ΑΡΗΣ

Κούπερ: "Αν δεν μπορούσα, θα έφευγα"

Κούπερ: "Αν δεν μπορούσα, θα έφευγα"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Άρη, Ραούλ Κούπερ, μίλησε από την αίθουσα Τύπου του "Κλεάνθης Βικελίδης" για την επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην Κέρκυρα (21/11, 17:15), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αν δεν μπορούσε να προσφέρει θα είχε φύγει.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αργεντινός προπονητής επεσήμανε:

" Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια γενική ανησυχία αλλά οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο που δουλεύουμε. Παρά τους τραυματισμούς που συνέβησαν σε ορισμένους αθλητές μας, η ομάδα έχει δείξει καλό πρόσωπο και πολλές δυνατότητες ώστε να βρεθεί και πάλι στον δρόμο που θα την φέρει ψηλά.

Δεν έχουμε χάσει ούτε το ηθικό μας ούτε την αισιοδοξία μας. Η καθημερινή δουλειά είναι ο δρόμος που θα μας βγάλει μπροστά.

Κατανοώ τον εκνευρισμό του κόσμου αλλά δική μου υποχρέωση είναι να κάνω την ομάδα μου να κερδίζει, κάτι που δυστυχώς έλειψε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έχω την ίδια εμπιστοσύνη που είχα πάντα στην ομάδα μου παρά τα σκαμπανεβάσματα της".

Ερωτηθείς για τα αίτια που ο ίδιος εκτιμά ότι επηρέασαν αρνητικά την ομάδα, είχε να πει:

" Όταν υπάρχει πρόβλημα με το γκολ τότε δεν μπορείς να κατηγορήσεις μονό τους επιθετικούς αλλά ολόκληρο τον τρόπο λειτουργείας του συνόλου. Θα ήταν άδικο. Όταν σκοράρεις, σημαίνει πως επιτίθεσαι σωστά. Όταν κρατάς την εστία σου ανέπαφη, σημαίνει ότι αμύνεσαι καλά. θα μπορούσαμε λοιπόν να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας.

Δεν μπορώ να εστιάσω σε πρόσωπα αλλά σε γραμμές επίθεσης ή άμυνας. Δεν εστιάζω στα πρόσωπα ποτέ. Μονάχα στο σύνολο".

Σχετικά με το εάν έχει νιώσει αμφισβήτηση από την ώρα που ήρθε στον Άρη, ο πολύπειρος τεχνικός υπογράμμισε:

" Δεν είχα πότε κανένα απολύτως πρόβλημα. Είμαι ικανοποιημένος. Εάν ένιωθα ότι αμφισβητείται το έργο μου ή το πρόσωπο μου, θα αποχωρούσα πρώτος εγώ. Εάν πάλι ένιωθα ότι δεν μπορώ να προσφέρω πάλι θα έφευγα.

Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά “την πληρώνει” ο προπονητής κι αυτό θεωρώ σωστό να γίνεται. Δεν είχα ποτέ κανένα τέτοιου είδους παράπονο".

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναφέρθηκε σε ενδεχόμενα λάθη που ίσως έγιναν από την πλευρά του στον σχεδιασμό της ομάδος λέγοντας:

" Τέλειος δεν είναι κανείς. Λάθη μπορούν να γίνουν και όσον αφορά στο αθλητικό κομμάτι της ομάδος, η ευθύνη είναι απόλυτα δική μου. Κατά την άποψή μου το υλικό που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, κύριος υπεύθυνος είμαι εγώ".

Εν συνεχεία ο Αργεντινός προπονητής σχολίασε τους στόχους που έχει η ομάδα, ως εξής:

" Μαθηματικά θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και το Πρωτάθλημα αν και θα πρέπει να μειώσουμε την διαφορά μας από τον πρωτοπόρο. Αν κάποιος μου πει ότι δεν μπορώ να βγω δευτεραθλητής, θέλω την τεκμηρίωσή του. Εάν κάποιος μου πει ότι δεν μπορούμε να βγούμε στα πλέι οφ, πάλι χρειάζομαι την τεκμηρίωσή του.

Μαθηματικά μπορείς να διεκδικήσεις οτιδήποτε και αυτή είναι η δική μου δουλειά, ειδάλλως είναι σα να βάζεις ταβάνι στους στόχους σου. Το μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε δυστυχώς είναι να διεκδικήσουμε το Κύπελλο γιατί αποκλειστήκαμε νωρίς από τον θεσμό. Αυτό που θέλω από την ομάδα είναι να κερδίζει τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι μας και θα δούμε που θα φτάσουμε".

Όσον αφορά στην στάση του για τον πειθαρχικό έλεγχο των ποδοσφαιριστών του, είπε:

" Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αναφορικά με την αθλητική πειθαρχία που θέλω προσωπικά να βλέπω στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχω κανένα παράπονο.

Εάν υπάρχει κάποιο μικρό ποσοστό παικτών που στην προσωπική τους ζωή δεν πειθαρχούν όπως θα θέλαμε με απόλυτο σεβασμό, καταλαβαίνετε ότι είναι θέμα αρκετά περίπλοκο. Για να τιμωρήσεις θα πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος για αυτά που ακούς. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών μου είναι απόλυτα επαγγελματίες.

Έχουμε ήδη κάνει συζητήσεις με την διοίκηση, δεν θα σας αποκαλύψω όμως τι έχουμε πει. Αυτά τα φαινόμενα θα κοπούν μαχαίρι και σας μιλάω για μέτρα πολύ αυστηρά. μιλάμε για μέτρα πολύ αυστηρά. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα αλλά δεν με ενδιαφέρει. Κοιτάμε τη δική μας ομάδα".

Αναφορικά με τον Κυριακάτικο αγώνα με την Κέρκυρα τόνισε:

" Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έτσι θέλω να το δει και η ομάδα. Πρέπει να αγωνιστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Ένα τελεσίγραφο του στυλ “μονόδρομος η νίκη” δεν θα έκανε καλό. Αυτό που δεν ανέχομαι από τους ποδοσφαιριστές μου είναι να μη δίνουν το μέγιστο δυνατό στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν μπορώ να βλέπω να μην τρέχουν και να μην έχουν καλή αγωνιστική συμπεριφορά. Θέλω να αγωνίζονται όπως όταν μετά τη νίκη με τον ΠΑΟΚ. Πολλές φορές μπορεί να δώσεις τα πάντα αλλά να χάσεις. Σε γενικές γραμμές όμως όταν δίνεις τα πάντα βγαίνεις κερδισμένος".

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναφέρθηκε στο γενέθλιο δώρο της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ και εμφανώς ευχαριστημένος επεσήμανε:

" Μου δώρισαν ένα υπέροχο σαξόφωνο και θα ήθελα πολύ να τους ευχαριστήσω. Πήρα μεγάλη αγάπη από πολλούς ανθρώπους και είμαι ευγνώμον. Δεν θα ρισκάρω όμως να παίξω ακόμα σαξόφωνο γιατί δεν είμαι τόσο καλός. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ