ΑΡΗΣ

Κούπερ: "Μόνο τον Παναθηναϊκό"

Κούπερ: "Μόνο τον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Μόνο νίκη ζήτησε ο Αργεντινός προπονητής των "κιτρίνων", ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στην σημερινή του συνέντευξη Τύπου εν όψει του μεθαυριανού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος τόνισε πως είναι το μόνο που σκέφτεται ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

" Παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης όμως βρίσκεται σε μία καλή στιγμή έχοντας ξεκινήσει το πρωτάθλημα με μία εκτός έδρας νίκη ενώ νωρίτερα υπήρχε η είσοδος μας στους ομίλους του Europa League", σχολίασε στην αρχική του τοποθέτηση ο Κούπερ.

Για το πώς επιθυμεί να πηγαίνει η ομάδα του είπε: " Βήμα βήμα και να συγκεντρωθεί σε κάθε παιχνίδι που έχει να παίξει. Πρέπει όμως να κάνεις σταθερά βήματα γιατί αλλιώς μπορεί αν στραβοπατήσεις και να πέσεις. Θα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία. Υπάρχει κίνητρο και αισιοδοξία".

Ο Κούπερ αναφέρθηκε και στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των παιχνιδιών των Εθνικών ομάδων λέγοντας: " Είχαμε αρκετά χρόνο να δουλέψουμε στο παιχνίδι και δεν έχουμε προβλήματα. Από εκεί και πέρα η αισιοδοξία που υπάρχει έχει να κάνει και με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα.

Αυτό δημιουργεί φιλοδοξία. Βλέπουμε το δικό μας ξεκίνημα και το δικό τους, δημιουργούνται φιλοδοξίες που θα έπρεπε να είναι περισσότερο ευχές. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα δικά μας εργαλεία, τα δικά μας κίνητρα και βήμα βήμα να φθάσουμε παραπάνω. Όλος ο λαός μας είναι χαρούμενος και αυτό φυσικά είναι καλό. Καταλαβαίνετε πόσο άσχημο θα ήταν να υπήρχε το αντίθετο συναίσθημα.

Ο κόσμος βλέπει κάποια καλά πράγματα στην ομάδα. Τους νιώθω καθώς μας λένε συνέχεια πόσο καλύτερα μπροούμε να πάμε. Όμως αυτό μπορεί να επηρεάσει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε ποία ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τι μας περιμένει. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και οφείλουμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός.

Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα και την κατανοώ. Φυσικά και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε χαρούμενοι. Το ποδόσφαιρο επιφυλάσσει εκπλήξεις και προσωπικά θέλω η ομάδα μου να έχει να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν λιγότερες εκπλήξεις. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό".

Σε ερώτηση για το κατά πόσο τον προβληματίζουν οι διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό αλλά και η γκέλα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Skoda Ξάνθη είπε: " Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δική μου ομάδα και το πώς θα παρουσιαστεί.

Αυτό που σκέφτομαι πρώτα είναι το τι θα κάνουμε εμείς για να κερδίσουμε έναν αντίπαλο όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ίσως κουράσω αλλά η ομάδα μου θα πρέπει να πηγαίνει βήμα βήμα. Μας ενδιαφέρει μόνο ο Παναθηναϊκός και πως θα ξοδέψουμε όλη μας την ενέργεια για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά τον αντίπαλο είναι μία καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές και σε κάνει να προετοιμάζεσαι καλύτερα. Αν δεν θα είναι σε τόσο καλή κατάσταση μπορεί να είναι και καλό. Αλλά είναι δύσκολο να υπολογίσεις πως θα έρθει ένας αντίπαλος και για αυτό θα πρέπει να ασχοληθείς με την δική σου ομάδα.

Θα ρέπει να περιμένεις ο αντίπαλός σου να είναι καλά γιατί σε κάνει να προετοιμάζεσαι καλά. Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν και πόσο μάλιστα όταν μιλάς για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό".

Για το αν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι το πιο δύσκολο από όλα έχει δώσει η ομάδα του μέχρι τώρα και το αν θα σημαίναι κάτι για την συνέχεια είπε: " Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν θα δώσω προγνωστικά για το πώς θα είναι η κατάσταση μετά από τέσσερις μήνες.

Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα μπορεί να δείξει κάτι. Αλλά όταν λέω ότι θέλω μικρά βήματα και σταθερά έτσι θέλω να είναι και τα βήματα της ομάδας ώστε να κοιτάμε το πάτωμα και όχι τον ουρανό για να μην έχουμε δύσκολες πτώσεις".

Για την περίπτωση του Μεντί Ναφτί και πως έχει αυτή ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη σχολίασε: " Υπάρχει μία ιδιαίτερη κατάσταση και επαφγή του ποδοσφαιριστή με την δική μας ομάδα που δεν έχει φθάσει να είναι προβληματική για να μην υπερβάλλτυμε.

Και καμιά φορά καποια πράγματα γίνονται πιο θερμά όταν ποδοσφαιριστές έχουν κλήση για την Εθνική τους. Όλα αυτά τα θέματα θα έβρισκαν λύση όταν θα επέστρεφε ο ποδοσφαιριστής και δεν υπήρχε σιγουριά πως θα εξελισσόταν το θέμα ενώ περιμέναμε και μία σημαντική συνάντηση που θα είχε με την διοίκηση. Για αυτό και ήθελα να βρω την κατάλληλη ισορροπία και δεν τον συμπεριέλαβα στην λίστα γιατί έτσι θα έγερνα την πλάστιγγα υπέρ του πδοοσφαιριστή".

Για το πώς έχει το ρόστερ και το πώς βλέπει το ενδεχόμενο μίας ακόμη κίνησης στις ώρες που απομένουνε υποστήριξε: " Θα χρησιμοποιήσω μία απάντηση άλλου προπονητή είμαστε ιδανικά", και ξεκαθάρισε: " Αν έρθει κάποιος θα τον καλωσορίσουμε. Αν δεν έρθει καλύτερα γιατί θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι".

Για το σύστημα που παρέταξε στην Καβάλα στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και αν έτυχε να συμβεί σημείωσε: " Τυχαίο δεν μπορεί να είναι ένα γεγονός που το σκέφτεσαι και το αναλύεις και θα βοηθήσεις την ομάδα να φθάσει στην νίκη.

Ήθελα φρέσκους ποδοσφαιριστές και ποδια για το καλύτερο για την ομάδα και για αυτό άλλαξα το σύστημα του παιχνιδιού βάση αυτών που θα έπαιζαν. Παράλληλα θέλαμε εν όψει των υποχρεώσεών μας στο Europa League ήθελα να δούμε πως θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουμε στην διάθεσή μας".

Σε ερώτηση για την χθεσινή Συνέντευξη Τύπου της Λέσχης Φίλων Άρη όπου αναφέρθηκε το όνομά του και το πώς βλέπει το ενδεχόμενο της παραμονής του απάντησε: " Είναι πολύ θετικό και τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι καλοδεχούμενες είτε μετά από καλά είτε μετά από άτυχα αποτελέσματα".

Τέλος για τον στόχο της φετινής χρονιάς δήλωσε: " Πάντα η πεποίθησή μου είναι η βελτίωση. Βήμα βήμα. Γιατί όχι να μην δεν πάρουμε το Κύπελλο αφού πέρσι φθάσαμε στον τελικό αλλά μην δω γραμμένο στα πρωτοσέλιδα: "Θέλουμε το Κύπελλο", κατέληξε χαριτολογώντας.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ