ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοβάσεβιτς: "Μεγάλη σελίδα ο Ολυμπιακός"

Κοβάσεβιτς: "Μεγάλη σελίδα ο Ολυμπιακός"
Κοβάσεβιτς-Γκαλέτι

Ο "Ντάρκο" δηλώνει: "Άνοιξε μεγάλη σελίδα στην καριέρα μου" και θέλει να μείνει για χρόνια στο λιμάνι

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Να ξεκινήσουμε με τις έως τώρα εντυπώσεις σου από την προετοιμασία; Έχεις δουλέψει σε μεγάλες ομάδες, πώς τα βλέπεις τα πράγματα στον Ολυμπιακό;





"Είμαι πολύ χαρούμενος, από την πρώτη ημέρα κατάλαβα την οργάνωση του Ολυμπιακού, αλλά και την ποιότητα που υπάρχει, από την ομάδα, αλλά και από τον προπονητή και την προπόνηση που κάνουμε. Δουλέψαμε αρκετά έως τώρα, σε καλό και δυνατό ρυθμό και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία μας".


- Μια και αναφέρθηκες στην αρχή του πρωταθλήματος, τότε υπάρχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τι γνωρίζει γι’ αυτό το ματς;



"Έπαιξα αρκετά ντέρμπι στην ποδοσφαιρική μου καριέρα έως τώρα και γνωρίζω πώς είναι αυτή η ατμόσφαιρα. Υπάρχουν βέβαια διαφορές με αυτό στην Ελλάδα. Γνωρίζω από ντέρμπι και στη Γιουγκοσλαβία, ενώ έχω δει κι εκεί αγώνες Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Ξέρω αρκετά καλά πώς θα είναι αυτό το παιχνίδι. Όλοι θέλουν να παίξουν σε αυτά τα ματς. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον Ολυμπιακό μού είπαν ότι στις 26 Αυγούστου έχουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι. Κάθε δυο-τρεις ημέρες μιλάμε γι’ αυτό το ματς και θα κοιτάξουμε να είμαστε προετοιμασμένοι".


- Ποιο ήταν το βασικό κίνητρο για να απαντήσεις θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού; Είχες προτάσεις από άλλες ομάδες;



"Θέλω να κερδίσω πρώτα από όλα το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Είμαι ακόμα 33 ετών κι έχω πολλά να κερδίσω. Πέρασα αρκετά καλά, αλλά είχα και δύσκολες στιγμές στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Είχα προτάσεις από ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Ισπανίας, αλλά όταν μου έκαναν πρόταση από τον Ολυμπιακό αποφάσισα να πω "ναι". Ξέρω ότι συμμετέχει και στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό ήταν σημαντικό για εμένα".


- Είπες ότι είσαι 33 ετών. Πόσα χρόνια εκτιμάς ότι θα παίζεις ακόμα ποιοτικό ποδόσφαιρο;



"Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει τι έχω για το μέλλον. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τώρα, να δουλέψω όσο το δυνατόν καλύτερα, να έχω καλή φυσική κατάσταση πάνω από όλα. Νιώθω πολύ καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν θέλω να περάσω από τον Ολυμπιακό ένα χρόνο μόνο, θέλω να μείνω και δύο και τρία χρόνια ακόμα. Το βλέπω σαν μία μεγάλη σελίδα της καριέρας μου".


- Πάρα πολλοί συμπατριώτες σου ήρθαν να κάνουν καριέρα στην Ελλάδα. Ένα παράδειγμα είναι ο Ίλια Ίβιτς, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Ολυμπιακού. Εχει περάσει από το μυαλό σου να μείνεις μόνιμα εδώ;



"Έχω μόνο δύο εβδομάδες εδώ, οπότε δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Έχουμε πάντως πολλά κοινά στοιχεία με τους Έλληνες και αυτό είναι θετικό. Είναι νωρίς ακόμα, δεν το έχω σκεφτεί, θα δούμε".


- Η Σερβία πέρασε δύσκολες στιγμές με τον πόλεμο. Έβγαλε πολλά ταλέντα σε όλα τα αθλήματα. Πέρασε μία κάμψη, όμως, θεωρεί πως μπορεί να ξαναβγάλει παίκτες, όπως ήταν αυτοί της γενιάς σου;



"Δεν θέλω καν να το θυμάμαι. Είχαμε όπως είπατε, αθλητές και νομίζω πως έπειτα από αυτή την περίοδο θα ξαναβγάλουμε αθλητές. Ήδη έχουμε κάποιους".



- Το μπάσκετ σού αρέσει; Κι αν ναι, θα βλέπεις τον Ολυμπιακό;



"Ναι, ωραίο άθλημα. Αυτό είναι σίγουρο. Θα πηγαίνω στο ΣΕΦ".


- Ξέρεις ότι στον Παναθηναϊκό είναι ο Ομπράντοβιτς;



"Ναι, το γνωρίζω, αλλά εγώ είμαι στον Ολυμπιακό".


- Κάθε χρονιά αρχίζει με αισιοδοξία, αλλά δεν έχει τα ανάλογα αποτελέσματα. Τι πιστεύεις για τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ; Μπορεί να πετύχει κάτι καλό;



"Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να έχουμε και ως στόχο κάτι καλύτερο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε καινούργια ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να μπούμε δυνατοί και να πάμε καλά".


- Πώς κρίνεις την ποιότητα του Ολυμπιακού έως τώρα; Από αυτές τις 15 ημέρες προετοιμασίας που έχεις ζήσει;



"Εγώ βλέπω ότι η ομάδα πάει πολύ καλά, κάποιους παίκτες τους ξέρω, έχω παίξει και μαζί τους, όπως είναι ο Τζόρτζεβιτς, ο Γκαλέτι και ο Ραούλ Μπράβο. Είναι γνωστοί παίκτες, αλλά ως ομάδα είμαστε στην προετοιμασία, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τα πόδια μας είναι βαριά, υπάρχει κούραση, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι, αλλά όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα θα είμαστε στην κατάσταση που θέλουμε. Mακάρι να βάλω πολλά γκολ"


- Πριν αποκτηθείς, όταν ο Ίλια Ίβιτς δεν ήταν τεχνικός διευθυντής στον Ολυμπιακό, είχες πει πως μπορείς να βάλεις 20 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορείς;



"Το πιο σημαντικό για εμένα, πάνω από όλα, είναι η ομάδα. Να πάει καλά η ομάδα. Αν πάει καλά όλη η ομάδα, τότε όλοι οι παίκτες θα πάμε καλά. Ξέρω ότι ένας επιθετικός πρέπει να δείχνει την αξία του με τα γκολ, είναι η θέση του τέτοια. Μακάρι να το καταφέρω, θα προσπαθήσω, αλλά σας ξαναλέω ότι το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια, το πρωτάθλημα".


- Πόσο σε βοήθησε η παρουσία του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην ομάδα; Και κάτι ακόμη, για ένα συμπαίκτη σου στην εθνική ομάδα, τον Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς. Έχει ακουστεί το όνομά του για τον Ολυμπιακό, γνωρίζεις κάτι;



"Ο "Τζόλε" με βοήθησε πολύ στις πρώτες μου ημέρες στην ομάδα. Έχουμε παίξει μαζί στην εθνική ομάδα, με βοηθάει συνέχεια, όμως, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό. Για τον Ντραγκουτίνοβιτς κάτι έχω ακούσει, αλλά δεν ξέρω κάτι περισσότερο".


- Στην ίδια θέση με εσένα αγωνίζεται ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ένας ποδοσφαιριστής που έχετε το ίδιο στυλ. Σε φοβίζει ο πάγκος;



"Δεν είχα πρόβλημα ποτέ με κανέναν. Είμαστε εδώ, είμαστε όλοι επαγγελματίες και αυτό που μας νοιάζει είναι το καλό του Ολυμπιακού. Δεν θα αποφασίσουμε εμείς ποιος θα παίξει, αυτό το ξέρει ο προπονητής και πρέπει να σεβόμαστε την απόφασή του".


- Έχοντας δίπλα σου τον Λευτέρη Ματσούκα, τον πιο νεαρό παίκτη της ομάδας, τι έχεις να του πεις; Αρκεί μόνο το ταλέντο;



"Αυτό το παιδί έχει ταλέντο, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να δουλεύεις πολύ, να μαθαίνεις, να παλεύεις για να βελτιώνεσαι. Αυτό έχω κάνει κι εγώ στην καριέρα μου και αυτό είναι το πιο σημαντικό, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να του δώσω".


- Στη Σερβία τι ομάδα είσαι;



"Ερυθρός Αστέρας. Ερυθρόλευκα, όπως και με τον Ολυμπιακό".


- Υπάρχει και στενή σχέση των οπαδών των δύο ομάδων;



"Ναι, το γνωρίζω, είναι σαν αδέρφια".

Ματσούκας, ένας επιθετικός..."οργανωμένος"

Μια απο τις μεγαλύτερες ελπίδες του Ολυμπιακού, ο Λευτέρης Ματσούκας παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους τύπου μιλώντας για τα όνειρα και το πάθος του για την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο 17χρονος επιθετικός αναφέρθηκε στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, στα "ερυθρόλευκα" είδωλα του, ενώ φανέρωσε για άλλη μια φορά την "τρέλα" του για τους πρωταθλητές λέγοντας πως είχε παρακολουθήσει ντέρμπι με τον ΠΑΟ απο την Θύρα 7.





Σε παιχνίδια του Ολυμπιακού ως φίλαθλος πήγαινες; Αν, ναι θυμάσαι κάποιο;



"Ναι, πάντα. Θυμάμαι αυτό με τον Παναθηναΐκό, τότε που με το φάουλ του Ριβάλντο στον Χαλκιά νικήσαμε 1-0. Ήμουν μέσα στην "7" τότε. Το θυμάμαι καλά αυτό. Δεν μπήκα απο την είσοδο με τις ακαδημίες, είχα πληρώσει εισιτήριο".

Είναι τελικά τόσο απλός ο Ραούλ Μπράβο; Ένας παίκτης που έρχεται απο τη Ρεάλ Μαδρίτης στον Ολυμπιακό και είναι δίπλα σας, στα νέα παιδιά;





"Ναι έκανε εντύπωση και σε εμένα. Είναι πάρα πολύ απλός, μου κάνει εντύπωση πραγματικά, όπως και πέρσι με τον Ριβάλντο. Κι αυτός ήταν πολύ απλός, όπως λέμε κοκκίνιζε. Παίκτες σταρ και να είναι πάρα πολύ απλοί. Δεν μας υποτιμούν, ασχολούνται μαζί μας, μας συμβουλεύουν, μας ενθαρρύνουν, μας βοηθούν στην προπόνηση. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, όλα είναι μια χαρά. Όπως συνέβη και με τον Πατσατζόγλου, μου μίλαγε πέντε λεπτά πριν αρχίσει το τελευταίο φιλικό. Μου έλεγε "και να κάνεις λάθος δεν θα γίνει τίποτα", αυτό είναι πολύ καλό."



Ποιους παίκτες είχες αφίσα στο δωμάτιο σου;



"Τον Ζιοβάνι και τον Ζάχοβιτς παλιά".













TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ