ΑΡΗΣ

Κούπερ: "Μου αρέσει η πίεση"

Κούπερ: "Μου αρέσει η πίεση"
κουπερ

Ο Κούπερ τόνισε πως η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αλλά του αρέσει η πίεση

" Πιστεύω ότι την Κυριακή η ομάδα μου θα πάρει τους βαθμούς που θέλει. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια η ομάδα μου δεν ήταν τόσο καλή και έχασε κάποιους βαθμούς.

Και πιστεύω αν και υπάρχουν αρκετές αγωνιστικές ακόμα υπάρχει μπροστά μας μία σκληρή περίοδος για την ομάδα μου και το που μπορεί να φθάσει στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο αλλά και τις θέσεις των πλέι οφ. Και κυρίως γιατί έχουμε χάσει αρκετό έδαφος από τις ομάδες που είναι ψηλά από μας με την ΑΕΚ να έχει ξεφύγει με τέσσερις βαθμούς και οι διώκτες μας να είναι πλέον στους δύο βαθμούς πίσω μας.

Επομένως έχουμε μπροστά μας μία σκληρή εβδομάδα όπου θα πρέπει να δουλέψουμε στο μέγιστο. Έρχονται εξάλλου εβδομάδες ιδιαίτερα απαιτητικές όπου εγώ θα απαιτήσω από την ομάδα μου να έχει το μέγιστο της απόδοσής της. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τις αντιδράσεις και ειδικότερα και στον ψυχολογικό τομέα για να αντεπεξέλθουμε σε αυτόν τον τομέα από εδώ και στο εξής.

Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό τελείωμα στις εφτά αγωνιστικές που απομένουν στο πρωτάθλημα αλλά και στις υποχρεώσεις μας στο Κύπελλο. Και έρχονται εβδομάδες σημαντικές με αγώνες δύσκολους και ομάδες που θα "καίγονται" για βαθμούς για να σωθούνε στην κατηγορία. Εμένα σαν προπονητή όμως μου αρέσει να λειτουργώ κάτω από πίεση και πιστεύω ότι έχουμε δουλέψει όπως θα έπρεπε για να αντεπεξέλθουμε.

Και το καλό για την ομάδα μου είναι ότι θα κάνουμε μία καινούρια έναρξη. Μία έναρξη εν όψει των πλέι οφ αλλά και των παιχνιδιών μας στο Κύπελλο. Δεν μπορούμε όμως να βάλουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Κι αυτό γιατί δεν θέλουμε να φθάσουμε στις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές για το αν θα μπούμε στα πλέι οφ ή το που θα τερματίσουμε. Θέλω να κάνουμε μία έναρξη για να φανεί όσο νωρίτερα γίνεται το που θα τερματίσουμε. Θεωρώ ότι η ομάδα μου έχει τις δυνατότητες να εξαρτιόμαστε από τις δικές μας δυνατότητες. Για αυτό και η απαίτησή μου θα είναι πάρα πολύ σκληρή".

Για το πώς του φαίνεται που έχει πλέον όλους τους ποδοσφαιριστές του στην διάθεσή του υποστήριξε: " Μου αρέσει να έχω όλες τις επιλογές μου. Μπορεί κάποιοι να μένουν δυσαρεστημένοι σε αυτήν την περίπτωση αλλά προτιμάω να δουλεύω έχοντας όλες τις επιλογές μου. Υποχρεωτικό εξάλλου είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές να πάρουνε και ανάσες. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο να λειτουργείς υπό την πίεση να μην έχεις όλες τις επιλογές σου και να κάνεις τον σταυρό σου να μην πάθεις κάποιος ακόμη κάτι".

Κι όσο για την πορεία της ομάδας του και ειδικότερα στον μήνα Μάρτιο δήλωσε: " Εμείς είχαμε ένα αγωνιστικό διάστημα με την απόδοσή μας πολύ καλή με τις πέντε συνεχόμενες νίκες που κάναμε και τις τέσσερις στο πρωτάθλημα και αυτό μας δίνει μία μικρή πίστωση έχοντας χάσει και αρκετούς βαθμούς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια μας. Επομένως ο στόχος μας είναι να βρούμε αυτήν την σταθερότητα γιατί μετά δεν θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για κάτι τέτοιο. Δεν θα πω ότι μας ενοχλεί όσον αφορά τον προγραμματισμό μας οι υποχρεώσεις μας στο Κύπελλο αλλά είναι ένα συν για την απαίτηση που έχουμε από την ομάδα. κάτι που σε αναγκάζει να κάνεις κάποιες αλλαγές όσον αφορά τους παίκτες.

Για παράδειγμα μία ομάδα είναι προετοιμασμένη για δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα από φυσική κατάσταση αλλά πολλές φορές είναι και ο ψυχολογικός τομέας που θα πρέπει να ξεπεράσεις. Εμένα όμως μου αρέσει πάντα να σκέφτομαι θετικά και θεωρώ ότι η ομάδα μου στον μήνα Μάρτιο θα πετύχει τις νίκες που θέλει στο πρωτάθλημα αλλά και τα αποτελέσματα που θα χρειαστεί στο Κύπελλο για να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου".

Για το αν τον προβληματίζει ότι η Λάρισα θα έρθει με νέο προπονητή στον πάγκο της τον Γιάννη Παπακώστα είπε: " Στο ποδόσφαιρο πάντα πρέπει να προβληματίζεσαι. Είτε επειδή μία ομάδα που αντιμετωπίζεις "καίγεται" για βαθμούς είτε έχει υψηλούς στόχους. Στο ποδόσφαιρο τα κατακτάς όλα δύσκολα. Ακόμα παίζοντας και με μία ομάδα αδιάφορη που θα είναι στην μέση της βαθμολογίας. Το σημαντικό είναι το πώς θα αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι ακόμα παίζοντας και με τον τελευταίο.

Όπως συνέβη και με μας και χάσαμε το παιχνίδι στην έδρα μας πέραν από τις συνθήκες που έγινε ο αγώνας στην έδρα μας. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία με μένα να θέλω να προετοιμάζω την ομάδα μου ότι όλα τα παιχνίδια της θα είναι δύσκολα. Εξάλλου δεν γνωρίζω πολλούς προπονητές που να γνωρίζουν ότι πάνε να παίξουνε ένα παιχνίδι γνωρίζοντας ότι θα το κερδίσουνε εύκολα. Για αυτό και θα πρέπει να κοιτάμε τον κάθε αντίπαλό μας ως μεγάλο αντίπαλο και αν έρθει η νίκη ακόμα πιο εύκολα ακόμα καλύτερα.

Αλλά για μένα θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα ως έναν τελικό. Τρεις βαθμοί που στο τέλος του πρωταθλήματος μπορεί να σε οδηγήσουνε στον θρίαμβο και αν σκεφτόμαστε τι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει θα είναι παρηγοριά για έναν ανόητο".

Για το αν θεωρεί ότι η ομάδα του με βάση την εικόνα που έχει μετά από τέσσερις μήνες στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να φθάσει ακόμα πιο ψηλά του χρόνου σημείωσε: " Για να φθάσουμε εκεί θα πρέπει να βελτιώνουμε ότι θα έχουμε κάνει. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτές τις δυνατότητες θα πρέπει να κάνουμε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα που θα χτυπάει τα παιχνίδια που φέτος χάσαμε και σίγουρα υπάρχει χρόνος μπροστά μας για να το συζητήσουμε. Και αν φθάσουμε εκεί θα πρέπει να το σταθεροποιήσουμε".

Τέλος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού στο Ολίμπικο επί της Ρόμα για το Europa League είπε: " Μου αρέσει να μιλάω για την δική μου ομάδα τον Άρη αλλά ήταν μία σημαντική νίκη αυτή που έκανε ο Παναθηναϊκός και απέκλεισε μία ιταλική ομάδα όπως η Ρόμα. Και ήταν μία πρόκριση που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη με δύο ήττες και νίκες που άξιζε ο Παναθηναϊκό βάση της απόδοσής του μέσα στο γήπεδο. επομένως πλέον έχει ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες να προκριθεί και πάλι".
























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ