ΑΡΗΣ

Κόντης: "Φωνάζουν ανάλογα με τα συμφέροντα τους"

ΑΡΗΣ - ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ / ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΑΡΗΣ - ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ / ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ MOTIONTEAM

Βέλη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε γι' άλλη μια φορά ο Γιάννης Κόντης, ο οποίος υπογράμμισε πως ο Άρης αδικήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, όμως κάποιοι φωνάζουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των "κιτρίνων" σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" αναφέρθηκε στην ήττα της ομάδας του στη Νέα Σμύρνη υπογραμμίζοντας πως η διαιτησία ήταν κακή όπως και η εμφάνιση του Άρη, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Κουκουλάκη.

Για τη διαιτησία στο παιχνίδι του Αρη με τον Πανιώνιο: "Είμαι άνθρωπος που του αρέσει να λέει την αλήθεια. Δεν θα επικαλεστώ την κούραση της ομάδας μου, ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Ο Άρης έκανε το χειρότερο παιχνίδι του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να χάνει ή, να δικαιολογεί το διαιτητή για τον τρόπο που έχασε. Θα προτιμούσα να είχα χάσει με τα σουτ που έκανε ο ποδοσφαιριστής τους και έβγαλε ο τερματοφύλακας μας. Δεν θέλω με αυτά που λέω να αμαυρώσω τη νίκη του Πανιωνίου, ήταν πολύ καλύτερος στο γήπεδο. Αλλά το γκολ ήταν οφσάιντ.

Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν ήμουν στο γήπεδο γι΄ αυτό και δεν είπα τίποτα το βράδυ. Είναι ευθύνη του Τρύφωνος, όπως και στην περίπτωση που δεν αποβλήθηκε ο Μανιάτης. Δεν δικαιολογώ τον Ναφτί, μάλιστα θα τον καλέσουμε και σε απολογία, αλλά σ' εκείνη τη φάση έπρεπε να αποβληθεί και ο Μανιάτης. Όχι γιατί προκάλεσε τον παίκτη και τον έβρισε, αλλά γιατί έκανε την ίδια χειρονομία. Απλά ο ένας χτύπησε περισσότερο και ο άλλος λιγότερο. Όμως στο ποδόσφαιρο μετράει η πρόθεση"
.

Για τον Τριτσώνη:
"Εγώ δεν πιάνω τον Τριτσώνη γιατί πιστεύω ότι δεν είχε αντίληψη της φάσης και βασίστηκε στον επόπτη. Στο γκολ του Πανιωνίου κοιτάζει τον επόπτη, ο οποίος κοντοστέκεται, μένει στη θέση του, δεν πήγε στη σέντρα και μετά μετάνιωσε και έφυγε. Ο επόπτης πήρε στο λαιμό τον Τριτσώνη, αν και αυτός έχει τον τελικό λόγο. Ο Τρύφωνος δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοια λάθη, στο Χαριλάου μας έχει κόψει τέσσερα οφσάιντ. Τον έχω παρακολουθήσει και σε άλλες διαιτησίες του. Ας πάει να διαιτητεύσει αλλού. Όταν την ανοίγουν την κουβέντα πρόεδροι μεγάλων ομάδων εμείς δεν ήμαστε κορόιδα.

Για τον Κουκουλάκη: "Δεν πήρα για να βρω το δίκιο μου, όχι όμως να φωνάζουμε ανάλογα με τα συμφέροντα μας. Δεν ήταν μόνο Μαρινάκης, αλλά υπήρχαν και άλλες εφημερίδες που έλεγαν ότι εγώ δεν μιλώ γιατί έχω σχέση με τον Πατέρα. Ζητώ κι εγώ, όπως έχει γίνει μόδα, να φύγει από τους πίνακες ο Τρύφωνος. Για τον Κουκουλάκη δίνω χίλια δίκια στον Αδαμίδη, το έχω πει κι εγώ ότι είναι κακός διαιτητής, δεν σφυρίζει πέναλτι.

Πέρυσι με την Καβάλα δεν μας έδωσε τρία πέναλτι και το έχει κάνει και σε άλλα παιχνίδια, εφέτος έκανε το ίδιο με την Καβάλα. Είναι κακός διαιτητής, δεν μπορώ να δεχτώ ότι τον βάζει να αδικεί τον Αρη και την ΑΕΚ. Να φύγει κι ο κύριος Κουκουλάκης. Ξέρετε πόσους διαιτητές έχουμε; Ας είναι άπειροι. Γ' και Δ' εθνική, ν' ανεβαίνουν αυτά τα παιδιά, κάθε χρόνο ας αλλάζουν 20 διαιτητές, δεν μας πειράζει"
.

Για την "σιγουριά" που αισθάνονται οι διαιτητές όταν κάνουν λάθη: "Τα ευχολόγια τα έχουμε δει, έχει γίνει η συζήτηση στη λίγκα για τη διαιτησία. Θα έρθει ο Βασσάρας και ο Τεροβίτσας να συζητήσουμε, και; Δεν μπορώ να έχω μετά από κάθε αγώνα ορό της αλήθειας. Το θέμα είναι ότι όταν είναι ολοκάθαρα οφσάιντ και το βλέπει ο επόπτης, τότε για μένα είναι κακός. Είναι απλό, γιατί να μείνει αυτός ο επόπτης; Όταν βλέπει να γίνεται ένας διαπληκτισμός που συμμετέχουν δύο, γιατί να αποβληθεί μόνο ο δικός μου; Επειδή έβγαλε αίμα ο Μανιάτης; Και δεν θέλω να δικαιολογήσω την ήττα.

Ας μην έμπαινε αυτό το γκολ, γιατί δικαιούσαι στο ποδόσφαιρο ακόμα και κακός να είσαι να πάρεις ισοπαλία ή, να κερδίσεις. Η σιγουριά της ατιμωρησίας είναι που τους κάνει να σφυρίζουν, όπως σφυρίζουν. Είτε είναι αφηρημένοι, είτε λένε ότι δεν θα τους πειράξει κανείς. Μας αδίκησε σε δύο σημεία, στη φάση του γκολ, αλλά και σε αυτή της αποβολής, θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα βαθμό".


Για την αντιμετώπιση από τους διαιτητές και την απαγόρευση δηλώσεων:
"Εμείς να καθίσουμε και να συζητήσουμε, όμως αυτά που θα πούμε θα τα κάνουν οι διαιτητές; Έχετε δει διαιτητή που σε έχει αδικήσει πως σου μιλά στα αποδυτήρια; Δεν υπάρχει ντροπή. Θεωρώ ότι είναι λάθος να απαγορεύονται στην Ελλάδα να κάνουν δηλώσεις οι διαιτητές. Ίσως να διευκόλυνε την κατάσταση, να την αποφόρτιζε. Υπάρχει μεγάλη προστασία και εκ των πραγμάτων δεν έχουμε τη δική τους άποψη, παρά μόνο τη δική μας".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ