ΓΑΛΛΙΑ

Κορυφαίοι της χρονιάς Γκουρκούφ και Μπλαν

Κορυφαίοι της χρονιάς Γκουρκούφ και Μπλαν
Λοράν Μπλαν-Γιοάν Γκουρκούφ

Οι Γιοάν Γκουρκούφ και Λοράν Μπλαν πήραν τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη και προπονητή της χρονιάς στη Γαλλία, στην ψηφοφορία του "France Football"

Μετά από το βραβείο της "Χρυσής Μπάλας" που παρέδωσε φέτος στον Λιονέλ Μέσι, το έγκυρο γαλλικό περιοδικό "France Football" ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή και προπονητή της χώρας τους τελευταίους 12 μήνες, με τους Γιοάν Γκουρκούφ και Λοράν Μπλαν να παίρνουν τις αντίστοιχες πρωτιές.
Ο "μαέστρος" της Μπορντό, Γκουρκούφ, διαδέχτηκε τον Φρανκ Ριμπερί στην κορυφή (ο άσος της Μπάγερν Μονάχου είχε αναδειχθεί νικητής το 2007 και το 2008), έχοντας σαφή υπεροχή έναντι των "ανταγωνιστών" του: συγκέντρωσε συνολικά 127 ψήφους, 55 περισσότερους από τον Ανελκά της Τσέλσι και 111 περισσότερους από τον γκολκίπερ της Λιόν και των "τρικολόρ", Γιορίς.

Όσο για τον Τιερί Ανρί, ο οποίος κατέκτησε μέσα στο 2009 τους περισσότερους τίτλους από τον οποιοδήποτε άλλο Γάλλο ποδοσφαιριστή (πέντε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα), περιορίστηκε στην 4η θέση.

Με σαρωτικό τρόπο επικράτησε και ο Λοράν Μπλαν (κέρδισε το πρωτάθλημα με τη Μπορντό στον δεύτερο μόλις χρόνο του στον πάγκο των Γιρονδίνων) στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο προπονητή, αφού μόλις 4 από τους 21 που ψήφισαν (συμμετείχαν παίκτες και προπονητές) έδωσαν σε άλλον την προτίμησή τους.

Στο πόντιουμ μαζί με τον Λοράν Μπλαν βρίσκονται επίσης ο Αρσέν Βενγκέρ της Άρσεναλ (2ος) αλλά και ο πατέρας του Γιοάν Γκουρκούφ, Κριστιάν, ο οποίος είναι στο τιμόνι της Λοριάν.






TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ