ΑΡΗΣ

Κούπερ: "Με νοοτροπία νικητή"

Κούπερ: "Με νοοτροπία νικητή"
κουπερ

"Να δείξουμε νοοτροπία νικητή και καλή ψυχολογική", δήλωσε ο Κούπερ ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

" Το να μιλήσουμε για αυτό το παιχνίδι δεν είναι δύσκολο αλλά σίγουρα κατεβαίνουμε για την νίκη όπως λέει και ο αντίπαλός μας. Μιλάμε όμως για την νίκη γιατί είναι η μοναδική γλώσσα και νοοτροπία για την ομάδα μας και τους φιλάθλους μας", τόνισε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ για να προσθέσει: " Και αυτήν την αίσθηση της νίκης την νιώθουμε πάρα πολύ καλά όχι απλώς από τον τρόπο που δουλεύουμε αλλά και από όλα όσα εισπράττουμε στην πόλη.

Και αν όχι όλη η πόλη το μεγαλύτερο μέρος της αφού υπάρχουν και οπαδοί άλλων ομάδων. Εγώ πάντως αν ήμουνα οπαδός του Άρη δεν θα σκεφτόμουνα τι τακτική θα παίξει η ομάδα μου ή τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής αλλά το μόνο το πώς θα μου φέρουνε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Και όπως σας είπε και την προηγούμενη φορά έρχεται μία σκληρή περίοδο και για αυτό θα πρέπει να δείξουμε νοοτροπία νικητή και καλή ψυχολογική κατάσταση.

Επομένως την στιγμή αυτή για να μιλήσουμε για τεχνικά ζητήματα τα λόγια περισσεύουν με αυτό που έχει σημασία να είναι το αποτέλεσμα. Προετοιμαστήκαμε σκληρά όλη την εβδομάδα και η ομάδα έχει τις δυνατότητες για να κερδίσει. Αν είναι να σταθώ στον συμπολιτή είναι μία συμπαγής και καλή ομάδα και με βάση την απόδοσή μας θα μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Επομένως αυτήν την στιγμή τα πάντα είναι επί τάπητος. Εγώ είμαι προπονητής και θα πρέπει να σκεφτώ τι πρέπει να κάνω και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μου θα ανταποκριθεί και ότι η ομάδα μου θα αφήσει και την ζωή της στον αγωνιστικό χώρο πιάνοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

Για αυτό τα λόγια πλέον περισσεύουν"





, για να προσθέσει: " Δεν υπάρχουν πολλά να αναλύσουμε και ευρώ ότι είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό που όλη την εβδομάδα όλη η πόλη ζει και αναπνέει. Ξέρουμε τις απαιτήσεις του παιχνιδιού και δεσμευόμαστε έναντι ημών αλλά και των οπαδών μας. Θα κοιτάξουμε να το κερδίσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά τα επόμενα παιχνίδια που έχουμε.

Θα πω κάτι με όλον τον σεβασμό και απέναντι στον αντίπαλό μας ότι υπάρχει στο μυαλό μας και η ήττα με 4-1 στον Α΄ γύρο που είναι ένα βαρύ αποτέλεσμα που μας γεμίζει με περισσότερη ενέργεια και όλα αυτά μέσα στα πλαίσια ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου», και κατέληξε: «Είμαι σίγουρος ότι θα παίζουμε με ένα ποδοσφαιριστή παραπάνω από τον κόσμο μας με την στήριξη να είναι ίσως και δύο ποδοσφαιριστές. Έχω πληροφορηθεί για το sold out και επομένως το μόνο αποτέλεσμα που υπάρχει στο μυαλό μας είναι η νίκη"

.

Σε ερώτηση για το αν μία εμφάνιση ανάλογη με αυτή στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό θα φέρει πιο κοντά στην νίκη δήλωσε: " Είμαι της άποψης ότι αυτά που έχεις κάνει δεν σου φθάνουνε για να προχωρήσεις παραπάνω και η κεντρική ιδέα είναι να ζητάς το κάτι παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές σου όπως κάνω εγώ από τον ίδιο μου τον εαυτό.

Αν κάνουμε ωστόσο ένα ανάλογο παιχνίδι και βάλουμε λίγη ακόμη επιθετικότητα θεωρώ ότι ίσως μας φθάσουνε για να φθάσουμε στην νίκη στο παιχνίδι της Κυριακής. Το να οριοθετείς κάποιον πράγματα είναι περίπλοκο. Το σημαντικό είναι από αυτά που κάνεις να σταθεροποιείσαι και να βελτιώνεσαι.

Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Έχει να κάνει με ότι βιώνω τέσσερις μήνες εδώ στην Θεσσαλονίκη. Εγώ θέλω να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια το ίδιο. Είναι ένα ντέρμπι της πόλης. Έχουμε να παίξουμε με τον συμπολίτη, τον ΠΑΟΚ, και έτσι θα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι. Επομένως αυτό που με απασχολεί είναι όταν η ομάδα παίζει με μία συμπολίτισσα ομάδα θα πρέπει να παρουσιάζεται ακόμα καλύτερη και να δημιουργήσουμε παραπάνω ευκαιρίες και να σημειώσουμε γκολ απέναντι σε μία άμυνα που λειτουργεί αρκετά καλά.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουνε στο μυαλό μας υπολογισμοί ή θεωρίες ή το ημιτελικό παιχνίδι με την Καβάλα στο μυαλό μας. Καταλαβαίνετε ότι δημιουργείται και μία ιδιαίτερα αίσθηση γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουνε να παίξουνε και να είναι και στην αποστολή του παιχνιδιού. Υπάρχει το κοινό αίσθημα και η λογική γύρω από αυτό το παιχνίδι. Επομένως θεωρώ ότι η ομάδα μου θα εκμεταλλευτεί αυτή την ενέργεια που υπάρχει γύρω από αυτό το παιχνίδι και θα πάρει επιπλέον ώθηση"





.

Σε ερώτηση για την προετοιμασία της ομάδας του απάντησε: " Σίγουρα μπορείς να προετοιμαστείς κάπως διαφορετικά για να ψάξεις να βρεις κάποιες περισσότερες ευκαιρίες. Δεν θα πω ότι δεν έχουμε δουλέψει κάτι συγκεκριμένο αλλά δεν μπορεί όμως κάθε φορά να αλλάζεις ριζικά αλλά από το σύστημα παιχνιδιού που έχεις να κάνεις κάποιες κομπίνες για περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Σίγουρα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη αμυντική λειτουργία του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην δική μας την δουλειά και κάποια πράγματα να τα αποφύγουμε. Γιατί σίγουρα βλέπεις ότι υπάρχουν κάποιες αρετές του αντιπάλου και δεν θα πρέπει να κάνεις δώρα στον αντίπαλο που θα του δώσει την δυνατότητα να παραμείνει συγκεντρωμένος στην ήδη καλή του αμυντική λειτουργία

".



TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ