ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Κούμαν: "Πρέπει να κλείσει το βιβλίο με τον Μέσι"

Ο Λιονέλ Μέσι χαιρετά τους φίλους της Μπαρτσελόνα μετά την κατάκτηση του βραβείου του καλύτερου παίκτη της La Liga
Ο Λιονέλ Μέσι χαιρετά τους φίλους της Μπαρτσελόνα μετά την κατάκτηση του βραβείου του καλύτερου παίκτη της La Liga © 2019 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο Ρόναλντ Κουμαν τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει παρακάτω η Μπαρτσελόνα ενόψει της αποψινής (13/8) πρεμιέρας της La Liga και να κλείσει το "βιβλίο" του Μέσι, καθώς η παραμονή στο παρελθόν δεν πρόκειται να κάνει καλό στον σύλλογο.

Η Μπαρτσελόνα, όπως και οι φίλοι του συλλόγου, καλούνται να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να συμφιλιωθούν με την ιδέα πως ο Λιονέλ Μέσι αν επιστρέψει στο Καμπ Νου θα είναι μόνο ως αντίπαλος με τα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η επόμενη μέρα για τον καταλανικό σύλλογο ήταν δύσκολη, ωστόσο οι "μπλαουγκράνα" οφείλουν να ανασυγκροτηθούν ενόψει και της αποψινής σέντρας στη La Liga για τη σεζόν 2021/22.

Ο Ρόναλντ Κούμαν μιλώντας στο "ESPN" έστειλε το μήνυμά του, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα η Μπάρτσα να κοιτάξει μπροστά και να κλείσει το βιβλίο του Αργεντινού.

"Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει πάντα ένα τέλος για έναν παίκτη. Πρέπει να κλείσουμε το βιβλίο γιατί τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στη νέα σεζόν. Έχουμε νέους παίκτες και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.

Έχουμε νέους παίκτες στην ομάδα αυτή τη σεζόν, εργαζόμαστε για το μέλλον αυτού του συλλόγου και είναι πραγματικά σημαντικό να έχουμε την προσοχή μας σε αυτό και να μην επικεντρωθούμε σε αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες", υποστήριξε αρχικά ο Ολλανδός κόουτς και πρόσθεσε για τον Μέσι:

"Ήξερα ότι υπήρχε μια δύσκολη κατάσταση μεταξύ του συλλόγου και του Μέσι και της La Liga για να έχω τις δυνατότητες να κρατήσω τον Μέσι στην ομάδα.

Έμεινα έκπληκτος από τη μέρα και τη στιγμή που άκουσα ότι δεν θα παίζει για την Μπαρτσελόνα. Γνώριζα ότι η οικονομική κατάσταση του συλλόγου το έκανε πιο δύσκολο.

Νομίζω ότι ήταν δύσκολο γιατί δεν μιλάμε απλώς για έναν παίκτη, μιλάμε για τον Λιονέλ Μέσι, τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο για πολλές σεζόν και είμαστε όλοι απογοητευμένοι που δεν θα παίξει για εμάς αυτή τη σεζόν. Δεν πρέπει να μένουμε απογοητευμένοι με την έναρξη της νέας σεζόν. Ο Μέσι σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν τον σύλλογο".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ