ΠΑΟΚ

Κουλιμπαλί ο δεύτερος

Κουλιμπαλί ο δεύτερος
κουλιμπαλι

Μια ανάσα από τη 2η χειμερινή μεταγραφή με τον Σουμαϊλά Κουλιμπαλί. Στην Θεσσαλονίκη ο παίκτης (videos)!

Η οργάνωση του ΠΑΟΚ όσον αφορά την ενίσχυση του Ιανουαρίου δείχνει πως ο δικέφαλος πλέον βαδίζει στα χνάρια των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.
Πριν καλά καλά τελειώσει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και ο Ζήσης Βρύζας σε συνεργασία με τον τεχνικό της ομάδας Φερνάντο Σάντος κινήθηκαν γρήγορα προκειμένου το ραντεβού της ομάδας για μετά τις γιορτές, να έχει και νέα πρόσωπα που θα ενισχύσουν το δικέφαλο.

Ένα από τα νέα πρόσωπα θα είναι και ο πολύπειρος από τα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα, Σουμαϊλά Κουλιμπαλί. Ο 31χρονος μέσος αγωνιζόταν στην Γκλάντμπαχ από την οποία έμεινε ελεύθερος λόγω διαφωνίας με τον νέο τεχνικό της ομάδας Χανς Μάιερ.

Ο αριστεροπόδαρος διεθνής με την εθνική του Μάλι, αποτέλεσε την "κολόνα" της Φράιμπουργκ από το 2000 ως το 2007 ενώ έγινε και αρχηγός της ομάδας! Όσον αφορά την εθνική της χώρας του, μετρά 27 συμμετοχές και πέντε γκολ ενώ αποτελεί τα τελευταία 5 χρόνια βασικό της στέλεχος.

Το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη υπό συνθήκες μυστικότητας, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αμέσως θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και ο Κουλιμπαλί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) για τα επόμενα 2,5 χρόνια θα φορά τη φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος, με απολαβές που δεν θα ξεπεράσουν τις 300.000 ευρώ.

Η αξία του πρώην άσου της Γκλάντμπαχ, της οποίας ήταν πέρυσι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την άνοδο της στην Μπουντεσλίγκα με 30 συμμετοχές και 3 γκολ, στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει το 1 εκ. ευρώ σύμφωνα με το γερμανικό site "transfermarkt".

7 χρόνια στη Φράιμπουργκ

Ο Κουλιμπαλί ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 από την Τζολίμπα, που θεωρείται μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της πατρίδας του.

Ακολούθως αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μπαμάκο, από την οποία όμως αποχώρησε για λογαριασμό της αιγυπτιακής Ζάμαλεκ, ομάδα που έχει συνεργαστεί ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν.

Το 2000 "μετακόμισε" στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία, όπου για επτά χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Φράιμπουργκ, με την οποία είχε 207 συμμετοχές, με απολογισμό 27 γκολ.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ στη β' κατηγορία της Γερμανίας και με 30 συμμετοχές και 3 γκολ βοήθησε την ομάδα του στην επάνοδό της στην Μπουντεσλίγκα.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του 30χρονου Αφρικανού είναι το πολύ καλό σουτ που διαθέτει από μακρινή απόσταση.

Αναλυτικά το "who is who" του Κουλιμπαλί

Ημερομηνία γέννησης: 15/4/1978 (30 χρονών)
Τόπος: Μπαμάκο (Μάλι)
Θέση: Μέσος
Ύψος: 1.80μ.
Βάρος: 78κ.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
1996-97 Τζολίμπα - -
1997-98 Ρεάλ Μπαμάκο - -
1998-00 Ζάμαλεκ - -
2000-07 Φράιμπουργκ 207 27
2007-08 Γκλάντμπαχ 30 3


Videos με "φαρμακερά" σουτ του Αφρικανού:












































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ