ΑΡΗΣ

Κόντης: "Αίσθημα ευθύνης και απόδοση δικαιοσύνης"

Κόντης: "Αίσθημα ευθύνης και απόδοση δικαιοσύνης"
Κόντης

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ μίλησε για τα λάθη που έγιναν στον αγώνα του "Κλεάνθης Βικελίδης" με την Ξάνθη

Στην αρχική του τοποθέτηση στον Libero 107,4 ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, τόνισε: " Σίγουρα κάνουν λάθη οι διαιτητές στα παιχνίδια, άλλοτε γιατί όντως δεν έχουν δει φάση και άλλοτε για ανεξήγητους λόγους. Είμαι σε θέση να ξέρω ότι οι προθέσεις της ΕΠΟ είναι πολύ καλές καθώς γνωρίζω προσωπικά τον κ. Πιλάβιο και τις απόψεις του ενώ ο κ. Τεροβίτσας, όπως θα θυμάστε είχε παραιτηθεί από διαιτητής μετά από ένα λάθος που είχε κάνει. Περιμένω λοιπόν από τους ανθρώπους που ηγούνται της διαιτησίας και έχουν αποδείξει την ευθιξία τους, να διδάξουν και να ζητήσουν το ίδιο ακριβώς από τους διαιτητές του πρωταθλήματος, να έχουν αίσθημα ευθύνης και να αποδίδουν δικαιοσύνη. Ο Άρης δεν είναι μια ομάδα με οπαδούς, είναι μια ομάδα με χιλιάδες κόσμο σε ολόκληρη την Ελλάδα και είναι μια από τις λίγες που γεμίζει το γήπεδο της σε κάθε αγωνιστική. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα συνεχόμενα λάθη είναι απλά λάθη, ίσως κάποιος που έχει συμφέρον να επηρεάζει τους διαιτητές εν αγνοία της ΚΕΔ, εμείς είμαστε σαφώς υπέρ της σύνεσης αλλά συνεχόμενα λάθη δεν είναι απλά λάθη".

Σε ερώτηση, αν θεωρεί ότι υπάρχει ακόμη «παράγκα» στην Ελλάδα, ο κ. Κόντης είπε: " Δεν πιστεύω ότι η ΚΕΔ ελέγχεται από κάποιον αλλά οι διαιτητές είναι άνθρωποι και ίσως επηρεάζονται από κάποιους, δεν είναι απίθανο νομίζω. Η ΚΕΔ είναι μια τριμελής επιτροπή που ορίζει τους διαιτητές στους αγώνες αλλά και στο παρελθόν έχει συμβεί να υπάρχουν διαιτητές που έχουν σχέση (επαγγελματική ή άλλη) με προέδρους ομάδων. Πίστευα ότι μπορούσαμε να το ξεπεράσουμε αυτό αλλά δεν το βλέπω να συμβαίνει τελικά".

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης ανέφερε επίσης: " Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να αποφύγεις την γραφικοποίηση είναι να ασχοληθούν σοβαρά με όλα αυτά τα ΜΜΕ που προβάλλουν το ποδόσφαιρο. Και να το κάνουν μάλιστα με έναν έντονο τρόπο, όχι να περιμένουμε από τις ομάδες να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις. Μου έκανε εντύπωση ότι έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τις 2 για να ακούσουμε τελικά ότι ήταν όντως πέναλτι αυτά που ζήτησε ο Άρης. Για μένα λοιπόν ο σωστός τρόπος είναι τα μέσα που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να προβάλλουν πιο έντονα και να καυτηριάζουν τέτοια φαινόμενα στις εκπομπές τους και μάλιστα όχι στις 2 το πρωί αλλά νωρίς στο ξεκίνημα της εκπομπής. Όσο συνεχίζουν να μην το κάνουν σωστά και οι ομάδες εκδίδουν ανακοινώσεις και κάνουν παρεμβάσεις, θα γίνονται γραφικές.

Στο εξωτερικό τα μέσα φωνάζουν περισσότερο, αποκαλύπτουν σκάνδαλα, κάνουν όσο θόρυβο πρέπει, μην ξεχνάτε ότι στην Ιταλία, η τηλεόραση αποκάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο πρόσφατα, εδώ δεν γίνεται σχεδόν ποτέ κάτι τέτοιο. Μου έκανε φοβερά αρνητική εντύπωση ότι δεν δόθηκε καμία βάση στην αδικία εις βάρος μας. Πρέπει επιτέλους τα μέσα και στην Ελλάδα να κάνουν σωστή, αξιοκρατική προβολή και να καυτηριάζουν με πολύ έντονο τρόπο τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο μας. Σε ποια χώρα του κόσμου δεν δίνονται 3 πέναλτι σε μια ομάδα και δεν ακούγεται τίποτε; Δεν μπορεί να είναι τελευταίο θέμα σε μια αθλητική εκπομπή, πρέπει να είναι μείζον θέμα και να καυτηριάζεται έντονα και με σαφήνεια αλλιώς δεν θα διορθωθούμε".





TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ