ΑΡΗΣ

Κούπερ: "Ομάδα από σκληρό μέταλλο"

Κούπερ: "Ομάδα από σκληρό μέταλλο"
κουπερ

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ τόνισε πως επιθυμία του είναι η ομάδα του να γίνει από σκληρό μέταλλο

" Η αρχική ιδέα είναι να συνεχίσουμε στην γραμμή που χαράξαμε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Είναι κρίσιμοι οι τρεις βαθμοί στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας με τον Αστέρα Τρίπολης γιατί θα μας βάλουν σε τροχιά των υψηλών θέσεων της βαθμολογίας. Γι' αυτό και δουλέψαμε σκληρά στην διάρκεια της εβδομάδας και να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες και έχω την αίσθηση ότι η νευρικότητα που είχαμε για να βρεθούμε κοντά στις νίκες έφυγε από την ομάδα.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι αλλάζει την φιλοσοφία μας για μια ομάδα από σκληρό μέταλλο και να κερδίζει στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε να διατηρήσουμε την ηρεμία στην ομάδα για το θετικό αποτέλεσμα και να προσθέτουμε πράγματα που θα κάνουνε την ομάδα μας πιο θετική όπως και να διορθώσουμε το να μην δεχόμαστε εύκολα κίτρινες κάρτες. Ευτυχώς κάποιες πλέον δεν έρχονται από διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών μου αλλά θα πρέπει να διορθώσουμε αυτόν τον τομέα. Υπάρχει διάθεση στους ποδοσφαιριστές μου για βελτίωση σε αυτόν τον τομέα γιατί οι προδιαγραφές που έχει ομάδα είναι πολύ υψηλές και μέρα με την ημέρα να βελτιωνόμαστε.

Επομένως ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος σε όποιο παιχνίδι και αν αγωνιζόμαστε να κερδίζουμε και με αυτήν την νοοτροπία θα πορευτούμε. Κι όσον αφορά το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είναι μία ομάδα που από την μέση και μπροστά είναι πολύ επικίνδυνη σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω δει. Θα κοιτάξουμε ωστόσο την δική μας ομάδα πόσο μάλλον στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου ο κόσμος θα μας οδηγήσει στην νίκη γιατί ένα ατομικό λάθος είναι ένα λάθος θέσης μπορούμε να το πληρώσουμε πολύ ακριβά", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κούπερ.

Για την εικόνα της ομάδας του στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου στην Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό και το τι του άρεσε ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη σχολίασε: " Η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλή. Οι φάσεις που δημιούργησε ο Λεβαδειακός ήταν μόνο από σουτ από μακρινή απόσταση.

Επομένως υπήρχε πολύ μεγάλη οργάνωση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η ομάδα δεν αμύνεται όμως μόνο από την αμυντική της γραμμή αλλά από όλους τους παίκτες. Θεωρώ ωστόσο ότι βελτιωθήκαμε αρκετά και την κυκλοφορία μας και δημιουργήσαμε κινδύνους από τις γραμμές και γίναμε επικίνδυνοι στην αντίπαλη ομάδα. Εκεί που υστερήσαμε και θα πρέπει να βελτιωθούμε είναι στην τελική πάσα και προσπάθεια. Χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα γιατί είχαμε ευκαιρίες και που δεν τις αξιοποιήσαμε. Στον τομέα αυτόν δεν έχουμε την βελτίωση που θέλουμε από την ομάδα.

Η ομάδα όμως δίνει ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και είναι πάντα έτοιμη για μάχη. Σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας η ψυχολογία είναι εντελώς διαφορετική με την ομάδα μου να ανταποκρίθηκε πολύ καλά και μου άρεσε το ότι ανταποκρίθηκε καλά η ομάδα μου αλλά και στα στημένα σε βάρος της ομάδας μου αν και δεν διαθέτουμε υψηλούς ποδοσφαιριστές. Και καταλαβαίνετε ότι υπάρχει δυσκολία με ποδοσφαιριστές που είναι 1.92μ. και 1.95μ. Έχουμε όμως ανταποκριθεί αρκετά καλά στον τομέα αυτό αλλά θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το τέλειο να είναι πάρα πολύ δύσκολο".

Για την ελάττωση των διαμαρτυριών των ποδοσφαιριστών του προς τους διαιτητές τόνισε: " Οι ποδοσφαιριστές μου δεν πρέπει να χάνουν ενέργεια και χρόνο σε διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές και θα πρέπει να είναι συνέχεια σε επαγρύπνηση για να βγάλουμε ευκαιρίες. Έχουμε δουλέψει αρκετά σε αυτόν τον τομέα να μην διαμαρτυρόμαστε στους διαιτητές. Οι ποδοσφαιριστές είναι για να παίζουνε ποδόσφαιρο και οι διαιτητές για να διευθύνουνε ένα παιχνίδι. Αν δεν γίνει αυτό οι ποδοσφαιριστές μου θα χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή και οργάνωσή τους. Η δική μας δουλειά συνεχίζεται. Βήμα βήμα βελτιωνόμαστε σε κάποια πράγματα και προσθέτουμε κάποια πράγματα. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και να προσθέτουμε και άλλα στοιχεία με την δουλειά μας να συνεχίζεται".

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος με την επιλογή του να έρθει στον Άρη είπε: " Νιώθω πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος γιατί υπάρχει μια πολύ καλή ομάδα συνεργασίας και δεν εννοώ μόνο τους ποδοσφαιριστές. Κάτι που δεν μπορείς να το βρεις συχνά. Όλοι δουλεύουνε με μια κοινή γραμμή με όλους να έχουνε τον ίδιο ενθουσιασμό και αυτό μπορώ να το πω τώρα μετά από έναν μήνα παρουσίας. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά με στόχο να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα με πολύ μεγάλο ποσοστό για αυτό".

Κι όσο τέλος για τις μεταγραφικές κινήσεις εν όψει της περιόδου του Ιανουαρίου υπογράμμισε πως: "Αυτήν την περίοδο οι μεταγραφές είναι πάρα πολύ δύσκολες λόγω χρόνου και επιλογών. Σίγουρα υπάρχουν οι πρώτες συζητήσεις και αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε αλλά δεν μπορούμε να πούμε ούτε ονόματα αλλά ούτε και θέσεις αν και ήδη έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε κάποια πράγματα χωρίς τίποτα να είναι ανακοινώσιμο".















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ