρόνια και έπειτα η καριέρα μου πήρε διαφορετικά μονοπάτια.

Τώρα έχω την πραγματική ευχαρίστηση να καθοδηγώ μία ομάδα όπως η Νάπολι. Για μένα, ένα παιδί από τον ιταλικό Νότο (σ.σ. έχει γεννηθεί στο Λέτσε) αυτό είναι αίσθημα υπερηφάνειας και ικανοποίησης.

Θα υπάρχουν πολλά συναισθήματα επιστρέφοντας σε αυτό το γήπεδο γιατί την τελευταία φορά που είχα γυρίσει (σ.σ. ως προπονητής της Ίντερ) ήταν κατά τη διάρκεια του κορονοϊού".

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ