ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κώστας Φορτούνης, η απόφαση: Όταν "έσπασε" και έκλαψε ο αρχηγός στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Κώστας Φορτούνης, η απόφαση: Όταν "έσπασε" και έκλαψε ο αρχηγός στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη
EUROKINISSI

Αυτός που σήκωσε το Conference πρώτος, δεν θα είναι αρχηγός στις 10 Μαρτίου του '25. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι μπορούσε όμως η Ελ Καλίτζ του Γιώργου Δώνη περιμένει τον Έλληνα άσο, ο οποίος μετά από δέκα χρόνια αφήνει το μεγάλο λιμάνι, έχοντας πρώτα κλάψει στο γραφείο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Θα μπορούσε πανεύκολα να είναι το σίριαλ του καλοκαιριού. Αν το ήθελε θα είχε... σβήσει κάθε άλλον συνάδελφό του και κάθε μπασκετμπολίστα! Ο Κώστας Φορτούνης, όμως, προτίμησε να πάρει τον ήσυχο δρόμο. Όπως άλλωστε ήσυχος είναι και ο χαρακτήρας του μακριά από φανφάρες και κλασικές εξωτερικευμένες αντιδράσεις ποδοσφαιριστών.

Ο δρόμος αυτός είναι που τελικά τον βγάζει για δεύτερη φορά μακριά από την Ελλάδα. Κάποτε ήταν η Γερμανία. Τώρα θα είναι η Σαουδική Αραβία. Κατακτητής του Conference League με την ομάδα της καρδιάς του, φορώντας 10 ολόκληρα χρόνια (δεν τα λες και λίγα) την ερυθρόλευκη και ζώντας στιγμές απίστευτες. Και όμορφες και άσχημες. Και χαρές και λύπες.

Αυτός έμεινε στην ιστορία ως ο παίκτης που σήκωσε πρώτος τον ευρωπαϊκό τίτλο. Αυτός δεν θα είναι ο παίκτης που θα φορά το περιβραχιόνιο στις 10 Μαρτίου του '25 όταν ο Πειραιάς θα γιορτάζει τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού!

Είπαμε όμως, έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι ο επαγγελματισμός. Και ο Φορτούνης πήρε την απόφαση να δοκιμάσει κάτι άλλο. Πέρασε αρκετές ώρες να το συζητάει με την οικογένειά του και τελικά θα αφήσει τον αγαπημένο του Ολυμπιακό για να παίξει στην Ελ Καλίτζ. Μια ομάδα που δεν κυνηγάει τίτλους στην πατρίδα της, αλλά σίγουρα όπως όλοι οι σύλλογοι στην Σ. Αραβία, ξέρει να καλοπληρώνει και να ικανοποιεί.

Ο Φορτούνης εξαργυρώνει την τρομερή σεζόν. Εξαργυρώνει την μεγάλη νίκη του απέναντι στον εαυτό του. Με δυο χιαστούς, με πίκρες και βάσανα, κατάφερε να σταθεί όρθιος. Να βγάλει την περασμένη σεζόν συγκλονιστικά και να τον δουν εννοείται αυτά τα κλαμπ που έχουν να καλοπληρώσουν έναν τέτοιο παίκτη.

Ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ η πρόταση των Αράβων

Σε ποσό που ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια (μαζί με τα μπόνους) για κάθε χρόνο είναι δύσκολο να πεις όχι, όταν ταυτόχρονα φεύγεις και από την ελληνική πίεση. Για δύο χρόνια δηλαδή 6 εκατ. ευρώ συνολικά.

Οι "ερυθρόλευκοι" με πρώτο τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη του έδειξαν εμπράκτως του Φορτούνη ότι τον θέλουν, την ώρα που ο Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του, είχαν φροντίσει να επικοινωνήσουν μαζί του για να του ξεκαθαρίσουν ότι από αυτόν θέλουν να ξεκινάει η ομάδα.

Στην συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ πριν από λίγες μέρες, ο Φορτούνης "έσπασε" , έκλαψε, έχοντας απέναντί του τον άνθρωπο που κακά τα ψέματα, όταν τελειώσει η καριέρα του, αυτός θα έχει διοικητικά ορίσει την καριέρα του, αλλά και τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Οι "ερυθρόλευκοι" συναντήθηκαν και πάλι το απόγευμα της Δευτέρας με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή. Όμως δεν βγήκε λευκός καπνός, αφού δεν υπήρξε ταύτιση ούτε στο οικονομικό, ούτε στη διάρκεια του συμβολαίου.

Είναι βλέπετε αυτές οι στιγμές που σκέφτεσαι τα πάντα. Την ηλικία, την ηρεμία, τις κατακτήσεις που έχεις και το αν πέρα από τα χρήματα (που είναι πάντα περισσότερα σε εκείνα τα μέρη) αξίζει να δοκιμάσεις και κάτι πιο ήρεμο. Και ο Κώστας πήγε σε αυτή την κατεύθυνση. Πολλά ειπώθηκαν και ήταν μακριά από την αλήθεια.

Ούτε πολύ κοντά στο να μείνει ήταν, ούτε πολύ κοντά στο να φύγει. Είχε ζυμωθεί η ιδέα μήνες τώρα και απλά όταν έφτασε η ώρα, έπρεπε ο παίκτης να τα βάλει όλα κάτω και να αποφασίσει.

Στην τελική, τον Ολυμπιακό γνώρισε σαν ομάδα του. Τον Μαρινάκη σαν πρόεδρό του. Έδωσε πολλά στους Πειραιώτες και πήρε από αυτούς ίσως και περισσότερα.

Δόξα, χρήμα, τίτλους. Δέκα χρόνια για έναν ποδοσφαιριστή σε ένα σωματείο, ισοδυναμούν με 40 ενός άλλου επαγγελματία σε μια απλή δουλειά. Τώρα απλά έφτασε η ώρα να δοκιμάσει κάτι άλλο.

Στην Σαουδική Αραβία έχουν ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες (υπουργεία, χαρτιά, συμβόλαια κλπ), ενώ ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα φτιάξει την ομάδα του για να γίνει ακόμη πιο δυνατός. Και χωρίς τον Φορτούνη...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ