ΑΡΗΣ

Κόντης: "Καλύτερος στην επανέναρξη"

Κόντης: "Καλύτερος στην επανέναρξη"
κοντης

Καλύτερος στην επανένερξη του πρωταθλήματος θα εμφανιστεί ο Άρης σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντη

Ο Γιάννης Κόντης φιλοξενήθηκε σε αθλητική εκπομπή της TV100 και τοποθετήθηκε για όλα τα καίρια θέματα αναφορικά με τους "κιτρινόμαυρους".
Για την επικράτηση του Άρη επί του Ηρακλή: " Θεωρώ ότι ήταν μία πολύ σημαντική νίκη γιατί επιτεύχθηκε μετά από μία σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Καταφέραμε και κερδίσαμε έστω και στις καθυστερήσεις, αν και πιστεύω ότι δικαιούμασταν τη νίκη με βάση την απόδοση των παικτών. Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι και η αίσθηση που έχουμε μετά την επικράτηση είναι γλυκιά.

Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν σκοράραμε λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αν και πιστεύω ότι δικαιούμασταν ένα γκολ νωρίτερα. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα βοηθήσει τους πάντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα να ηρεμήσουν και να παρουσιαστεί ο Άρης πολύ καλύτερος στην επανέναρξη του πρωταθλήματος στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο

".

Για το άσχημο ξεκίνημα του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη: " Υπήρξαν πολλές συγκυρίες που οδήγησαν αρχικά στον αποκλεισμό από το κύπελλο UEFA και στην συνέχεια στα ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Ελλάδα. Νομίζω ότι οι βασικοί λόγοι ήταν οι τραυματισμοί βασικών παικτών σε καίριες θέσεις (Ρονάλντο, Σιστόν, Λέμπο, Ζεντίλ, Ρεγκέιρο) και το γεγονός ότι κυρίως στην άμυνα ο προπονητής δεν είχε την δυνατότητα να δουλέψει με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές προκειμένου να "δέσει" το σύνολο.

Η τύχη παίζει τον ρόλο της πάντα στο ποδόσφαιρο και ειδικά στα παιχνίδια με την Σλάβεν ήμασταν πολύ άτυχοι. Στο πρώτο παιχνίδι θα έπρεπε βάσει ευκαιριών να κερδίσουμε με 3-0 ή 4-0 και στο δεύτερο δεχθήκαμε ένα γκολ που θα πρέπει να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Υπάρχει ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης, σίγουρα όλοι στεναχωρηθήκαμε γιατί και οι παίκτες είναι φιλόδοξοι, αλλά κοιτάμε μπροστά

".

Για το μέλλον του Άρη: " Υπάρχει μία απαίτηση πλέον στον κόσμο του Άρη που εξελίσσεται σε εμμονή κατά κάποιο τρόπο, να πρέπει η ομάδα να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που θέλει και η διοίκηση, αλλά η μπάλα είναι στρόγγυλη και πρέπει πάντα να παίζεις καλύτερα και από τον αντίπαλο. Για παράδειγμα η Τότεναμ έχει την μισή εθνική Αγγλίας και τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος και είναι τελευταία στην Premier League.

Το θετικό για τον Άρη είναι ότι έχουμε παίκτες με προσωπικότητα, που κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες και από εδώ και στο εξής θεωρώ ότι θα αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και θα έρθουν τα αποτελέσματα. Άλλωστε σε σχέση με πέρσι έχουμε σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με τις ομάδες που αγωνιστήκαμε

".

Για τις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας και τα νέα αποκτήματα: " Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους παίκτες που έφυγαν γιατί και αυτοί βοήθησαν, νομίζω ότι ήρθαν παίκτες πολύ καλύτεροι. Ο Ρεγκέιρο ακόμα δεν έχει βρει τον ρυθμό του λόγω του τραυματισμού του, ο Λέμπο επίσης προέρχεται από ένα τραυματισμό, αλλά και παίκτες όπως ο Μπατιόν, ο Βιτόλο και οι υπόλοιποι θα βοηθήσουν πάρα πολύ. Όσοι ήρθαν είναι παίκτες αξίας και δεν τους πήραμε ρίχνοντας ένα κέρμα στον αέρα και παίζοντας κορώνα-γράμματα. Ειδικά για τον Βιτόλο το ότι ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών δεν σημαίνει ότι και τότε μόνο ασχοληθήκαμε με την περίπτωσή του.

Τον παρακολουθούσαμε, αλλά ήταν δύσκολο να τον αποκτήσεις από μία ομάδα της Primera Division. Τον έχουμε ως δανεικό και πιστεύω ότι -όπως συνέβη και με τον Ρεγκέιρο- αφού και ο ίδιος το θέλει θα τον κάνουμε δικό μας με ελεύθερη μεταγραφή και μετά το τέλος του δανεισμού του. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε και πιστεύω να έχουμε θετική εξέλιξη σύντομα. Ο τρόπος άλλωστε επιλογής των παικτών στον Άρη είναι συγκεκριμένος μέσω της παρακολούθησης των ποδοσφαιριστών και όχι με επιλογές μέσω σάιτ, μέθοδος που επιλέγουν αρκετοί από τους προέδρους άλλων ομάδων".

Για το θέμα του Αμορόζο: " Η τελευταία εικόνα ενός ποδοσφαιριστή και ενός ανθρώπου είναι αυτή που μένει και δυστυχώς στην περίπτωση του Αμορόζο η εικόνα αυτή είναι άσχημη. Δε νομίζω ότι ο ίδιος είναι κακός χαρακτήρας, αλλά επηρεάζεται πάρα πολύ από τον μάνατζερ που έχει τον τελευταίο καιρό. Αυτός τον έχει οδηγήσει σε πολλά λάθη και πραγματικά είναι κρίμα να χαλάει την εικόνα του στα 33 του, ένας τόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής. Πιστεύω ότι και στο μέλλον θα τον οδηγήσει και σε άλλα λάθη, όπως άλλωστε συνέβη και στις προηγούμενες ομάδες του, την Σάο Πάολο και την Γκρέμιο. Σε κάθε περίπτωση όμως η εικόνα που μένει είναι η τελευταία και αυτή δεν είναι θετική".










TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ