ΑΡΗΣ

Κόντης: "Δεν είμαστε στο άρμα κανενός"

Κόντης: "Δεν είμαστε στο άρμα κανενός"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε σε εφημερίδα για τη μεταγραφή του Χαβίτο στον Ολυμπιακό, τα όσα ακούστηκαν από την πλευρά των ερυθρόλευκων και την ανανέωση του Κούπερ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης, μίλησε στο Εθνοσπορ και αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τους φίλους του Άρη.

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη του στην οποία μιλάει για τον Κούπερ, τον Ολυμπιακό και τον Χαβίτο.

Αντιλαμβάνεστε πως έχει ανοίξει κι εκεί συζήτηση περί οικονομικής κρίσης;

"Τα European Club Association (ECA), το παλιό G-14 που πλέον αμβλύνθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων ομάδων, διά του προέδρου του, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ζήτησε την εναρμόνιση με τον Financial Fair Play και έθεσε πρόσφατα ένα θέμα που έχει λογική βάση:

Αρκετές ομάδες που είναι οικονομικά τακτοποιημένες διαμαρτυρήθηκαν, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν οι τίτλοι και τα Κύπελλα να καταλήγουν σε συλλόγους με τεράστια οικονομικά χρέη. Έμμεσα κάνουν λόγο για έναν άνισο ανταγωνισμό, καθώς αν ξοδεύεις αλόγιστα χρήματα χτίζεις μεν μία καλή ομάδα που χτυπάει τίτλους, όμως τα χρέη απειλούν την ύπαρξη σου. Τα τακτοποιημένα οικονομικά κλαμπ δεν θα πρέπει να επιβραβεύονται; Και ο κ. Πλατινί τόνισε πως πρέπει να μπει ένα όριο ανοχής".

Έχει ακουστεί πως στον Άρη υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα:

"Ο Άρης ακολουθεί μία διαδρομή προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα χρέη του προς της Εφορία και το Δημόσιο, που είναι τα πιο σημαντικά και άμεσα απαιτητά είναι ρυθμισμένα από το άρθρο 44. Οι άμεσες αποδοτικές οφειλές είναι κι αυτές στην πλειονότητα τους τακτοποιημένες. Θα το δείτε στην πράξη, ο Άρης είναι νοικοκυρεμένο σωματείο".

Για τον Χαβίτο, τόνισε: "Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να προσεγγίσει έναν παίκτη έξι μήνες πριν από την λήξη του συμβολαίου του. Δικαίωμα που του δίνει ο νόμος. Οι χειρισμοί του Ολυμπιακού όμως σε αυτό το θέμα ήταν ερασιτεχνικοί".

Τι θα κάνατε εσείς στη θέση του Ολυμπιακού;

"Θα ενημέρωνα γραπτώς το αντίστοιχο σωματείο πως ξεκινώ διαπραγματεύσεις, κάτι που ο Ολυμπιακός βέβαια έκανε με μεγάλη καθυστέρηση κι αφού πρώτα διέρρευσαν προφανώς από την πλευρά του, οι φήμες περί απόκτησης του παίκτη σε όλες τις εφημερίδες. Έτσι δημιουργεί πρόβλημα στον παίκτη και σε εμάς".

Και ο παίκτης όμως βιάστηκε να μιλήσει...

"Συμφωνώ, έχει κι αυτός τις ευθύνες του".

Θεωρείτε αχάριστο τον Χαβίτο;

"Όχι, δεν θα το έλεγα ποτέ για κάποιον που πραγματικά πρόσφερε. Δεν μου αρέσει να απαξιώνω αξίες. Το ότι δεν θα φύγει με τον τρόπο που εμείς θα θέλαμε, είναι όμως κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε".

Για την επίθεση που δέχθηκε, τόνισε:

"Μη μου τους κύκλους τάραττε". Τι να κάνουμε τώρα... Οι κύκλοι είναι για να ανακυκλώνονται. Αφού δεν έχουν κουράγιο να βγουν μπροστά και να πουν αυτό που θέλουν, χρησιμοποιούν ως είδος έκφρασης τους... κύκλους. Δεν ξέρω και δημοσιογραφικά αν σας τιμά, γενικά μιλάω, η μεταφορά δηλώσεων που αποδίδονται σε κύκλους".

Ξεκίνησε λόγω του ότι δεν διαμαρτυρηθήκατε για τον διαιτητή στο ματς με τον Παναθηναϊκό;

"Τι έπρεπε να κάνω δηλαδή; Να κόψω το κεφάλι του διαιτητή; Πήρα ξεκάθαρη θέση και τις δυο φορές που υπήρξε θέμα με διαιτησίες σε παιχνίδια του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Και στην περίπτωση του Δαλούκα υποστήριξα ότι κακώς δόθηκε εκείνο το πέναλτι. Και με τον Σταθόπουλο είπα πως το γκολ που πετύχαμε ήταν κανονικό.

Οφείλω όμως μία επισήμανση. Πάντα είχα την πεποίθηση πως ο Δαλούκας δεν είναι καλός διαιτητής. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Σταθόπουλο, άσχετα αν στο τελευταίο μας παιχνίδι έκανε ένα λάθος που μας στοίχισε (...)

Και τι είναι ο Άρης; Μπαλάκι τους; Θα ήταν ικανοποιημένοι αν φώναζα επτά μερόνυχτα; Εγώ ότι είχα να πω το είπα πέντε λεπτά μετά το τέλος του αγώνα (...)

Είναι απαράδεκτο να αφήνεις αιχμές για έναν σύλλογο, αιχμές σε παίκτες πως δήθεν δεν προσπαθούν, ενώ είναι γνωστό από πέρυσι και φέτος η ομάδα μας αποδεδειγμένα πάλευε δημιουργώντας ευκαιρίες μέχρι το τελευταίο λεπτό".

Με τον κ. Πατέρα είστε κουμπάρος;

"Όχι, δεν είμαστε κουμπάροι. Για την ακρίβεια η αδελφή του κ. Πατέρα, η Μαρία, με τον σύζυγο της, τον Γιάννη, βάφτισε την κόρη μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ναι ο κ. Πατέρας είναι φίλος μου. Θα ποινικοποιηθεί η φιλία";

Για τις σχέσεις του με τον Σκόρδα, είπε:

"Εμμονές δεν έχω. Ο πρώην πρόεδρος έβαλε τα προσωπικά του πάνω από τον Άρη. Θεώρησε πως ο Άρης είναι κτήμα του. Χάραξε τον δρόμο του. Ήταν εντυπωσιακό πως με το που τελείωσε με τον Άρη έγινε εκδότης, κάτι που σημαίνει ότι σχεδίαζε, ετοίμαζε από καιρό τις επόμενες κινήσεις του. Οι σκοποί του προφανώς ήταν αυτοί".

Για την παραμονή Κούπερ είπε:

"Έχουμε εκδηλώσει πρόθεση ανανέωσης της συνεργασίας μας, όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο και από το οικονομικό θέμα. Αν οι απαιτήσεις του είναι διαφορετικές από αυτές που εμείς ως σύλλογος μπορούμε να αντέξουμε, τότε θα υπάρξει θέμα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ