EUROPA LEAGUE

Κοτσόλης: "Όλοι παίξαμε για τον Μάρκους"

Κοτσόλης: "Όλοι παίξαμε για τον Μάρκους"
INTIME SPORTS

Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, Στέφανος Κοτσόλης, στάθηκε στην σημασία που έχει για το τριφύλλι η συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Στέφανος Κοτσόλης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μίντιλαντ στην Δανία και μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε για μια πρόκριση που φέρνει το τριφύλλι εκεί όπου ανήκει και δίνει την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό και τους παίκτες του να γαλουχηθούν και να επανακτήσουν το Ευρωπαϊκό τους DNA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος πορτιέρο:

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε την εικόνα που έπρεπε. Δεν κρατήσαμε τη μπάλα, δεν κρατήσαμε τις θέσεις μας. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο, κάναμε ότι μας είπε ο προπονητής και πήραμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις πόντους και νίκες στην Ευρώπη».

Για την απουσία του Μπεργκ:
«Όλοι παίξαμε και για τον Μάρκους σήμερα. Όλοι ξέρουν πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα και πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι. Πρέπει όμως για ένα μικρό διάστημα να μάθουμε να ζούμε χωρίς αυτόν».

Για τη νίκη:
«Η ομάδα είναι σε φάση αναγέννησης. Όπως έχω ξαναπεί είναι πολύ σημαντικές τέτοιες νίκες γιατί οι νέοι παίκτες γαλουχούνται. Έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι να επανακτήσουμε το ευρωπαϊκό μας DNA».

Για τη συνέχεια στο Europa League:
«Είναι πολύ σημαντικό ότι επιστρέφουμε στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Δεν έχουμε καμία προτίμηση για αντίπαλο αφού αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε εμείς όπως πρέπει».

Μπούρμπος: "Άψογο και οικογενειακό το κλίμα"

Από την πλευρά του ο Χρήστος Μπούρμπος που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ενενήντα λεπτά σε ένα ματς θέλησε να σταθεί στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στο τριφύλλι και όμοιο του δεν έχει συναντήσει σε άλλη ομάδα λέγοντας:

«Χάρηκα για την συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήρθαμε να νικήσουμε και το κάναμε. Πήραμε το ματς παίζοντας έξυπνα.Ξέραμε πως ο αντίπαλος θα πιέσει από την αρχή, όμως, είχαμε σωστή αντίδραση. Βάλαμε δύο γκολ και πήραμε την νίκη.

Θέλω να σταθώ στο οικογενειακό κλίμα που με έχει βοηθήσει και θέλω από την πλευράνα αποδείξω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Χρειάζομαι κάποια ματς για να φτάσω στο σημείο πουθέλω και εγώ αλλά και οι προπονητές. Από την πρώτη στιγμή νιώθω καλά. Είναι από τις καλύτερες ομάδες σε οικογενειακό κλίμα που έχω συνηθίσει».

Για τους νέους ποδοσφαιριστές, υπογράμμισε:
«Το σημαντικό είναι τα νέα παιδιά να δουλεύουν και να μείνουν ταπεινά, και κάθε μέρα να γίνονται καλύτεροι ως άνθρωποι και ποδοσφαιριστές. Βρίσκονται σε μεγάλο σύλλογο, στο μέλλον θα παίξουν και στην Εθνική ομάδα και θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να πάει ψηλά».

Λαγός: "Να περάσουμε και τους ομίλους"

Ακόμα ψηλότερα έβαλε τον πήχη ο Τάσος Λάγος μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League με τον νεαρό μέσο να τονίζει ότι οι πράσινοι μπορούν να πάνε ακόμα παρακάτω και να περάσουν και στην επόμενη φάση.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε την πρόκριση και το κάναμε. Στα πρώτα λεπτά δεν μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένα, αλλά στη συνέχεια αλλάξαμε την εικόνα μας. Όσο περνούσε η ώρα, όλα ήταν υπέρ μας και ήρθαν τα γκολ στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας τη νίκη.

Κρατάμε το δεύτερο 45λεπτο, δεν ήταν το καλύτερο ματς που κάναμε, αλλά υπάρχουν και στιγμές που δεν θα παίξεις καλό ποδόσφαιρο και θα πάρεις απλά το αποτέλεσμα.

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια μας δεχθήκαμε γκολ από στημένες φάσεις, σήμερα όμως νομίζω πως αντιδράσαμε καλά σε ανάλογες καταστάσεις».

Όσο για τον Μάρκους Μπεργκ:
«Ο Μάρκους είναι μεγάλος παίκτης, το ξέρουμε, αλλά και χωρίς αυτόν θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό για να αναπληρώσουμε και το δικό του κενό».

Για τη συνέχεια ο Λαγός είπε:
«Πέρυσι κάναμε μια πολύ καλή πορεία, μια έκπληξη ίσως για πολλούς. Φέτος δεν περάσαμε την Σταντάρ, αλλά ήταν καθήκον μας να προκριθούμε σήμερα. Θα κοιτάξουμε παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω πως μπορούμε να πάμε και παρακάτω απ’ τους ομίλους του Europa League».

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ